Jump to content

Night Time Picnic (2006)


Recommended Posts

spacer.png

 

Night Time Picnic

 

IMDB

## Оригинално заглавие: Yoru no Pikunikku, 夜のピクニック

## Режисьор: Масахико Нагасава
## Държава: Япония
## Година: 2006
## Жанр: драма
## В главните роли: Микако Табе, Такуя Ишида, Тасуки Емото, Соске Икемацу, Като Роса и др.

## Резюме: Всяка година учениците от горния курс на гимназията Кита участват в изтощителен маратон, който продължава едно денонощие и включва 60 км уморително ходене и 20 км бягане (всъщност авторката на новелата описва истинско събитие от детските си години, което се е провеждало в нейната гимназия). Фокусът на филма пада върху отношенията между Нишиваки и Такако, които по някаква необяснима причина странят един от друг. Приятелите им са в недоумение и се опитват да стопят пропастта, която ги разделя. Но дали те са готови да променят отношенията помежду си?
"Среднощен пикник" е едно пътуване към вътрешния свят на младия човек, съпътствано от дълбоки емоционални промени, показани на фона на красивата природа и съчетани с изумителна анимация.

Автор: ukio

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

 

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ  --- ОНЛАЙН И ТУК --- И ТУК

 

СВАЛЯНЕ С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
 

Личен коментар: Имаше една реплика във филма, която може да определи най-точно не само историята, но и самите му качества: "Просто разходка - това беше всичко. И все пак, какво я направи толкова специална?".
Сюжетът е идеално построен с всички завръзки и развръзки, които ставаха в началото и в края на лентата. Имаше много моменти, в които се смях от сърце - особено на онзи пич, фена на рокенрола. Страхотен образ.
Освен това, този жанр "драма" хич не ми хареса като определение. Филмът въобще не е тежък, не е сълзлив или напрягащ. Не е и типичния "училищен романс", за който навява постера и резюмето. За самата кинематогравия... ефекти няма грам, операторските решения не са нищо ново, но са съумели да хванат лицата на героите от точните ъгли, така че да уловят най-ефектно всичките им емоции. Музиката е една от най-силните страни на филма - много е свежа и може да те накара да си потропваш с краче, докато гледаш. Актьорската игра не е виртуозна, не очаквайте да видите някой млад Ал Пачино, но пък за деца се справиха повече от чудесно. Манекенките в каста на "Стъклен дом" има бая какво да научат от тях. 7/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се да прочета написаното по повод този филм. Аз затова го препоръчах като го включих към училищните ленти. Наистина драма не е точното определение за него.

Ето клиповете на песните:

Dakota Star: Stay - :click:

Monkey Majik: Futari - :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рагнос, уцели право в десетката като ми каза, че ще ми хареса. Предполагам че за две години, вече си знаем донякъде вкусовете. За филма какво да кажа... Направо ме върна 12 години назад. Успява да улови едно особенно чувство, което за пореден път се убеждавам, само японците могат да пресъздават. Напомня на филм на Shunji Iwai. Ех защо като бяхме ученици не правиха такива 80 км походи. Може да е просто разходка, ама изглеждаше доста вълнуващо. A пича дето слушаше рокенрол... ех ех не честно. Страшни идеи могат да ти дойтат от този филм. Догодина правим един такъв поход... няма как!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм! Беше удоволствие да го гледам.

Върна ме назад във времето и ми напомни за преживяванията ми в училище, за първите приятелства и обърканите взаимоотношения. Допадна ми асоциацията с дългия път, вмъкването на времето, миналото и бъдещето. Последната сцена от финала много ми хареса и показа, че всеки край е ново начало.

Много хубав филм. Непременно трябва да се види.

 

http://www.youtube.com/watch?v=aP6AO6tVjNk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса песничката в началото на 20 км. бягане, на един голям завой я пуснаха... някой може ли да ми каже името и? А иначе за филма - наистина не беше това, което очаквах... или поне развитието на нещата. Определено се бях настроила за нещо по-романтично, но макар да не беше от този сорт ми хареса доста. Първоначално ме хвана яд, защо и в нашите училища не организират подобни разходки, ама после се усетих, че едно време се организираше спортен полуден,от който все гледах как да кръшна :P Но филма си заслужаваше отделеното време, а на онова човече дето крадеше обувки се израдвах максимално, както и на

онзи пич, фена на рокенрола.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, крадецът на обувки беше уникален образ, както и Таску Емото (актьорът, който играеше Таками), който е роден в актьорско семейство и няма как да не е на висотата на роднините си.
Песента е на Dakota Star: Stay. Качила съм клипа по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за помощта,Ukio , ама не тази песен имах предвид, а тази

Може ли да ми помогнеш да намеря нея, нещо не мога де се ориентирам в търсенето, певецът май се казва Chiwata Hidenori, но не мога да открия от къде да си сваля песничката, а наистина ме заплени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно тази мелодия не е лесно да се намери.

Попаднах на албум на изпълнителя, в който е включена въпросната песен (№9), но доколкото виждам, се иска регистрация и заплащане.

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е страхотен наистна.Историята е много интересна,и актьорската игра също ми хареса..самия филм е много свеж,не е от типа комедии ,които те разсмиват до сълзи..тук просто можеш да се наслаждаваш на комедийната атмосфера и да се посмееш от време на време...

Изненада ме ,това че историята не беше за любов,както очаквах...но и така на филма не му липсва чар...

Въобще филма е много чаровен и красив-пълен с емоции..за ученичка като мен си беше чиста наслада да гледам училищна комедия :P Така че,определено не е за изпускане :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не справедлив е живота :28558: написано е вече всичко онова, което исках и цитата сте ми взели :) . Ама така е като му се дърпах цели две години......Само японците могат да те накарат да искаш да се поразходиш безцелно 80 км , да разкрият голямата тайна още в началото, да проявят такъв убийствен усет за музика, да превърнат едни сложни взаимоотношения в толкова обикновени и простички и в крайна сметка филм за разходка да се хареса толкова много :) .

П.П : отдали сте заслуженото на крадеца на обувки, обаче призрака сте забравили :) . Много сладко филмче .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.06.2021 г. at 20:49, ukio написа:

Този филм май не е качван по бг тракери?! Има ли го някъде? 

Не го откривам в нашите тракери, но бг субките отговарят на едното видео в avistaz и има сиийд. Ако някой иска да съдейства за качването на видеото в нашите тракери, да ми пише на лични. Имам го свалено. Ще му врътна и един онлайн. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

(всъщност авторката на новелата описва истинско събитие от детските си години, което се е провеждало в нейната гимназия).

 

Тъкмо за самия маратон щях да питам, дали наистина провеждат подобни събития. Ха-ха, представям си тук при нас нещо подобно.... :lol: 99% ще пискат как може да ги карат да правят нещо толкова "жестоко". На мен ми харесва идеята за такива неща, разходки, бягане.... Интересни неща има в Япония.

Интересно заглавие, не знаех какво точно ще бъде. Хареса ми и кадрите през, които ни прокарваше камерата, както главните герои, така и от части какво се случва с другите ученици.

Рокен Рол, бейби!

Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...