Jump to content

Recommended Posts

igze6om.jpg?1

 

Seven Day Queen(7일의 왕비)

                  Страна: Южна Корея                  

Също така известен като: Queen for Seven Days

Период на излъчване: 31 май 2017 - 3 август 2017

Време на излъчване: Сряда - Четвъртък 22:00

Жанр: Исторически, Романс

Канал: KBS2

Епизоди: 20

Режисьор: Lee Jung Sub

Субтитри: Английски

 

  Участват:

Yun Woo Jin като Lee Yuk / King Jungjong

– Baek Seung Hwan като Lee Yuk (young)

Park Min Young като Shin Chae Kyung / Queen Dangyeong

– Park Shi Eun като Shin Chae Kyung (young)

Lee Dong Gun като Lee Yoong / King Yeonsangun

Обкръжението на Lee Yuk

Do Ji Won като Queen Jeonghyeon

Song Ji In като Deposed Queen Sin

Son Eun Seo като Jang Nok Soo

Обкръжението на Shin Chae Kyung

Jang Hyun Sung като Shin Soo Geun

Kang Ki Young като Jo Kwang Jo

Kang Shin Il като Im Sa Hong

Park Won Sang като Park Won Jong

Други

Yoo Min Kyu като Ki Ryong

Hwang Chan Sung като Seo Noh

Go Bo Kyul като Myung Hye

Kim Ki Cheon като Seo Noh’s father

 

Резюме: Драмата проследява трагичната любовна история на крал Чонгджонг (Yun Woo Jin) и неговата кралица Дангьонг (Park Min Young), която е коронясана и отхвърлена от трона в рамките на седем дни…

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм гледала още нищо от сериала, само от трейлъра не ми допадна избора на главната като дете.., нямат нищо общо с това, което е в моите представи Минчето:blush:, аз за себе си се надявам да няма много кадри с главните от детството им, иначе аз към Park Min Young              си имам слабост и ми харесва и да се смее, и да се кокори, и да плаче, най-вече ми харесва да прави разни шмекерии.., тук може би няма да има чак толкова забавни моменти, но все пак ще си я гледам :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък има някаква тенденция в историческите драми първата сцена да е момент напред в историята. Съгласна съм с dido100, краят още от първа серия и първа сцена е предизвестен, няма значение към коя от двете посоки ще решат да тръгнат(хепиенд или тъжен край). То целият сериал е леко предвидим. Още повече, сценарият е базиран на исторически данни, макар че май ще е доста изменена оригиналната история. Но на мен засега не ме спират тези неща да гледам. Не обичам да съдя отрано. Дотук изгледаните две серии ми харесаха, даже повече от двете изгледани на My Sassy Girl. С извинение към всички фенове на Пак Мин Йонг и изказвайки мое лично мнение, тя е една от актрисите, които са ми неприятни...не казвам, че е лоша актриса или че визуално й има нещо, просто не я харесвам(тъй де, за всеки от нас има такива известни личности, които не са ни приятни), но не изпадам в крайности чак да откажа да гледам сериал заради нея. И Донг Гон пък го харесвам много и тук ме радва като озлобения крал. Засега ще го следя този сериал, другият(My Sassy girl) е по- комедиен, а този по- драматичен, но тъкмо да балансирам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква простотия за пари само ... уж за 7 дни става въпрос и в заглавие и в резюме, а сериалът трае месеци. Не можеше ли да пуснат просто 7 епизода и да се приключи тази глупост ? Историята е страшно променена от историческите събития и абсолютно всичко е измислен пълнеж с частички реалност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Deranox, седемте дни се отнасят за времето, в което главната става кралица, не че целият сериал ще обхваща само тези 7 дни, по- скоро към края ще ги видим тях...нали трябва предистория и прочее. Да, променена е, но те още в началото пускат надпис да предупредят зрителя, че сериалът е вдъхновен от истинската история на кралица Dangyeong, a не че е базиран на нея. Те по- скоро са взели тук-там някои исторически факти и историческите персонажи и са създали фикция. Дори в най- акуратните исторически сериали ще видиш отклоняване от познатите факти... киното, както и литературата, са фикции все пак. 

Аз  с интерес го следя този сериал. Не зная защо ме грабна толкова, предвид, че се знае историята и сюжета, но засега ми харесва. По- добър е от този с маската, поне моето впечатление е такова. Тъгата, която навява целият сериал е грабваща просто. Отдавна не бях гледала мелодраматичен исторически. Иначе много се забавлявах с малката актриса, а Пак Мин Йонг определено ми е странна в тази роля, но не ме дразни(май след Хилъра, където за първи път я харесах много, това ще е вторият сериал с нея, който ще ми изгради позитивно мнение за нея). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Deranox написа:

Каква простотия за пари само ... уж за 7 дни става въпрос и в заглавие и в резюме, а сериалът трае месеци. Не можеше ли да пуснат просто 7 епизода и да се приключи тази глупост ? Историята е страшно променена от историческите събития и абсолютно всичко е измислен пълнеж с частички реалност.

Защо така нервно реагираш? Чак пък простотия със сигурност не е. На мен пък ми допада. Има атмосфера, нещо което не може да се каже за "маската". Колкото и да е фикция, някои от фактите, основаващи разказа, са от историята. А и заглавието се отнася за седемдневното царуване на героинята, а тя все още е далеч от този момент. На мен (въпреки показаните кадри в първи епизод) не ми се вярва да я екзекутират. Според историята са убити баща й и семейството й, заради подкрепата към предишния крал, докато тя е свалена от престола и заточена. Тези, които са гледали "Саимдан..." ще си я спомнят като обитателка на къща, за която се смяташе, че е населена с духове. Да, отвратителният крал от "Саимдан..." е прекрасният принц И Йок в настоящия сериал, кралят Йонсангун пък е чудовищният тиранин от последния филм за Хонг Гил-донг. Какво да се прави - затвърждаваме чосонската история :)))))))))))))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баща и стъпва накриво,   прави  опит или заговор  за преврат и тя го отнася и я заточват. Има даже легенда, че кралят до края на дните си тъгувал за нея, а тя изваждала в планината, където е била някаква любима червена пола, давайки с нея знак, че е добре.Живяла си до 75 години.

Не мога да кажа , че ме е грабнал сериалът. Вярно -знае  се  обречената от началото, но му липсва още нещо. Не мога да кажа даже, че го и гледам.По-скоро го премятам, най-вече заради Йонсангун( последна роля, като ерген :28558:), като имам време.;) Той ми е най-интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като никога съм загледала 3 исторически сериала едновременно и си ми харесват и трите. Този е тежката мелодрама (за момента върви леко и приятно, но натам очаквам доста сълзи и разтърсващи емоционални моменти), с My sassy girl се забавлявам и ми е едно усмихнато и лежерно след изгледаните серии, а Ruler е някъде по средата, като емоционално възприятие и следователно леко монотонен и скучен на моменти ми идва, но става за гледане и той, а и актьорите си ги харесвам. 

Кралицата все пак ми е фаворита за момента. За мен децата актьори бяха удивително добре подбрани като визия и много паснаха на главните като големи.  Пак Мин Йонг ми е любимка още от Скандала, но тук нещо ми изглежда подпухнала и остаряла. Все пак е сладурана и харесвам играта й. Краля- великолепен, принца засега и той добре се справя. Историята ми е интересна и не ме вълнува особено дали главната накрая ще умре или ще бъде заточена. Интересно ми е да видя как ще разкажат историята за една голяма, невъзможна и обречена любов (пък фикция или историческа истина е тя, няма значение). Важно е какви чувства ще ми предаде и доколко ще ме докосне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кралят наистина е най-голямото попадение. Имам предчувствие, че и ролята му ще е най-сложна и драматична. Децата също страшно приличат на порасналите персонажи - и като визия, и като поведение. Трябва да им се признае на корейците, че стават все по-прецизни към детайлите. Или поне от време навреме. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все повече ме вълнува този сериал. И Донг Гон играе перфектно в тази роля...омразата и завистта личат дори в погледа му. Но го тровят тия чувства...

Откак гледам исторически сериали все оприличавам министрите на краля като Грима Змийския език.. и тук много добре въртят интриги и заговори. 

Иначе и аз съм на мнение, че главната няма да умре накрая. То е ясно, че изцяло хепиенд няма да имаме, но ще е нещо умерено според мен...тъй де, и без това ще сме си изплакали сълзите, докато стигнем края. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно се разчувствам от азиатски сериали, защото като не разбирам езика, а чета букви и се убива всякаква емоция през това време. Единствения азиатски филм, който ме разчувства, че и една сълза пуснах беше Садо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз с времето съм "закоравяла" в гледането на корейски сериали, преди си ревях стабилно, сега по- скоро ги изживявам мълчаливо и размишлявайки... но определено продължават да ме разчувстват. 

Не си падам много по сантименталностите(макар че съм почти на сто процента идеалист и романтик), но такива красиви и тъжни истории, които са в основата на корейските исторически сериали, ми допадат много... иначе и аз имам граница на допустима драма, ако се премине тази граница, по- скоро ми става досадно.

Точно такъв тип мелодраматичен исторически не бях гледала от няколко години, затова и са ми засилени впечатленията. Въобще, успях да се вглъбя в историята и съдбата на персонажите. 

хаха, Deranox, и аз плаках на Садо. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре се развива, по моите критерии. Чак сега погледнах кой е режисьорът - никак не е случаен и има няколко безспорни хита. Най-слабият от централните герои е принц Йок, но компенсира с излъчване и мрачна визия.. Кралят е перфектен, а главната героиня се движи по ръба - аха да ме раздразни, но веднага след това обира излишествата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак ми е жал за краля.. към злобата и завистта му към най- близките, брат му и баща му, сега ще се прибави и ревността към Че Кьонг. И за него предвиждам тъжен край.. въобще, май всички ще имат тъжен край. Но знае ли човек, може да ни изненадат. 

А принцът е голям чаровник, почти не съм гледала други продукции с него, освен още една, но тук много ми харесва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се придържат поне малко към историческите събития - да, ще има "сладко-кисел" край. Много добър сериал, радвам се, че го започнах. Кралят ме радва изключително много. В един момент е алчен, озлобен и е готов да убие всички, а в друг се сеща, че семейството е важно и се възспира. На никого не остава длъжен, дори и на министрите. Доста реалистичен персонаж са изградили, за което браво. Рядкост е в тези сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, така навързаха нещата, че... намирам нещо пленително в начина, по който понякога съдбите на някои хора са неразривно, но и фатално свързани. Очаквах Че Кьонг да е тази, която ще предложи да оставят всичко зад себе си и да живеят щастливо, но и очаквах принцът да отхвърли това предложение...иде му да се запита човек, заслужава ли си собственото щастие, ако ще донесе нещастие на други? Харесва ми това, че в този сериал героите са изправени пред смислени и трудни избори... кое е по- важно: любовта?.. принципите?.. семейството?.. гоненето на някаква цел?..доверието? и т.н..

А как се смях, когато неомъжената бавачка реши да дава брачни съвети на нашата мома как да държи юздите в брака..... :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много естетски направен сериал, с атмосфера, която те поглъща и вълнува. Трудно ми е обаче да се абстрахирам от всичко, което знам за историческите персонажи, а още повече - от превъплъщенията им в други, наскоро гледани сериали. Интересен коктейл ми се получава: хем ми е интересно, хем знам, че е неправилно. С Йонсангун ситуацията е най-комплицирана. В ролята на това изчадие адово съм гледала най-различни артисти, някои от тях много добри, но И Донг-гън прави най-човешкия, най-плътния и най-вълнуващия образ. Не ти оставя никакъв шанс да не му съчувстваш и да го намразиш. В последния сериал за Хонг Гил Донг беше обратното - там на преден план беше изведена лудостта на краля, която накрая го превърна в абсолютно чудовище. С принцът историята е друга: според идеята на авторите, той би трябвало да е категорично положителен герой. Да, ама в "Саимдан..." този бъдещ крал беше толкова отблъскващо отвратителен (безспорно потвърдено от историята), че сега, гледайки този сериал, аз неволно търся някакви втори планове в поведението на И Йок, откривам ги и му се дразня. От полу-явните отрицателни персонажи, най-неприятна ми е вдовстващата кралица. Не че поведението й не е напълно мотивирано и оправдано... и да - войнствената девойка, бъдещата кралица Myung Hyе.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам (спрях превъртането) със същите чувства, само дето не ме дразни  чак толкова бъдещата кралица Myung Hyе, но все пак предпочитам да  ни спестят коронясването и.  Тя си действа целеустремено с нужното търпение и мозък, а любимата се лашка от една посока в друга, нерешителна е и макар, че знае истината се мъчи да се самозалъгва осъзнато и не поставя ребром въпроса, нито търси решение. Нормално е да "изгори" при такава позиция.

Кой знае каква е била  истината в действителност! Само повърхността е на светло и в сериалите си отпускат фантазията.

И Донг-гън наистина е великолепен в тоя образ на краля. Дори само заради него, си струва гледането на сериала, макар и със съпътсващото тягостно чувство, поради  предизвестения край.

Може би за това искам да спра да гледам, но  продължавам, защото вярно е вълнуващо.От друга страна, реално в тоя сериал, един няма да не страда, колкото и абсурдно да звучи и това напряга и е минусът на сериала. Гледащият става чиста проба мазохист, като героите.:28558:

Йон У Джин малко бледнее при кралското великолепие, макар да се старае. Пак Мин Йонг се справя и достоверно предава лутанията на героинята. Откъм актьорска игра всичко си е наред в сериала.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...