Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

The King (더 킹)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Deoking

Премиера: 18 януари 2017

Времетраене: 157 мин.

Жанр: Криминален, Драма

Режисьор: Хан Дже Рим

:imdb:

 

Участват:

Jo In Sung като Park Tae Soo

Jung Woo Sung като Han Kang Sik

Bae Sung Woo като Yang Dong Chul

Ryoo Joon Yeol като Choi Doo Il

Kim Eui Sung като Kim Eung Soo

Kim A Joong като Sang Hee

Jung Eun Chae като сестрата на Tae Soo

Sung Dong Il

Park Jung Min

Oh Dae Hwan

Ko Ah Sung

 

Резюме: Пак Те Су (Чо Ин Сонг) има тежко детство.
Майка му ги напуска, неспособна да търпи изневерите на съпруга си,
а баща му е дребен крадец и мошеник. Момчето, лишено от грижи и възпитание,
се превръща в побойник и лентяй. Ала скоро разбира, че не в юмруците е силата,
а в прокурорите, които се разпореждат с човешките съдби. Тогава решава
да стане прокурор. Но сбъдвайки мечтата си, той осъзнава, че светът,
в който е попаднал, се ръководи от още по-жестоки и брутални закони,
подчинени на алчността и безмерните амбиции за власт.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

С български и английски субтитри :click: 

С руско озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два дни се мъчих с два филма, дълго чакани, заради любими актьори и тежко разочарование (не от актьорите). Единият е този, другият - "Пандора", за катастрофа в атомна електроцентрала. Истински съжалявам. Не казвам, че филмът е лош, но ме остави безразлична, с вкус на досада. И много декларативен, някак си. (Същото се отнася и за "Пандора".)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми хареса много филма! :D Хората, които негодуват от филма мога да им кажа само едно! Гледайте си Турските и Боливудските филми. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, интелектуалците! Гледала съм два турски сериала - напълно съизмерими със средностатистическите корейски.  Ако трябва, ще хвърля поглед и на някой боливудски. но когато аз реша и когато  съм в адекватното настроение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много хубав. Увлекателен е и държи интереса докрай, поне лично при мен. Макар, че е над 2 часа действието не е мудно.  Като тема наистина не е нищо ново. На половината на филма си помислих, че корейците се опитват да направят корейски вариант на Вълкът от Уолстрийт, и макар че може да се направи паралел между двата филма, случаят не е такъв. Добре им се е получило на корейците, една доста експлоатирана тема за порочната и деморализираща страна на капитализма, за корупцията, злоупотребите с власт, мръсната политика...много, много важни теми, но и много често използвани и предъвквани с пропагандни цели. Положително е, че във филма използват за бекграунд реални моменти от политическата история на Южна Корея, дори някои от кадрите са автентични. Има и клишета във филма, но колкото и клиширано да е представянето на нещата, на моменти е много истинно. Дали ще е, когато Те Су отвръща "Аз няма да променям света чрез политиката", или когато прави едно огромно намигване към хилядите зрители, граждани на Южна Корея, че властта реално е в техни ръце. Няма да се отплесвам, но един от големите проблеми у нас е именно, че народът ни не е граждански осъзнат(това може да се обясни и от народопсихологична гледна точка, впрочем).. много често се забравя, че властта е малцинството..Иначе, чиста политика няма, но понякога се срещат чисти хора в политиката.

Интересно е, че филмът е излязъл точно в бурен политически момент за Южна Корея. Решението за импийчмънт на Пак Гън Хе излиза месец преди това и предстоят нови избори, ерго и финала на филма. Макар че това, което Те Су направи си е чиста демагогия. 

Актьорската игра е добра... ккхъм, Чо Ин Сонг и Чонг У Сонг един до друг- това си е гледка за дамите...колкото и да е клише това за изтупаните, сексапилни тузари...че то в реалността повечето прокурори изглеждат като Сотир Цацаров. Образът на Че Ду Ил беше много интересен(и Рю Джун Йол е готин като двамата си батковци, но има още да поиграе, за да ги стигне). Дали образът му не беше прекалено идеализиран? Разбирам, че една от идеите на филма е да покаже, че веднъж отвърнал се от принципите си и деморализирал се, човек може да се върне към това да бъде принципен( отричат "така се стекоха обстоятелствата" и критикуват ренегатството, а наблягат на това, че в крайна сметка изборът е личен). Понякога изглежда много лесно човек да се поддаде на изкушението на парите и властта...

Музиката е много добре подбрана, зарадвах се на избора на чуждестранните песни.

В заключение да кажа, филмът е и забавен, и мелодраматичен на места...Според мен е добър филм и си заслужава гледането, макар клишираността. Аз на моменти му се изкефих напълно. Как съм се смяла на сцените с шамана, не е истина...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...