Jump to content

Recommended Posts

8a20820141e3ce62.JPG

 

KIDS

 

Година: 2008
Държава: Япония

Продължителност: 109 мин.

Жанр: Драма, Фентъзи

Режисьор: Tatsuya Hagishima

IMDb

Участват:
Hiroshi Tamaki
Teppei Koike
Chiaki Kuriyama
Yuki Sait
Shigeru Izumiya

Резюме: Асато (Koike Teppei) е момче, което се връща в един бедняшки квартал, за да бъде близо до майка си. Той може да пренася чуждата болка върху себе си и го прави безрезервно, без дори да се замисля за болката, която трябва да понесе. Странните му сили, които са главна причина той да няма приятели и да страни от света, стават причина да се запознае с единствения му истински приятел в живота, единствения готов да сподели неговата болка,Такео (Hiroshi Tamaki). Третият член на групата е млада сервитьорка, Сиси (Chiaki Kuriyama), която има собствена болезнена тайна...
:essub:

 

Свали филма с :subs: :click:

Свали филма с български и английски субтитри :click:

Свали филма с руски субтитри и озвучаване :click:

Link to post
Share on other sites

Аз го гледах прези повече от година, но помня, че остави приятно чувство у мен.

В основата на филма лежат болката и самотата, но лентата набляга по-скоро на приятелството, което успява да върне надеждата в душите на главните герои.

Въпреки свръхестествения елемент, историята е предадена напълно реално. Към двамата главни герои е прибавен трети персонаж (в лицето на Чиаки Курияма), което допринася за всеобщото въздействие на лентата.

От друга страна, овстановката е нетипична, направена по-скоро в западен стил, но в същото време пасва много добре на цялостния замисъл.

Филмът е създаден по мангата на Хиротака Адачи

 

Определено актьорската игра беше на ниво. Отношенията между героите бяха трогателни.

Странното е, че новелата, по която е правен филма, предполага по-мрачна обстановка от показаната на екрана.

Въпреки свръхестесвените елементи, фокусът пада върху драмата.

Ако не ме лъже паметта, имаше визуални епизоди (като тези с миналото на героите), решени в различен цвят от основните сцени. Направиха ми впечатление и последните кадри, където камерата показваше станалият инцидент от по-различна височина и със забавяне. И, разбара се, използването на природните елементи, като дъжда, също имаше важно значение..

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Да споделя и аз докато спомените са още пресни.

Да, наистина, както каза й ukio свръхестественият елемент напълно се губи.Обикновен човека по обикновен начин живее с необикновените си сили.В това е и очарованието на филма, как вместо фантасмагория, гледаш напълно реални истории.

Животите на героите не са нищо особенно, хората, както и мястото на действието са сякаш забравени от света или по-скоро нямат място в света.

РР. Според мен поне много добро, приятно филмче.А и при бъдещи желаещи да го преведат няма да им е много трудоемко

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Не ме бива много да изказвам мнение,но след филма останах с усмивка на лице..Едва ли скоро ще го забравя..За мен актьорската игра и атмосферата бяха много добри..

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Филм, който надмина около 3 пъти очакванията ми! Не очаквах да ми хареса толкова много историята.

 

 

Стана ми много приятно, когато "грубияна" реши да се сприятели с затвореното момче и да му помага. Включването и на момичето също подсили удоволствието от лентата. Много ми подейства това, когато решиха да поправят площадката, за да има къде и те да се срещат и малките деца да си играят ... защо тук не се случват такива неща? Всъщност не очаквам отговор на този си въпрос.

А при инцидента на моста идеята как хората, от които той взе раните, след това се върнаха да помогнат беше чудесна! И някак си успяха да избегнат това, филма да стане бозлив, може би просто защото е японски и такъв тип "обучителни" филми е тяхна запазена марка и са доста добри в това!

 

 

Общо взето много положителен и приятен за гледане филм! Няма от какво да се оплача :)

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Хареса ми, изглеждаше искрено и красиво. 

 

Особено когато и девойката се завърна :)

 

Много Джек Лондондовски прозорец към света - не толкова като герои, колкото като ситуация: без начало и без край и все пак случена. Определено повече ми допадна като подход от идиотския опит за решение на подобна ситуация в сериала Orthros no Inu. И въобще запомних го...

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

 

без свръх естествени сили може да правим чудеса стига да сме човечни.

Хареса ми посланието. Малко са филмите след които съм се усмихвала широко, този е от тях :)

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Приятелите са важни, дори когато семейството не е каквото трябва. Винаги можеш да намериш хората, които да бъдат до теб. И все пак обичта на децата към родителите е безусловна. Само ако можеше и като възрастни да не избягаме от тази чиста любов, която свързва всички. Идеализирано беше в това отношение, защото двамата главни все още носеха със себе си онази чистота, присъща на малките деца, много малките. Защото по-късно се намесват и други фактори за да станем това, което сме като възрастни. Но все пак си заслужаваше гледането. На места ми беше твърде протяжно, а и музиката по-скоро ми пречеше на цялостното усещане. Но не съжалявам, че го гледах. Стана една от любимите ми притчи за доброто, тихото и ненатрапчивото, намиращо се на невероятни места.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Това е една наивна, малко бавна, но много, много топла история :).

Off Topic

Всъщност не помнех протяжни моменти, а ги има. Края е малко разтеглен, музикалният фон..........Обаче, филма е толкова нежен, свръх положителна история, заредена със слънце, че дори и нещо в него да не е както трябва, това непроменя усещането за доброта, човечност, обич, красота :icon_sunny:

Липсват ми подобни истории. Това е една непретенциозна, типично японска история, заради , която толкова харесвам японското кино :D

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...