Jump to content

Recommended Posts

Сериалът е исторически. В този ред на мисли някой да ме светне, как тогава са се сетили кой е бащата /без днк тест/? И наистина ли тя публично го е обявила? Просто питам.

Преди 4 години гледах китайски филм с подобно съдържание, само че там кастрираха истинския баща на детето. Не помня името на филма, но сюжетът беше като описанието тук. Кралят обаче беше откачалка. А и имаше доста голи сцени - 18+ е филмът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът за момента ми допада, но съм едва на 10 епизод. Бин Бин е много красив, а и не е хилав като повечето други актьори. Главната не ми е по вкуса, малко безлична и грозновата ми се струва на фона на останалите красавици от харема. Персонажите са интересни. Декорите и костюмите впечатляват. Жалко, че са разтеглили историята в 48 епизода, но поне са кратки и ги броя като 24 стандартни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема проблем, аз и без тва Венго не го аресвам и с Дилрабата са ми хеднакви:dunno::D. Давай Бинчо насам, нема да го върнем:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тюленче, защо бе? Ми тя мацката не е нещо кой-знае какво, по-скоро ролята и е готина, щото я показват знаеща и можеща, също така и горда и непреклонна. Но я виж в харема какви красавици има - третата или втората съпруга, онази в разовата рокля с розовия пух около врата е направо секси сладка! За визията говоря, иначе ролята и е на мекотело. А онази в лилавата рокля е чудно красива, но не разбрах коя поред съпруга е и дали не е някаква друга роднина, че се държи по-надуто и агресивно с останалите трички. Тоест има доста красавици в сериала, затова Дилраба ми бледнее, за момента. Както и да е - Бин Бин компенсира. Още в Усмивката на УейУей си го харесах и сега продължавам да точа лиги по него. Страхотен мъж! Само някой да му каже повече да се усмихва, че човек може да реши, че императорите са без усмивки, ако гледа азиатско. Имаше две-три усмивки в началото и сякаш слънце изгря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ноо ясно,  че по две, нъл на китайско минах (фенове са на четното, чифт по нашенски:D) , добре, че не е х8...:lol2:

 

П.С. Дилрабата основно тук я харесах като изпълнение, с визията и съм на Вие. Както знаем, всичко е въпрос на вкус. Забележки към Бинчо немам, има достатъчно чар да не обръщам внмание на джуките:inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам няколко въпроса, и ще се радвам ако ми отговори някой.

Не схванах откъде и защо главната героиня познава императора като дете, и защо са били заедно трите деца? Не живееха ли в отделни области /провинции/? Третото момче кое е? Как така са прекарвали заедно свободните си нощи и не е ли било невъзможно за един бъдещ император това? Защо той я помни, пък тя него  - не, тя не си ли спомня детските си приятели? Дори живота му е спасила, пък го е забравила после. Той я търси целенасочено, това го разбирам, но самия факт, че тя го е забравила е тъжен. Но най-трудно ми е да повярвам, че са прекарвали дните и нощите си заедно като деца, защото останах с впечатлението, че са от различни области, градове и от влаждуващи кланове.

И отделно да споделя, че този император жив да го ожалим, но голямо търпение и грижа проявява. Толкова месеци главната е при него и той само й слугува, грижи се за нея, съобразява се с нея и я гледа с влажни очи, без да получи нищо в замяна - просто мъж мечта. Имам чувството, че сценарият е писан от някоя жена, която е била сърдита на мъжа си в този момент... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, това, че сценария е писан от жена е повече от сигурно, нема начин мъж да опише свой събрат по този начин;).

 

Колкото до децата-бяха тя, краля и оня дето беше влюбена в него, баткото. 

Реално, те го спасиха докато бягаше от поредния опит за покушение и не бяха заедно за дълго. Както ги представиха нещата максимум ден два. И тя го помни, но не го свързва с детето, не помня вече дали той си каза името въобще или просто след като стана крал се нарича по друг начин. Той ги помни, защото бяха първите(да не кажа единствените), които бяха мили с него и дори го защитиха. Дотогава единственото, на което е бил свидетел е омразата от страна и на малки и на големи. Това е причината да е толкова мнителен, просто не вярва на никого. През цялото време тя го учеше-на обич, на доверие(поне доколкото е въможно) и тн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до 25 епизод и почнах да се отегчавам. По принцип не обичам дълги сериали, а този е от дългите. Повечето интересни въпроси вече получиха своите отговори, затова и не знам с какво още биха ме заинтригували. Досега ми беше интересен, но нещо почна да ми става еднообразен. Не знам дали само главният актьор ще ми е достатъчен, за да продължа да гледам. То е ясно, че ще го догледам, макар и с превъртане, но дано накрая да има щастлив край, защото не ми се гледат 48 епизода, за да стигна до нечия смърт примерно.

Това, което откровено ме дразни в сериала е майчинството на главната героиня.

Off Topic

Ужасна майка е за мен, колкото и да я показват като много любяща майка и жена. Да, тя роди сина си и го пази и обича, но реално тя не участва в живота на това дете и не полага ежедневни грижи. Тя не го: кърми, храни, къпе, облича и приспива, не го гледа, възпитава и учи. Тя го роди и от там нататък се намесиха дойки, детегледачки и прислуга. Бавачката на бебето спеше с него, а майката дори да го вземе не можеше/сцената преди бягството/. Майката и синът дори не живеят в един дворец и аз по едно време забравих за детето, толкова слабо застъпен е този персонаж. Хубаво е, че главната мисли за него, но само с мислене не може. Реално главната отделя цялото си екранно време на императора. Прави какво ли не, включително ходи на военен поход, но това, което реално не прави е да е истинска майка. Разбирам, че това не е неин избор, а на импертора, но след като с него се разбраха и помириха, можеше да се опита да си вземе сина. Не знам каква е била практиката в дворците, но в началото даваха и други малки деца в двореца, така че не е било изключение в дворците да има деца. Не съм сигурна дали принцът отново ще се появи в края на сериала, и дали ще получи някакво екранно време с въпросната си майка /, която не би следвало дори да познава, ако съдим по видното до тук/, но доколкото помня от филма, който съм гледала, той наследява трона.

Бин Бин/императора/ е много харизматичен персонаж и хваща око, та заради него продължавам да гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя сериал така- хубост на квадрат- едни гледат заради Дилраба, други  заради Бин Бин, за всекиго по нещо. :DСамо дето няма да са доволни всички от края.;)

Аз съм от доволните.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, seal_reinforce написа:

Аз не го гледам, щот го нема Венго :lol2:

 

Ти си ясна и без да се обясняваш, Прасковке.:na2:Добре , че го няма, че  ако беше, съвсем нямаше да смогвам със субтитрите, а можеше  и някоя луксация на ченето да получа .:28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е филмът преди сериалът.  А в трейлъра дават и хлапето, което седна на трона, буквално. Не знам доколко сериалът е като филма и къде ще са разликите освен в морала на краля, но филмът е доста шокиращ и привлича вниманието.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В графа изгледан и от мен..финала не ми беше много по вкуса...но още 5-6 епизода преди финалния вече се усетих на къде ще иде работата. Като цяло обаче страшна много ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17 съм. На Дилраба, 

единствено големите й краси очи привличат, но те, както и лицето й, рядко изразяват нещо-почти безизразни.

С Венго се допълват просто, той е с изразителни очи дърво, тя с безизразни очи снажна фиданка.

Много интересно сериалче засега. Обаче героинята на Дилраба, много кофти го играе.

Съблазни гадно братчето и избяга, как няма да си търси детето  и жената човекът... Като стане силен/предполагам така ще стане,/

и ще тръгне да отмъщава наред,

тя малко ли го убеждава, че каквото и да се случи, само той е в сърцето й...

Може да симпатизирам на краля/Бин Бин-малко тръпки ме побиват от жестокостта му, но нали е в името на любовта, ще си затворя очото-едното, но и братчето е право да му дири сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз брата нещо му бях набрала от Novoland, на Бинчо също - понеже не е Дедо и безславно го дропнах тоз сериал :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори китайски сериал гледам и съм смаяна. За два сериала три пъти се влюбвам. Първия път в двама наведнъж, сега само един, но пък какъв хубавец. Не знам от къде ги вадят китайците такива. Не само външен вид за пред хора ами и талантливи. Иначе историята е порядъчно кървава и драматична. Не се и надявам на хепи енд. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал. Сюжет, кастинг, музика... Изключително съм впечатлена. Не съм усетила как са минали всичките епизоди. В началото се чудех дали съм способна да изгледам толкова дълъг сериал, понеже повечето ми доскучават и ги зарязвам на половината. Тук обаче положението беше различно. Много съм доволна и май започвам да ставам фенка на историческите сериали. Приятно гледане! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

На 16.08.2018 г. at 13:36, bond написа:

Направих справка и се оказа, че перосонажите от сериала са исторически личности. С изключение на героинята на Дилраба имената на всички останали са взети от историята - главни и второстепенни герои. Не само имената, но основните събития също отговарят на действителността. Включително Jing Ke, който е направил опит да  убие Ying Zheng, но е загинал. Ying Zheng наистина е първия обединител на Китай и след това се провъзгласява за император. 

Изгледах го за втори път (може и така да се каже). Като го започнах, открих, че преди време съм стигнала до средата и не помня защо, съм го зарязала. Сюжетът звучи достоверно, може би, защото се придържа много близко към историческите факти. Историята на първия китайски император и неговите съвременници, е описана подробно от хроникьорите, а в следващите хилядолетия, се е превърнала в популярна легенда. Била е интерпретирана многократно в литературата и киното. За мен №1 си остава култовият филм "Герой" (2002) с Джет Ли в ролята на Безименния (Jing Ke). 46 награди и 48 номинации за филма и първата ми любов към азиатското изкуство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...