Jump to content

Crisis: Kouan Kidou Sousatai Tokusou-han (2017)


Recommended Posts

S5nW4Degx8E4EPZDeSsYs8zMLt.jpg

 

Crisis: Kouan Kidou Sousatai Tokusou-han (CRISIS 公安機動捜査隊特捜班)

Страна: Япония

Също така известен като: Crisis: Public Security Mobile Investigation Unit Special Investigation Team

Период на излъчване: 2017 – Април – 11 старт

Време на излъчване: Вторник 21:00

Формат: Renzoku

Жанр: Детективски

Канал: Fuji TV

Епизоди: 10

Режисьор: Kosuke Suzuki, Keiichiro Shiraki

Субтитри: Английски

 

Участват:

Огури Шун като Акира Инами

Нишиджима Хидетоши като Сабуро Тамару

Tetsushi Tanaka като Mitsunari Yoshinaga

Toru Nomaguchi като Yusuke Kashii

Yuko Araki като Rei Oyama

Yuriko Ishida като Chigusa Hayashi

Kisuke Iida като Yuko Aonuma

Hidekazu Mashima като Satoshi Hayashi

Kyozo Nagatsuka като Daiki Kaji

 

Резюме: Акира Инами (Огури Шун) е бивш член на Отряда за самозащита, емоционално разтърсен и уплашен по време на специална мисия, затова е освободен от поста. Сега той работи за секретен Специален отдел за разследвания към Националната полицейска академия. Междувременно се появява Сабуро Тамару (Нишиджима Хидетоши), внимателен и затворен тип, който след инцидент е прехвърлен към Специалния отдел за разследвания. С помощта на Акира Инами, Сабуро Тамару и други членове на екипа, отделът се справя с различни политически проблеми, тероризъм и мръсни правителствени афери…

 

 

 

Свали  :click:  :click:   :click:    :click:   :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри  :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

 

Онлайн с руски субтитри  :click: 

 

:essub:

Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 1 е с 13.9% рейтинг.

Тва с рейтингите никога не ми е било ясно... особено ако са просто цифри... винаги трябва да има сравнение за "простия" зрител.

Аз мисля да си го гледам бавничко... Огури Шун е това... пък да видим темата как е, че напоследък и актьори не могат да ме задържат, ако сценария не ми понася...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалила съм първите 2 епизода от седмица вече, и чакам преводче да излезне.. някой гледал ли го е сурово да каже дали става?

 

Шун си е Шун, ама аз заради музиката най-вече ме грабна, че Йош Морита (който не го знае, шейм он ю ;p) го рекламираше доста из туитъра си, хаха. Но да, както и мнението по-горе, последната японска драма дето успях да изгледам имаше такава идея, а така я прекатуриха в калта, че няма накъде повече. Дано и тук да не се получи много надъхване за нищо накрая..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха! Готини са всички. Неусетно изгледах първите два епизода и ми беше много интересно. Не е толкова иновативен в техническо отношение като Мозу. Сякаш историята също няма са е така мистериозна, но всичко останало е достатъчно занимателно, за да притегли зрителите към екрана. Двойката Огури-Нишиджима има още накъде да се развива, но ми харесват отношенията им. При липсата на по-отворен персонаж, Шун трябва да запълва тази празнина, което си е своеобразно предизвикателство за него.

Има го и западното усещане (през април промотираха заглавието на фестивал за тв кино в Европа), с английската мелодия за ендинг, но пък оупънингът (I need your love by Beverly) е изпълнен от Бевърли - малайзийка, която наскоро дебютира в Япония. Музиката е на висота. Дело е на Савано Хироюки.

Има действие, а това най-много ми допада. Заплитат се и любопитни конспирации. 

Еп. 1 обърна внимание на младото поколение и проблемите на съвременното общество. Чудесно гостуване на Джин Ширасу!

В края на серията е използват цитат от "Тъй рече Заратустра" - частта "За новия идол"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше зле като цяло. Малко екшън, малко конспирации, малко крими, малко драма. Каст на ниво. Ако обаче очаквате и някаква романтика - няма такава. Като изключим леките флиртове на Шун в един бар в някои от епизодите. Финалът малко като в Border. Хем го има, хем остава и вратичка за втори сезон или поне един спешъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се радвам за момента, че няма романс, но това, което на този етап ми липсва, е непредвидим персонаж, който да не е ясно, дали е добър или лош. Изненадата е най-добрата награда за зрителя.

Иначе впечатленията ми от еп. 3 и 4 продължават да са добри. Особено любопитно беше включването на трима младежи (Кота Ямато, Казуки Хорике и Джун Нишияма), които реално направиха еп. 3 най-вълнуващ. За мен и тримата са нова лица и смятам, че имат потенциал. Ролите им го доказаха.

C-T5AcqXoAEOQvr.jpg

 

Четвърта серия ме учуди с това, което стана на финала:

Off Topic

не смятах, че Шун и колегата му така лесно ще загърбят дълга си и ще оставят професора да се взриви. Вярно, че той сам избра смъртта, но полицаите и преди това са защитавали далеч по-сериозни престъпници. Прекалено лесно се отказаха да защитят човешки живот.

 

C-Qo93wUQAA0tCO.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още три интересни епизода, макар някои от тях да бяха по-скоро статични (еп. 5, където гостуваха Тетта Сугимото и Ю Камио - за сметка на това, серията показа, колко е трудно да бъдеш полицай под прикритие). В еп. 6 най-любопитна беше ролята на Макия Ямагучи, който ми се стори силен актьор. За жалост, не го виждаме често на екрана.

В еп- 7 оттово страхотна игра от младото поколение актьори. Освен че продължиха участието на загадъчното момче от началната серия (Юки Имай), добавиха още нови лица (Коджи Сайкава), включително очилат Кодай Мацуока (когото, признавам, не разпознах, макар да знаех, че ще се появи на екрана). 

Off Topic

DAhcCDrXgAAVLk1.jpg

DAhWeojXUAEPhos.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволно изгледах и финалните 3 епизода. Краят посказа, че рано или късно ще се появи продължение, понеже останаха неизяснени неща около групата хакери-бомбаджии.

Липсваше малко по-обстойно разглеждане на миналото на всеки един от персонажите, но времето на тези 10 епизода съвсем не им го позволи. Аз самата имам нужда от допълнително серии. Мозу съдържаше повече съспенс, докато тук историите бяха по-изчистени в това отношение. Определено имаше стил и реализъм. 

Визуално най-впечатляващ се оказа еп. 8. Битката в щаб квартирата на сектата беше предадена фантастично през погледа на камерата, която улавяше по удивителен начин всяко едно движение на персонажите. 

Точно там добавиха още една песен - Hiroyuki Sawano - The Brave (ft Yosh) 

Финалните 2 серии дойдоха със солидното гостуване на Нобуаки Канеко, който винаги е правил запомнящи се участния, само че напоследък не се появява почти никъде. Е, тук определено напомни за себе си по най-добрия начин. Голяма работа е този човек. Направо ми е мъчно, че не снима повече ленти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен сериал !

Приятелство, предателство, служебна етика и морални ценности, отмъщение и прикрит проблем със "златната младеж" и как той влияе върху живота на обикновените хора !

Мислех, че този проблем е запазена марка на Китай, но явно не е !

Хубавото е, че все пак остана надежда  в края !

Off Topic

Поне успяха да излязат от клетката, образувана от насадените убеждения за вярност и дълг уж към родината, а де факто към властимащите и издънките им.

 

В Border всичко свърши някак безнадеждно и остави празнота и тежест!Затова не мисля, че си приличат финалите !

 

Благодаря за превода !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потъването на Япония се очаква да е една от силните дорами на сезона. Шут Огури и още куп познати лица ще видим на екрана. Книгата на Сакьо Комацу, по която е правена лентата, е преведена на български.

Судачи ще пее песента към продукцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новата дорама на Нишиджима, Unicorn ni Notte,  с 9 преведени епизода. Невероятно, но понякога преводачите са доста бързи. 

Не виждам, колко общо  ще бъдат сериите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...