Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Duel (듀얼)           

   Страна: Южна Корея                  

Също така известен като: Dyooeol

Период на излъчване: 3 юни 2017 – 23 юли 2017

Време на излъчване: Събота - Неделя 23:00

Жанр: Sci-Fi, Съспенс, Трилър

Канал: OCN

Епизоди: 16

Режисьор: Lee Jong Jae

Субтитри: Английски

     

Участват:

Jung Jae Young като Jang Deuk Cheon

Kim Jung Eun като Choi Hye Jo

Yang Se Jong като Sung Joon / Sung Hoon

Seo Eun Su като Jung Jae Young

Yoon Kyung Ho като Lee Hyung Sik

Lee Na Yoon като Jang Soo Yeon

 

Резюме: Драмата разказва историята на детектив Чанг Дък Чон (Jung Jae Young), който се забърква в шокиращ инцидент, след като среща два клонинга. Те имат тъжната съдба да са разделени на абсолютно зло и абсолютно добро, изправяйки се един срещу друг, за да оцелеят…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

С български и английски субтитри :click:  

Онлайн с английски субтитри :click:

С руски субтитри  :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е точно в стила на OCN! Kiddo, права си, по- скоро трилър и екшън, а фантастиката ще е просто една от нишките. 

На мен много ми хареса от изгледаното досега. Динамично начало, въобще и през двете серии действието беше напрегнато, а и перфектна атмосфера за подобен тип сериали(OCN си го могат). Сценарият е добър, вярно че историята за родител загубил детето си е доста износена вече(ама корейците явно много обичат да я вкарат в сюжета), но развитието засега е непредвидимо, тоест съспенсът е налице.....и разбира се, актьорската игра! Ей, ако ще, само заради Чонг Дже Йонг този сериал си заслужава на сто процента..каква игра само! Той принципно не играе на малкия екран(мисля че само в още един сериал се е снимал), затова е огромен плюс тук. Голяма наслада е да го гледам. Ким Чонг Ън обаче ми седи много изкуствено(какво е станало с тази жена, в предишните й роли не седеше така), но това може да е заради самата роля, ще видим занапред. Ще похваля и по- младия актьор, който за първи път гледам, но се справя много добре с двойната роля, а и е голям симпатяга. 

Дори само след две серии си личи, че сериалът е сериозен и качествен, липсваха ми подобни продукции на OCN(TEN, Missing Noir, Voice), особено след онова недоразумение My Secret Romance.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Voice беше много слаб, а този започна толкова досадно клиширано, че първите две серии ги превъртах. Нищо интересно. един гол екшън сериал не прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, при клишетата е най-важно как са представени. Няма измъкване от тях. То по тази логика всички кримки са еднакви - ченгета и прокурори преследват престъпници. Ето ти клише... Ами айде сега да не снимат такива сериали, а?

Понеже не гледам корейски филми, актьорът в главната роля не го знам, но игра страхотна.

А прокурорката... Едно време тази актриса ми беше донякъде симпатична, но тук е пълна отврат. И като визия, и като игра, и като роля.

Малкия съм го гледала и в другите му два сериала - Романтичният доктор и Саимданг. Сладур си е, спор няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dido100, прав си, започна клиширано. Даже в момента следя три сериала, които използват това клише с родителя- този, Lookout, Defendant, но и в трите не ме дразни, а ми е интересно. Дори няма да отварям дума за това колко изконсумирана е темата за прокурорите и корумпираната система в корейските продукции- било сериали, било филми. Но Kiddo го е казала много точно, клишетата е важно как са представени. Ако трябва да сме честни, няма корейски сериал без клишета. Ако искахме да избягаме от шаблоността в серийните продукции, щяхме да гледаме само западни такива... друго е това, което ни е омагьосало в азиатските. Признавам, навремето и аз ужасно се дразнех на клишетата. Когато тепърва започвах да гледам корейски сериали с всеки следващ все повече възклицавах "ама това вече съм го гледала", и така до момента, в който "преодолях" това вглеждане в клишираността и осъзнах, че аз реално гледам корейски(азиатски като цяло) продукции заради съвсем други неща, които ме привличат към тях. Корейците не обичат да излизат от "калъпа", когато иде реч за драмите им, правят го, но много рядко(ето например текущия Circle). Но за мен това е окей като цяло. Има два типа клишираност- такава, която не се търпи(толкова сериали съм изоставяла именно заради това), а вторият тип е такава, която не се набива на очи, не е важна просто, защото всичко друго е направено достатъчно добре, че да не ти пука. С този сериал е такъв случаят(засега нали).

Друго, това, че засега сюжетът е непредвидим е голям плюс за мен(има сериали, при които още от една серия знаеш как ще се развиват неща и докъде ще стигнат). Принципно, за мен лично е недостатъчно да направя констатация на една продукция на базата на две серии само(макар че наистина е имало такива сериали, които още от първа серия са ме отказвали-споменатия по- горе My Secret Romance например, но то е било на базата на много негативни неща, не на едно). Много от корейските драми са със слабо начало, но по- нататък дръпват рязко, други пък са със силно начало и постепенно забозяват, трети пък са с добро начало, добро развитие и накрая финалът е пълен резил. Тъй де, мисълта ми е, че сме свикнали на гледането на корейски сериали и вече би трябвало да знаем как да подхождаме към тях. Разбира се, винаги опира до лично впечатление. Каквото се харесва на едни, няма да се харесва на други и обратното. 

За Voice също донякъде съм съгласна с теб. По- слаб беше от други продукции на OCN, но другите сериали, които следях паралелно с него бяха по- слаби и той ми остана като най- добрия за времето, когато го гледах. С една дума, хареса ми, което не значи че нямам критика, но тук не му е мястото. 

Kiddo, съгласна съм! Не зная какво се е случило с тази актриса, но е толкова различна и определено тук е нелицеприятна, а толкова я харесвах преди. Иначе ужасно много я клепат с грим, просто си личи, толкова изкуствено седи до Чонг Дже Йонг. Надявам се по- нататък да й пооправят персонажа, че тя е направо като трън в очите на фона на всичко друго. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам как ще и оправят персонажа - корумпирана прокурорка, интесуваща се единствено от арестите. Без значение дали са хванали истинския престъпник. На едно място даже спрях и културно, на ум, си попсувах /когато реши да изиска заповед за арест. "Добре де, разбирам, ама възможно ли е да е той? - Ами да, по принцип. - Добре, айде ще го арестуваме./. При тези презумпцията е виновен до доказване на противното. Нямало доказателства за вината му, но нямало и доказателства, че не е виновен... Това ме влудява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал става все по- интересен и вълнуващ. Перфектен трилър по мое мнение. А актьорската игра е невероятна. Ред е да похваля и Yang Se Jong...с всяка следваща серия се убеждавам, че прави страхотно превъплъщение, личи си, че единият персонаж е антипод на другия..Прокурорката продължава да ми лази яко по нервите..Трябва да има някаква друга причина при нея за това й държание, не мога да повярвам, че е само, защото е безскрупулна и алчна.

Сюжетът се заплита все повече, а динамичността се увеличава. Цялостната картина е донякъде ясна, но все още е неясно кой кой е и как е свързан с другите, много замесени има и оттам въпросителните стават все повече.

Лично за мен историята и цялостната атмосфера са на ниво... този сериал, Secret Forest(който нареждам на първо място) и Circle са трите най- качествени продукции излъчвани в момента.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще започна със следното - това момче Янг Се Джонг прави 2 страхотни образа! Във всеки един момент можеш да кажеш кой е на екрана и няма объркване просто. Беше просто разкошен! Това му е трети проект, а се справи повече от великолепно!

Сериалът - яко напрежение, екшън, всички линии бяха завършени. Играта на всички беше безупречна /освен Ми Ре донякъде, но не беше и дразнеща/, а накрая дори и прокурорката се поочовечи. Нямаше безумно тъпи ченгета, което за мен е огромен плюс.

Off Topic

Не помня досега в корейски сериал да не съм искала злодеят да умре/влезе в затвора или дори да бъде хванат. Но тук беше различно. Сънг Хун, колкото и да беше гадина, действията му бяха изцяло обясними и оправдани /освен отвличането на малката, но в неговите очи това беше напълно оправдано/. След такъв живот е нормално да се превърне в жесток убиец. Но в последните 2 серии просто ми скъса сърцето той - първо, когато уби доктор Хан, а после при разговора между двамата. Толкова мъка и болка имаше в погледа му, че наистина исках накрая да има хепиенд /което беше ясно, че няма как да стане/.

 

8,5/10!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неравен на моменти сериал, с неубедително начало, дето едва не ме отказа, но до 10 епизод дръпна и държи интереса. Ян Се Джон и детето правят най-хубавите моменти, таткото полицай и кривата прокурорка също са симпатяги. Естествено, без редовните глупости като тая да следят престъпник в реално време, ама иначе да си стои неарестуван, просто не може, но се търпи заради актьорите. И - о, чудо - за първи път стрелят толкова много в корейски полицейски сериал, къде изчезнаха добрите стари бухалки и юмручният бой, дето са им запазената марка! :lol2: Това си е чист бонус! Както и неочаквано реслистичният поглед към корупцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накрая го обърнаха на сапунка - кой кум, кой сват, сложна работа... Но малкият радва с трите (!) си клонирани роли, а злодеят му си е съвсем логичен и даже симпатичен. Прокурорската кривонтия и тя се очовечи, макар че хич не разбрах защо и кому беше нужно, но все пак е корейски сценарист. И толкова много пистолети!:wub: И всичките гърмяха! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...