Jump to content

Recommended Posts

Вкусовете и очакванията от изкуството са нещо абсолютно индивидуално и всеки има право да си ги отстоява. Но никога няма да разбера как избирайки да гледаш исторически филм или сериал, който при това е с претенция за известна достоверност, очакваш събитията да се развиват така, както на теб ти се иска. (?!) Ако направим аналогия с българската история, все едно българите да не са приели християнството по времето на Борис І, а век по-рано или по-късно, Иван Асен ІІ да не се е женил три пъти, а само веднъж или Иван Александър да не е изпратил първата си жена в манастир... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще да е голяма драмата.. Дано краят да е хубав.. Любими актьори, любим период, знам че ще ми хареса, но дано не ми разбие сърцето.. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи какво разбираш под хубав край? 

Матрим, нали не мислиш, че преди да гледам сериала проверявам каква е историческата истина? И да видя кой кой е? Сигурен съм че това което показаха няма нищо общо с реалната история. 

Off Topic

Че кралицата за 7 дни, остана сама влюбена в един крал за 38 години? Тя ожени ли се след това? Имаше ли деца? Краля разведе ли се с нея(отряза ли и панделката)? Или той си живееше в двореца с много съпруги и деца , а тая вехнеше по него 38 години?  Сериала е измислица базирана на историята, и 70% в него беше измислица. Така ,че те решават колко да се придържат към историята. Да , аз ако знаех края , нямаше изобщо да си губя времето с него. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gig911, ясно е, че не проверяваш историческите факти, но не е излишно от време навреме, защото иначе гледаш някакви костюмирани драми и не разбираш 70% от нещата, които показват. Давам пример:

Off Topic

кралят не се развежда с кралицата в съвременния смисъл на думата. Кралицата бива свалена, детронирана, т. е. наказана, заточена (затворена) и нищо друго не й остава, освен да вегетира самотно до края на живота си. Да, сериалът е измислица, базирана на историята, а според историята първата жена на И Йок е била кралица само 7 дни през септември на 1506 г. и до смъртта си през 1557 г. живее самотно като затворник без семейство, без деца, без приятели. 

Корейците особено си падат по този исторически период - за Йонсан като главен или епизодичен герой са направили 12 филма и сериали, за И Йок - 9, а за първата му жена, царувала само 7 дни - 3. Признавам,че не съм ги гледала всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошо няма да има различни мнения.

 Един гледа, за да види как е интерпретирана дадена история, друг учи история чрез гледане, трети не го интересува историята и гледа, просто защото гледа сериали.

Присетихте ме за един стар, но златен виц. Нищо лично, да заявя!:D

 

 

Off Topic

Однажды Чукча принес в редакцию свой роман. Редактор прочитал и говорит:

— Понимаете ли, слабовато… Вам бы классику читать. Вы Тургенева читали? А Толстого? А Достоевского?…

— Однако, нет. Чукча не читатель, Чукча — писатель.

 

Честита Баба Марта на всички във форума!

Бели и червени, румени засмени!

spacer.png

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам този виц :)

 

Напълно съм съгласна, че всеки има право да отстоява мнението си, да не харесва онова, което харесват другите. Различни сме. Малко се напрягам, когато попадам на мнения, лъхащи на непогрешимост. Но това си е мой проблем.

 

Честита Баба Марта!

Песни за Баба Марта - Lazara.bg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите им. Моето недоволство беше насочено само към сценаристите. 

Off Topic

 

Освен корейските историци сигурно никой не е наясно какво точно се е случило и защо кралицата е била изгонена. Но ако това което е описано като исторически факти е истина, тя или е била виновна в нещо или не, но там любов и обич не е останала между двамата. А точно обратното се опитва да ни убеди сериала. Тя рискува живота си многократно, но накрая избяга от страх? Като в инцидента с обесването, тя имаше най голяма вина. Тя там говореше сякаш искаше да я обесят, не се защити изобщо. Краля искаше само някакво оправдание от нея, а тя с думите си искаше само да си влоши положението.  

Логично е когато се обичат много и уж са предопределени един за друг , да решат да практикуват накрая НО ТА ЧИ(от mr. Queen)?  В сериала въпреки молбите на Краля тя го напусна по свое желание. Тя му поиска развод, той даде ли го? Там номера с рязането на панделката? Тя може да не е кралица, но пак да му е останала съпруга? Да, на нея сериозно и хлопаше дъската. Тя като се саможертва по тоя начин, да не си мислеше че интригите и борбата за власт в двореца ще спрат?  Едва ли следващите жени и деца на принца не са се борили с зъби и нокти за власт. Нейната саможертва беше напразна. Краля не можа да накара тази която обича и тази която го обичаше да остане с него? Нали? Затова титлите кралица и другите наложници са професии, те се назначават. Няма искам или не искам. Може да се тръшкаш, да си скубеш косата, но когато трябва се явяваш в двореца за да "служиш" на краля.  А той даже писма и пускаше и оферти да се върне и бъде негова кралица?  А просто можеше да и изпрати заповед, че е назначена за Кралица. И тя щеше да му се сърди сигурно 2-3 дни. Ама любовта( с която ни надуха главата в тоя сериал) щеше да победи. Както накрая тя като баба тичаше да се се види с краля , само след като той и беше подсвирнал да се яви. След 38 години??? Да , щото това беше толкова достоверно.  Те родителите и затова я бяха заточили на село. Щото тя беше вредна за себе си. Не стига че ги уби , ами и завърши живота си както родителите и искаха. 

 

Сега да погледам Five Children че да се успокоя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...