Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

KIDS

 

Година: 2008
Държава: Япония

Продължителност: 109 мин.

Жанр: Драма, Фентъзи

Режисьор: Tatsuya Hagishima

IMDb

Участват:
Hiroshi Tamaki
Teppei Koike
Chiaki Kuriyama
Yuki Sait
Shigeru Izumiya

Резюме: Асато (Koike Teppei) е момче, което се връща в един бедняшки квартал, за да бъде близо до майка си. Той може да пренася чуждата болка върху себе си и го прави безрезервно, без дори да се замисля за болката, която трябва да понесе. Странните му сили, които са главна причина той да няма приятели и да страни от света, стават причина да се запознае с единствения му истински приятел в живота, единствения готов да сподели неговата болка,Такео (Hiroshi Tamaki). Третият член на групата е млада сервитьорка, Сиси (Chiaki Kuriyama), която има собствена болезнена тайна...
:essub:

 

Свали филма с :subs: :click:

Свали филма с български и английски субтитри :click:

Свали филма с руски субтитри и озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах прези повече от година, но помня, че остави приятно чувство у мен.

В основата на филма лежат болката и самотата, но лентата набляга по-скоро на приятелството, което успява да върне надеждата в душите на главните герои.

Въпреки свръхестествения елемент, историята е предадена напълно реално. Към двамата главни герои е прибавен трети персонаж (в лицето на Чиаки Курияма), което допринася за всеобщото въздействие на лентата.

От друга страна, овстановката е нетипична, направена по-скоро в западен стил, но в същото време пасва много добре на цялостния замисъл.

Филмът е създаден по мангата на Хиротака Адачи

 

Определено актьорската игра беше на ниво. Отношенията между героите бяха трогателни.

Странното е, че новелата, по която е правен филма, предполага по-мрачна обстановка от показаната на екрана.

Въпреки свръхестесвените елементи, фокусът пада върху драмата.

Ако не ме лъже паметта, имаше визуални епизоди (като тези с миналото на героите), решени в различен цвят от основните сцени. Направиха ми впечатление и последните кадри, където камерата показваше станалият инцидент от по-различна височина и със забавяне. И, разбара се, използването на природните елементи, като дъжда, също имаше важно значение..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и аз докато спомените са още пресни.

Да, наистина, както каза й ukio свръхестественият елемент напълно се губи.Обикновен човека по обикновен начин живее с необикновените си сили.В това е и очарованието на филма, как вместо фантасмагория, гледаш напълно реални истории.

Животите на героите не са нищо особенно, хората, както и мястото на действието са сякаш забравени от света или по-скоро нямат място в света.

РР. Според мен поне много добро, приятно филмче.А и при бъдещи желаещи да го преведат няма да им е много трудоемко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме бива много да изказвам мнение,но след филма останах с усмивка на лице..Едва ли скоро ще го забравя..За мен актьорската игра и атмосферата бяха много добри..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филм, който надмина около 3 пъти очакванията ми! Не очаквах да ми хареса толкова много историята.

 

 

Стана ми много приятно, когато "грубияна" реши да се сприятели с затвореното момче и да му помага. Включването и на момичето също подсили удоволствието от лентата. Много ми подейства това, когато решиха да поправят площадката, за да има къде и те да се срещат и малките деца да си играят ... защо тук не се случват такива неща? Всъщност не очаквам отговор на този си въпрос.

А при инцидента на моста идеята как хората, от които той взе раните, след това се върнаха да помогнат беше чудесна! И някак си успяха да избегнат това, филма да стане бозлив, може би просто защото е японски и такъв тип "обучителни" филми е тяхна запазена марка и са доста добри в това!

 

 

Общо взето много положителен и приятен за гледане филм! Няма от какво да се оплача :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, изглеждаше искрено и красиво. 

 

Особено когато и девойката се завърна :)

 

Много Джек Лондондовски прозорец към света - не толкова като герои, колкото като ситуация: без начало и без край и все пак случена. Определено повече ми допадна като подход от идиотския опит за решение на подобна ситуация в сериала Orthros no Inu. И въобще запомних го...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

без свръх естествени сили може да правим чудеса стига да сме човечни.

Хареса ми посланието. Малко са филмите след които съм се усмихвала широко, този е от тях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелите са важни, дори когато семейството не е каквото трябва. Винаги можеш да намериш хората, които да бъдат до теб. И все пак обичта на децата към родителите е безусловна. Само ако можеше и като възрастни да не избягаме от тази чиста любов, която свързва всички. Идеализирано беше в това отношение, защото двамата главни все още носеха със себе си онази чистота, присъща на малките деца, много малките. Защото по-късно се намесват и други фактори за да станем това, което сме като възрастни. Но все пак си заслужаваше гледането. На места ми беше твърде протяжно, а и музиката по-скоро ми пречеше на цялостното усещане. Но не съжалявам, че го гледах. Стана една от любимите ми притчи за доброто, тихото и ненатрапчивото, намиращо се на невероятни места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една наивна, малко бавна, но много, много топла история :).

Off Topic

Всъщност не помнех протяжни моменти, а ги има. Края е малко разтеглен, музикалният фон..........Обаче, филма е толкова нежен, свръх положителна история, заредена със слънце, че дори и нещо в него да не е както трябва, това непроменя усещането за доброта, човечност, обич, красота :icon_sunny:

Липсват ми подобни истории. Това е една непретенциозна, типично японска история, заради , която толкова харесвам японското кино :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...