Jump to content
Sign in to follow this  
kcekce

Gantz: 0 (2016)

Recommended Posts

gantz_o_poster.jpeg?w=700&h=

 

Режисьор: Ясуши Кавамура

Сценарист: Цутому Куроива
Дата на излизане: 14 октомври 2016 г.
Продължителност: 96 минути
Държава: Япония

 

Умирайки, гимназистът Като се озовава в странна хотелска стая. Там го посрещат хора, облечени във футуристични костюми и една мистериозна черна топка, наречена Ганц. Ганц възлага на хората в стаята задачата да избият определен брой извънземни. Ако мисията не бъде изпълнена, всички ще умрат...

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

Онлайн с английски дублаж  :click: 

 

Лично мнение: Като отдавнашен фен на анимето съм изгледала де що има лайв-екшъни по него и в сравнение с тях тази анимация ми хареса повече. Подразни ме обаче отсъствието на Куроно Кей, защото Като като централна фигура ми е твърде героичен и "правилен". Сценарият подрънкваше на кухо, ама то си беше ясно, че в случая са наблегнали на чисто естетичната страна на въпроса, а не на смисъла. Самата анимация според мен е на страхотно ниво, филмът си заслужава да се изгледа дори само заради огромната плеяда от шантави извънземни, измислени с безгранична фантазия ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Току що го изгледах, на мен ми е първото от поредицата и ако не беше анимацията вероятно щеше и да е последното :) . Напълно съм  съгласна с Ксе за сценария, кух та дрънка отвсякъде. Не знам Куроно що за герой е бил(ама ще разбера когато го съживят), но  персонажите бяха толкова клиширани, че ако не бяха готините йокаи(никви извънземни не бяха, само Тора ми липсваше в бройката :rolleyes: ) щях да го спра. Имахме един, който да чете наратива-дребничкия очилат на средна възраст, после задължителните мачовци дето се взимат на сериозно, къде без обичайният емо тийнейджър, самотният ронин и разбира се двете кокошки, чиято основна задача беше да пискат името на главния и да си разхождат ц... насам натам. Главния дори няма да го коментирам - само дето на челото му не пишеше герой. Сега ще се повторя, но го изгледах заради страхотната анимация и разбира се, йокаите :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Страшни бяха йокаите, особено онова цицавото чудовище и смазващата глава  :28558:

 

За по-смислен сценарий гледай нецензурираната версия на серийното аниме, там се нищи екзистенциалният въпрос кога имаш правото да убиеш, в центъра на събитията е не само Като, но и къде по-земния и правдоподобен нехранимайко Куроно, който като типичен пубертет има в главата си само сексуална фрустрация и желание да си начеше егото ;) Героите търпят развитие и става интересно. Много си го обичам това аниме, ако се не лъжа, то ми беше и първият фенсъб. В 3D-анимацията са нафлякали някакви глупости:

 

 

примерно странични хора да участват в битките с "извънземните" и безумното изкарване на 100 точки на първа мисия (и то точно от Като, който в анимето отказваше да стреля по когото и да е). Ганц не беше достатъчно убедителен, не се гавреше с пионките си. Ниши обаче ми хареса как го бяха барнали, приличаше си на себе си ;)

 

 

EDIT: Рекох да изчета най-сетне мангата  :28558: Оказва се, че мисията в Осака без Куроно и с всичките йокаи е от 241 чаптър. Но все така предпочитам идейната завършеност на анимето...

 

EDIT2: Мангата е супер безсмисленото маане  :28558:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...