Jump to content

The Top Secret: Murder in Mind | Himitsu: The Top Secret (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

 

f584bcb2ecade714.jpg

 

The Top Secret: Murder in Mind/ Himitsu The Top Secret / 秘密 − トップ・シークレット−

Himitsu: The Top Secret (2016) - IMDb

The Top Secret: Murder in Mind - AsianWiki

 

Режисьор: Keishi Ohtomo

Сценарий: Reiko Shimizu (manga), Izumi TakahashiKeishi Ohtomo

Държава: Япония

Година: 6 август, 2016

Жанр: психология, детектив, научна фантастика, трилър, по манга

Времетраене (в минути): 149

Субтитри: Английски

 

Актьорски състав:

Икута Тома като Tsuyoshi Maki

Масаки Окада като Ikko Aoki

Тори Мацузака като Katsuhiro Suzuki

Нао Омори като Shunsuke Manabe

Чияки Кирияма като Yukio Miyoshi

Лили Франки като Junichiro Saito

Шиина Киппей като Коичи Цуюгучи

 

Резюме: Специален скенер може да прочете и прехвърли върху друг човек спомени на загиналите. В Девето научно отделение на Централното полицейско управление постепенно започват да използват технологията, за да разкриват тежки престъпления. Това обаче повдига и допълнителни драми и въпроси. 

 

Допълнителна информация по желание: Ако не сте забелязали Икута Тома, Тори Мацузака и Масаки Окада в каста, натъртвам :). (Том Круз не играе). Иначе присъстват класически син/черен филтър, както си подобава на всяко японско сай-фай, много кабели и странни прически. Награди ли очаквахте? Може, ама друг път...

 

spacer.png

 

Линкове за сваляне на филма: Изтегли

Онлайн на Руски,

 

 

Личното мнение на автора на темата за филма: утре ще кажа :) Или вдругиден.

 

 

 71844b7c180957da.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За негативната роля изглежда ще трябва да почакам. Обаче се убедих, че Масаки и Тома са толкова готини заедно на екрана, колкото подсказват постерите и трейлъра.

Направо не можех да отлепя очи от героите им. Бяха магнетични. Така добре стояха на подобен сюжет, който си имаше големи мистерии и се опитва да изследва интересни теми. Те обаче, така и не успяха да се изяснят на финала и да достигнат необходимата дълбочина. Останаха прекалено много въпроси. Най-осезаемият сред тях бяха припадъците на Маки.

Може би, проблемът беше в странните субтитри, които изровихме. С тях определено не можах да разбера историята за убийството в ума, особено след като понятие си нямах от анимето и идеята му. Тя идеята изкристализира в даден момент, но обясненията на някои действия и развитието на идеите и героите не ми се видя изчерпателно. Другата обърканост идва и от смесването на прекалено много сюжетни линии, което допълнително усложнява зрителя и страхотния първоначален замисъл. Със сигурност научната фантастика се нуждае от мистерии, но не от прекалено усложняване.

Иначе - впечатляващо заснето и до двамата главни мога да поставя чудесната игра на момичето-дебютант - Лиза Ода, както и прекрасната Чияки Курияма. Личеше си, че от тях можеха да изстискат повече на екрана. Много малко видях от Тори, който допълнително завърза енигмата. Общо взето, Топ секретното заглавие си остана Топ секретно. Ясно е, че тук се набляга на психологията, която изследва причините за появата на злото у даден човек, но нямаше така необходимото задълбочаване в даден персонаж и случай.

 

П.П. Тази машина (за магнитен резонанс, която сканира и извлича спомени от мозъка на починалия и е в състояние да превърне тези спомени в видео) може да се окаже много полезна, ако подобно устройство се разработи наистина. То е нещо като еволюирала форма на познатия ни днес ядрено-магнитен резонанс. Използването на нанотехнологиите, за да се извлекат спомени от мъртвите, е бъдещето.

Off Topic

На публиката се внушава, че убитите жертви често имат халюцинации точно преди смъртта си и виждат, как убиецът им се превръща в демон. Това също беше интересна идея, внедрена в лентата. Обаче, колко полезно е човек да се подлага на тази технология за извличане на спомените, след като възможностите й все още не са напълно проучени? Влизайки в чужд ум, човек няма как да остане равнодушен. Няма как виденията на другия да не му повлияят и да не го превърнат в нещо друго, различно от това, което е бил. Този паралел беше разкрит донякъде с развитието на двамата главни. Те, след като са влезли в контакт с чуждия мозък, прехвърлят виденията му в собствената си глава и това започва да им влияе. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...