Jump to content

Recommended Posts

Съгласна съм, че предвид структурата на организацията им е логично, че се целят в нещо, което да им е по силите....то така се и прави, пък капка по капка, пример по пример, и морето е налице. Аз иначе, преди да започна сериала, очаквах по- голяма организация и цел, но съм доволна и както е сега, просто се размина с предвижданията ми. 

Kiddo, разбирам гледната ти точка, тя е по- често срещана от моята..Аз не мога да приема идеята за отмъщението под каквато и да е форма. Моята гледна точка е, че справедливост(много трябва да се внимава с разчитането на тази дума) може да се раздава само спрямо писани правила, всичко друго е лична вендета, на която ние нямаме право. Това е много щекотлива тема, впрочем. Когато няма закон, на който да разчитаме(а това е най- често срещано във времето, в което живеем- просто думите справедливост и закон са вече омърсени), че ще раздаде справедливост, ние ли сме хората, които трябва да вземат нещата в свои ръце...Истина е, че когато става въпрос за близките ни хора, някак всякакви принципи отиват на заден план, но това са изпитания. Въпросът опира в това как и защо. Ако целта е да нараниш и направиш лошо на този, които ти е навредил, това не е начинът. 

Има един филм, който докара така чакания и бленуван Оскар на Лео ди Каприо, който казва основното, което има да се каже за отмъщението според мен. Това е моята гледна точка, разбира се. Хубаво е, че ще можем занапред да дискутираме развитието на сериала спрямо двете различни виждания, които имаме с теб относно възмездието. 

Аз нямам проблем с това, което вършат тези от организацията, даже и аз като теб одобрявам действията им. Това, което представляваше проблем за мен в намеренията им е това, че се търси отмъщение към един човек, а не към това, което той символизира... тоест дори нямаше да има значение какъв е по професия, стига това да е той...но пък личната им вендета към него ги довежда до сблъсъка им с цялата корумпираност на системата. Впрочем, основният, който вижда отвъд гоненето на собствена цел е прокурора с очилата. 

Иначе напълно симпатизирам с това, което правят. И харесвам и начините им, просто мотивът.....

Аз принципно одобрявам изцяло някои форми на гражданско неподчинение(не съм анархист обаче, просто у нас в България няма друг начин за справяне с нещата) и справяне с корупционните и злоупотребяващи властови механизми, организации и лица. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излишно се усложнява сюжет, който можеше да мине много по-успешно, ако онези, които се намират на една и съща страна, не се опитваха тоооолкова усилено да не разберат останалите (чужди и свои), че са на една страна. Като стигнах до тази част, просто спрях да гледам. Таях някаква надеждица да потръгне нагоре, ама... на! Язък за персонажната система. Главният просто е уникален. Вън от тази сюжетна линия, може да мине за нов Хонг Гил Донг... Жалко, наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добри 13 и 14 епизод! Рейтингът е стигнал 10.2%.:)
Има си причина на този етап да не се разкрива кой на коя страна е.

Spoiler

Прокурорът не познава много добре другите от групата и не може да знае как ще реагират при определена ситуация. Виждаме, че лошият е способен на всичко, за да се задържи на върха. Театърът им е нужен, за да няма и капка подозрение, че са от един отбор.Предполагам, че скоро обаче ще стане ясно, след като главната си спомни, кой я е спасил. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, серията от вчера беше много добра(аз гледам съединено, а не две по 30 мин, затова като една серия я броя). Екшън сцените с И Ши Йонг са върха, а тя непрестанно качва в инстаграм профила си как сама ги заснема и кефът е двоен! Радвам се, че прокурора и главната най- после взеха да ги събират в повече сцени.. и аз чакам с нетърпение да се сети кой й помогна, тогава ще се усети и за лидера де..впрочем,

май е сигурно, че всички поръчения идват от прокурора към тримата, макар че това пак не означава на 100%, че той е лидера

Сериалът продължава стабилно да е динамичен, а персонажите си личи как лека- полека започват да се променят и да израстват. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредни страхотни епизоди - напрежение до дупка и какъв клифхенгър :o, да идва по-бързо другият Понеделник!

Spoiler

Страшно много неща се разплетоха, групата се събра най-накрая! Това, че До Хан е свидетел на инцидента просто ме разби. Дали е видял всичко или само това, че дъщерята върви с Yoon Shi-Wan? Просто не виждам Главната как ще му прости...Ако е видял всичко, единственото оправдание е, че мълчи понеже е бил наясно, че ще го премахнат като свидетел и няма да може да помогне нито на Главната, нито на себе си и останалите от групата. 

Другият прокурор се усети какво става, но в желанието си да докаже своята гледна точка, набута нашите хора много здраво. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Мен главната много започва да ме дразни.

Много добре вижда и знае на какво е способен гадният прокурор - не му пречи да пусне опасен престъпник на улицата, само за да има изгода; прикрива убийства и вкарва в затвора невинни хора; би закопал всеки, само за да постигне своето. И пак - "Ама ти що не застана на моя страна". Той правилно й каза, че и да се беше намесил, друг щеше да прикрие случая. Ама не... Вместо да е готова да се обединят в събарянето му, тя отмъщенийца на дребно. Много добре осъзнавам, че става дума за дъщеря й, но с хора като този прокурор първичните емоции няма да ти помогнат изобщо. До Хан ми е много по-ясен и логичен - избрал пътя на отмъщението, но умно и без да се поддава на емоциите. Въпреки че на моменти чак изтръпвам от изпълнения му с омраза поглед.

А малките келеши и те неблагодарни. Ако не беше До Хан, тя щеше да си стои вкъщи до живот, а той щеше да си бие главата, че е загубил майка си, защото се е срамувал от нея. Ама не, неблагодарни идиотчета... Уж ги дават умни, но никой не вижда по-далеч от своите си проблеми.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

 

Главната е толкова заслепена от болка и мъка, че на моменти сякаш все още мисли със стария си акъл - по правилния ред да се борим с престъпниците. Наистина се получи малко нелогично и егоистично. Не им е опрял нож до гърбовете, по собствено желание са влезнали в организацията. Едва ли не му държаха сметка каква работа вършел той, което и на мен не ми допадна. Изглежда те взеха много навътре онзи случай, когато той ги изложи на опасност. В крайна сметка той е публичната личност и реално е на пангала и ако нещо стане - гори първи и губи всичко.

 

Не стана много ясно как ги намериха в църквата - поне не дадоха другия прокурор кога успя да навърже нещата и да се усети, че точно в този момент До Хан беше там с Главната. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още ги води на всички личното отмъщение, но постепенно ще открият, че това няма да им е от голяма полза, защото това ги разединява. Най- малкото, тримата се сближиха доста покрай работата за организацията, дотолкова, че да ги е грижа един за друг, а това е някаква крачка. Донякъде главната е права да не се доверява напълно на прокурора, защото каквато и обща цел да гонят, никой не би очаквал тя така лесно да забрави и прости, че случаят с детето й беше използван по този начин..да, може би се е наложило в онзи момент, защото е нямало друг начин, но угнетеността си остава. И права беше да му каже в лицето, че той е донякъде същия като Юн Сънг Ро, начините му на действие са също толкова подмолни...той не е лош човек, но е решил да следва пътя на отмъщението и "целта оправдава средствата" без да обръща внимание на това, което помита със себе си... Та реално, тя вижда това и реагира по същия начин, не му се доверя. 

Според мен трудно ще изградят тримата доверие към прокурора..Но със сцената, която пуснаха, където

 

май ще се окаже, че той е бил свидетел на убийството на детето й, просто нещата ще се усложнят още повече.... Ясно е според мен, че той е скрил това, защото е искал да улови самия Сънг Ро и то за всички извършени престъпления, а не само как се опитва да покрие злодеянието на сина си... Но този момент ще е големият препъни камък в отношенията му с главната..... Все пак, очаквам накрая като заловят лошия прокурор(Сънг Ро), нашият да свидетелства за видяното.

Въобще, много омраза има в този сериал... но и много болка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти две серии съдебен процес, ама не доскуча! Напротив, много добре се получи, напрегнато, както и целият сериал. 

Пипнаха го, то се и очакваше де! Сега и малкия неврастеняк да го хванат....

Ким Йонг Куанг се справи страхотно в тази роля според мен! Особено като пусне тая усмивка тип Жокера, хем психарска, хем ужасно очарователна....:wub:

Силно се надявам накрая

Су Джи, а въобще и другите, да си простят един на друг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смятам, че в учебниците по клинична психология трябва да има отделна част за азиатския психопат. Онази тънка подигравателна усмивка, психарският поглед и изкуственото държание са просто задължителни. По това се разпознават. Как па няма един различен... Не знам, или азиатците не могат да представят психопатът /или социопатът/ нормално, или е нещо друго, но това не е нормално.

 

А от Ким Йонг Куанг  ми настръхва сите четина! Малкият има много хляб да изяде, докато докара този откачен поглед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

itadakimasu, взе ми думите от устата! И на мен Ким Йонг Куанг ми напомни за Жокера!

Изключителен е в тази роля, то не са погледи, не са усмивки, но и много добре контролира гласа си и пресъздава емоциите на героя си! :)

Spoiler

Аз останах изненадана от това, че Детектив Нам беше жив. Чудех се защо дадоха сцена с полицайката в болницата и после като се появи той ми стана ясно. Има разни спекулации, че и Ю На може да е жива. Не съм много склонна да вярвам - единственото, което може би навежда към това са думите на главната, че дори и дъщеря й да е жива, тя няма да прости на До Хан. Но пък от друга страна видяхме, че след като размисли, се разкъсва вътрешно и имам чувството, че ще му прости накрая. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам нещо.

Off Topic

Ок, той е видял Ши Уан да влиза в сградата с Ю На. Ок де, ама откъде е можел да знае какво ще направи малкият психопат? Да, обвинява се, че е можел да предотврати случилото се, но това е така, единствено ако е знаел, че ще я блъсне. А той, честно казано, няма как да знае, че психарчето ще го направи.

Разбирам защо главната го обвинява и му е бясна, но никой не би ги последвал. Да, бил тормозил някого си, но как може да ти мине през акъла, че ще убие малко дете?

По-скоро може да му се сърди, че не е свидетелствал, но и това не става, защото те имат запис как двете хлапета влизат в сградата. Показанията му са буквално излишни. Той не отрича, че е влязъл там с малката, а че я е блъснал. На това До Хан не е бил свидетел. Тогава защо го обвинява?

Той може да се самообвинява... Човек е склонен да се самообвинява за всичко, а много често и за неща, които е нямало начин да промени. Но друг няма право да го обвинява за неща, които не зависят от него.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo,

 

Нашият човек сам каза, че отдавна следял Ши Уан и знаел за психопатските му наклонности(нали на съдебния процес спомена за другите деца наранявани от него) и че очаквал, че нещо лошо ще се случи с малкото момиченце, когато ги е видял заедно да влизат в сградата....най- малкото, обвинява се за това, че е могъл поне да отиде да провери какво ще стане, знаейки на какво е способен Ши Уан...

Ако трябва да съм честна, някак и на мен не ми се връзва цялата ситуация... просто няма как на сто процента да е знаел какво ще стане... да, имал е усещане и е знаел, че малкият има някакви садистични наклонности, но не вярвам, че е знаел наистина какво ще стане на покрива.. просто не вярвам, че е бил сигурен в убийството на малката и не ги е последвал, защото в ума му вече се е разигравала схема как да използва случая срещу лошия татко..абсурд просто, чак толкова низък и студено пресметлив  не е, напротив, видяхме, че преди всичко в действията му има много емоция. Ситуацията е била такава, в която той е трябвало да вземе решение и просто се е поколебал.... един момент колебание, за съжаление, вече е било късно..Но не мисля, че целенасочено и студенокръвно е стоял отстрани и очаквал да се извърши убийство, за да го използва после за свои цели....Имал е съмнения да, но единственото нещо, в което според мен може да го обвиняваме е, че в дадения момент е проявил малодушие(което не непременно е лошо деяние- не всеки от нас е решителен, с кураж и инициативен..слабостта на човека е част от човешкото, какво да правиш).

Вина не зная дали има, но чувството му за вина е донякъде разбираемо, както е разбираемо и това, че на Су Джи на този етап й е трудно да му прости....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви призная и аз това си мислех, че не е имало как да знае,

Spoiler

че психото ще убие Ю На. Но аз защо останах с впечатление, че До Хан ги е последвал до покрива и всъщност е видял самото убийство, и впоследствие си замълчава защото знае, че му трябват още доказателства, за да свали гадняра. :unsure: Иначе реално това, че ги е видял да влизат заедно в сградата, не може напълно да докаже, че Ши Уан е убиецът. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Нали даваха спомените му? Той върви след тях, спря, поколеба се, погледна нагоре и тогава Ю На падна. Той не беше горе.

 

Но, както казах, човек е склонен да се обвинява за всичко. Включително за неща, които не зависят от него. "Ами ако му бях казала да не минава оттам?", "Ами ако го бях възпитала малко по-добре" и т.н. Той затова се обвинява. А тя обвинява всички, без дори да помисли дали има логика да обвинява хората. Защото за обвинение са единствено Ши Уон и родителите му.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае, бива ли такъв край. Ясно, че си отвориха врата за втори сезон, но решението на сценариста да

 

убие прокурор Чанг е ужасно просто..защо, по дяволите? Окей, той се жертва за Су Джи, на човека му беше много кофти за нея, но предвид, че се разкайва за всичко извършено и бе готов да даде собствения си живот.... защо трябваше да умре?!?! НЕ ми хареса това сценаристко решение, ама въобще..този персонаж не заслужаваше такъв край според мен

Иначе тук същата история като с Кралицата на мистерията.. накрая "пльоснаха" огромна въпросителна, вкарвайки нов случай, а дали ще има втори сезон не се знае..Не е окей това според мен. Или трябва да са сигурни, че ще има втори сезон, или да не оставят чак толкова отворен край, защото остава едно чувство на неудовлетвореност у зрителя. 

Като цяло, сериалът беше много готин. Динамичен, държеше в напрежение, имаше добър сценарий и добра режисура. Имаше тук- там негативи, но не такива, че да им се обърне внимание...

И Ши Йонг е жестока! Тук прави толкова badass роля, напук на повтарящия се мотив "damsel in distress" в корейските сериали. Ким Йонг Куанг също страхотен, тая негова усмивка ще я сънувам....дали, щото е супер крийпи, дали щото е очарователна. :wub:

Ким Съл Ги и Key от Шайнито бяха големи сладури. 

Още я чакам тази песен, с която завършваха последните 4-5 епизода, нещо я няма никъде. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, itadakimasu написа:

Ае, бива ли такъв край. Ясно, че си отвориха врата за втори сезон, но решението на сценариста да

  Скрий съдържанието

убие прокурор Чанг е ужасно просто..защо, по дяволите? Окей, той се жертва за Су Джи, на човека му беше много кофти за нея, но предвид, че се разкайва за всичко извършено и бе готов да даде собствения си живот.... защо трябваше да умре?!?! НЕ ми хареса това сценаристко решение, ама въобще..този персонаж не заслужаваше такъв край според мен

Иначе тук същата история като с Кралицата на мистерията.. накрая "пльоснаха" огромна въпросителна, вкарвайки нов случай, а дали ще има втори сезон не се знае..Не е окей това според мен. Или трябва да са сигурни, че ще има втори сезон, или да не оставят чак толкова отворен край, защото остава едно чувство на неудовлетвореност у зрителя. 

Като цяло, сериалът беше много готин. Динамичен, държеше в напрежение, имаше добър сценарий и добра режисура. Имаше тук- там негативи, но не такива, че да им се обърне внимание...

И Ши Йонг е жестока! Тук прави толкова badass роля, напук на повтарящия се мотив "damsel in distress" в корейските сериали. Ким Йонг Куанг също страхотен, тая негова усмивка ще я сънувам....дали, щото е супер крийпи, дали щото е очарователна. :wub:

Ким Съл Ги и Key от Шайнито бяха големи сладури. 

Още я чакам тази песен, с която завършваха последните 4-5 епизода, нещо я няма никъде. 

Все едно не си гледала корейски сериали досега! Ами нали точно на това му се вика 'корейски финал"-край, който по-никакъв начин не се връзва с логиката, здравия разум и досегашното развитие на действието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен си завърши доста логично.

Spoiler

 

Само не схванах тя как не се оказа в затвора, ама айде. След такава постъпка, при това пред една гора народ, а после бягството и всички други неща, трябва да лежи в затвора.

Не знам защо, но горе-долу от малко след началото очаквах накрая Ким Йонг Куанг да умре. Той беше на принципа, че целта оправдава средствата. Получи отмъщението си, а накрая заплати за грешките и гадостите, които е извършил. Да, можеше да се размине по-леко, но така беше опростен и остави някаква следа след себе си.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...