Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

IMDb

Режисьор:Takeshi Kobayashi
Сценарий: Shunji Iwai (Screenplay) Chika Kan (Book)
Продуцент: Shunji Iwai
Жанр: романтика, драма
Дата: 16 януари 2010
Държава: Япония

Участват:
Jin Akanishi - Natsu Takasugi
Kie Kitano - Asako
Kengo Kora - Yukiya
Nobuaki Kaneko - Ryuji
Hideyuki Kasahara - Kenji
Yuki Shibamoto
Anne Watanabe
Ayumi Ito
Kazuo Zaitsu
Yoshiyuki Ishizuka
Mayu Kitaki
Natalia Silkina

Описание:
Япония, 90-те години...
Четирима най-добри приятел, четирима талантливи музканти,
ще покоряват върховете на шоу-бизнеса...
Този филм, е за мечтите и суровата действителност...
Това е история, за изпитанията и развитието на техния талант...
И тяхната дружба...

Cнимки:

 

 

bandage.jpg

 

bandage01.jpg

 


:getsubs:

Изтегли филма с български субтитри: :click: :click:

Изтегли филма с български и английски субтитри: :click:

Изтегли филма с руски субтитри + OST: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един музикален филм се нуждае от качествена музика, за да въздейства на зрителите. В това отношение останах много доволна. Справили са се чудесно. Жалко, че не направиха и една песен с Кенго. Той се представи отлично във Фиш стори. В началото не го възприех с тази дълга коса, но се оказа, че постепенно свикнах с новата му визия.

Впечатлена съм от актрисата, която беше в ролята на Аруми. Аюми Ито също ми е любимка.

Въпреки приятните мелодии, филмът не е лесен за гледане. Той пресъздава вечната борба на твореца, неспирното търсене на съвършения звук. Оказва се, че този звук понякога може да се появи след преживяна драма, която води до духовно израстване на човека. Посланията са много. Музиката носи надежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Много. Да си кажа честно слушах ОСТ-а много преди да гледам филма и в началото не успя много да ми хване вниманието. Обаче песните толкова добре се сливаха с историята на филма, че сега се хващам как само си ги тананикам. Всеки изгледан японски филм или дорама ме карат да се замисля за живота и този не беше изключение. Виждаш как с всяко едно мъничко нещо нещата могат да се променят драстично и как пак толкова мъничко нещо може да върне нещата назад, обаче повече нищо няма е същото както преди...

Та... препоръчвам филма горещо. Гледайте и няма да съжалявате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го и аз филма. Останах разочарована. Много. Незнам, аз ли очаквах повече....неможах да разбера идеята ли.....незнам къде е проблема, но не ме очарова. Никак. Тъкмо мислех, че най-накрая може да стане интересно и излязоха финалните надписи.... Може би от втори преглед, може и да ми се хареса... някак... евентуално. Толкова чаках този филм и накрая... абе кофти. След време пак ще му дам шанс, евентуално. За саундтрака съм съгласна че е много добър, само дето от целия албум дето са издали с името Ландс, във филма прозвучаха 2-3 до 4 парчета... както и да е. Който иска все пак нека си го гледа и да си прецени за себеси. Мен лично ме разочарова, доста слаб сюжет ми се стори.

 

P.S. Искам като една хубава черта на филма да отбележа - добрата игра на Аканиши. Да си призная, не го очаквах, ама добре му се получи. Като се има в предвид леко "дървените" му актьорски изяви, смятам, че се бе справил доста добре с ролята. И момичето което играеше Асако, не й запомних името, сладурана беше. Спрямо актьорската игра нямам забележки. Напротив, доста добри роли направиха и двамата, което е единствения плюс на филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И с бг субтитри:, благодарности на ivchencetOo :kiss2::yes::thanks:

тук

тук

тук

 

Дам... Джин много добре се справи с ролята, то всъщност игра себе си, така че...

Малко ме беше яд на мацката, че му бягаше по крилото, че даже се предаде от раз на Юкия, там нещо много пък бързо му влезе в настроението... опа, почнах да го разказвам...

Не знам ама песните можеше с по-готини текстове да ги докарат.

Направо не ми се слага тук текста, както правя обикновено... иде ми да го пренапиша, сякаш хахах

 

http://www.youtube.com/watch?v=ymNDCaWHosg&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах този филм и мога да кажа че е страхотен песните е всичко останало........ Джин както винаги ми хареса как изигра ролята си.. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес изгледах филма и честно да си кажа ми хареса, въпреки че мисля, че можеха и повече. Джин си изигра ролята страхотно, а Кие ми направи доста добро впечетление. Преди това Нобуаки го гледах в Crows Zero 2 и сега в Bandage ми хареса като актьор. Като цяло всякакви музикални филми съм гледала, но не и такъв като Bandage. Хареса ми как се развиваха действията. Много ми хареса как след всичко, което преживяха Lands останаха заедно. Музиката... тя е тази, чрез която твореца се изразява ....чрез нея показва своето виждане за света. Музиката носи много послания и от нас зависи дали ние ще ги разберем. Много е лесно да достигнеш до върха, но е трудно да се задържиш там. (Тези, които са гледали филма мисля, че ще ме разберат какво имам предвид.) Бих го гледала отново. Саундтракът бях си го изтеглила още преди да изгледам филма, но си бях харесала само едноименната песен. Но сега като видях превода на песните повечето ми харесаха. :lol:

 

Много гадно беше целувката с Юкия и после като й каза, че тя изневерява и че това е самотата...Пък и тя Асако не му се опъна особено. Накрая и аз взех да плача като Асако, когато тя видя Натцу да пее... :(

 

 

И аз така мисля... То аз не разбрах дали Асако и Натцу всъщност бяха заедно...

 

Дам... Джин много добре се справи с ролята, то всъщност игра себе си, така че...

Малко ме беше яд на мацката, че му бягаше по крилото, че даже се предаде от раз на Юкия, там нещо много пък бързо му влезе в настроението...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започах да гледам филма с голям интерес, но не можах да го издържа докрай. Стори ми се някак особен, муден и имаше моменти, които не ми харесаха. Съгласна съм, че Джин се справи много добре с ролята си, поне до частта, която гледах. Някой ден ще му дам шанс, но определено този филм не е за всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо доста хора наричат Джин дърво, ама аз нищо дървено не видях XD. Хубаво си беше филмчето, ама без него щеше да е доста безинтересно. Хубава музика наистина. Някаква идея от къде да се изтегли пълното ост?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емиии аз останах малко разочарована от филма. Актьорската игра беше чудесна. Не се съмнявам от Баканиши, но незнам самия сюжет може би не ми допадаше. Сякаш беше някак празно. Иначе песните си ги биваше. Горе-долу става филма, ама немога да кажа страхотен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко думи за филмчето:

О, страхотно беше!!!!!!!!!!!!!

Първо въобще не очаквах да е нещо сностно, имайки предвид, че съм доста скептична към актьорските качества на Джин. Не ме разбирайте погрешно, подкосяват ми се краката като го видя, обаче наистина малко са нещата, които съм гледала с него и да са ми харесали въпреки него. В началото на филмът малко дразнещо преиграваше (дааа, ролята му беше такава, ма все тая), нещо не ми хареса тоя куул гай дето го разиграваше. Но по едно време стана по-добре и към края вече ми идеше да рева от кеф!

Музиката, особено моментите в които я пускаха (или не я пускаха) беше особено въздействаща. Любим момент - заветната целувка и песента/сцената след това. Друг любим момент - Юкия и Асако на брега на морето..... също много добра сцена иии много други :)

Сега дърпам ОСТ дано я има там. Ако я няма - ИСКАМ Я!!!!!!!!!! По едно време (там ли беше или на друга песен) открих, че си припявам макар да чувам мелодията за първи път?!?!??!?!

Абе наистина филмът е добър! Неочаквано за мен :)

Всъщност като се замисля филмът наистина има една мудност, която за мен лично ако беше продължила на места повече сигурно и на мен би ми била в повече.

 

ПРЕПОРЪЧВАМ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно филма е хубав ... но нещо аз не можах да го схвана, още от самото начало ми тръгна супер мудно, мрачно и някак объркано ... стори ми се много разхвърлян ... доста се изкушавах да превъртам, ама на инат го изгледах :))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен е филма!Макар,че беше малко муден и мрачен на моменти много ми допадна..може би защото настроението ми беше такова дори ме разплака.саундтрака е велик и Джин също! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма немога да отрека, че е малко странен и не за всеки. Гледах го веднъж - разочарование. На втори преглед (свърших го и това вече :)) ми се стори по-добре. Повечко неща схванах. И все пак съм на мнение че филна не е толкова брилянтен колкото очаквах. Опитвах и опитвах да разбера посланието - явно доста добре са го скрили от зиртеля, защото послание така и не намерих. Като цяло общата ми оценка е че филма е объркан, муден, леко скучноват, безсмислен по особено странен начин, но пък си заслужава гледането ако не за друго - заради актьорите и музиката. :) Явно не съм единствената, която не е разбрала филма, така че съм спокойна :)

 

 

А това дали Асако и Нацу всъщост са били заедно...ами то и аз малко не го разбрах. Тотална обърквация, те и те май не бяха съвсем наясно. Да не говорим, че края на филма за мен беше ново 20. Въобще не го разбрах.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах филма преди две седмици някъде и първоначално не знаех дали ми хареса или не... Дръпнах си го просто от нямане какво друго да гледам, но се оказа, че след това го гледах още 2 пъти!

 

Това е едва третия ми японски филм и след него бях доста зашеметена. Мога да кажа, че не е за всеки... Хубава история, добри актьори, чудесна музика, но ме хвърли в много дълбоки води... Остави ми много странно чувство тоя филм, сякаш съм започнала нещо с много голям ентусиазъм и изведнъж съм го зарязала...

 

Определено ще гледам още японски филми - държат ме в напрежение, но чувството ми харесва... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пък единственото хубаво нещо във филма беше Джин XDDD Нищо лично към другите актьори, добри бяха и се справиха, ама Джин си е Джин XD

Филма като цяло... Ми не знам, явно нещо не схванах идеята или не съм вникнала в нея достатъчно XD Явно аз предпочитам да застана пред екрана, да си пусна някоя комедия и просто да си се смея.

Гледах го за втори път преди няколко седмици, като се опитах да вникна повече в самия филм. Ама пак не ми се получи XDD Абе просто не ми хареса и тва е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло не ми хареса, през цялото време ми се струваше,че нещо липсва. И от музиката съм разочарована, слушах песните по няколко пъти и пак не ме грабнаха, очаквах повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма много ми хареса, да не говорим за Джин, той още повече, музиката на мен ми допадна, финала го гледах няколко пъти за да го разбера....след време може пак да повторя филма, за да си обясня някои неразбрани моменти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...