Jump to content

Blade of the Immortal (2017)


lazeto

Recommended Posts

Да и не. Според моите наблюдения над източните филми, там наистина напоследък правят чудеса, без наличието на ясно разграничим и точно конструиран сюжет (което на мен може да допада, но на друг - не). И се оказва, че това не е непременно лошо. Тези хора доказват, че при липсата на оригинални идеи и дори история, могат да създадат естетически издържани продукции, които да докоснат зрителя. Това не е задължително да се котира в Кан. Тъкмо обратното. Източните режисьори, които представяха безсюжетни филми в последните години там, не взеха почти никакви награди, ако не броим Убийцата на Хоу Сяо Сиен. Този факт обаче не ги отказва от създаването на подобни филми. За западното кино безсюжетният сценарий може да е проблем, но за източното не е. И това е по-различен поглед, който се налага вече и е част от голямото кино. Може да не се харесва, но е факт, че се прави и очевидно ще продължи да се прави в бъдеще. Нали трябва да се върви напред, да се мисли в различни посоки, да се постигат нови резултати с най-разнообразни средства.

С възможтостите на съвременната киноиндустрия човек може да направи всичко. Защо не и такъв сценарий като предложеният по-горе. Не е задължително и той да е лош. Ако бъде пресъздаден от добър режисьор, може да се превърне в шедьовър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че аз какво казвам?? Явно е, че съм написала Шидьовър ... Скоро пиши му на Мийке, идвам с конкуренция.

 

Шегата настрана, не е невъзможно да има колажно произведение на филмовото изкуство. Нека се състезава в безсюжетна категория, защо не. "Букет от образи", "Живи картини", "Поема за бучката сиренце, която намериха под мишницата си една сутрин"... Няма да спираме Хизкуството.

 

Киното постоянно експериментира, както и литературата,  която го снабдява със сюжети или с безсюжети. Но както бая народ тук настоява, че СП-тв-филм хич не е кино-филм, или че китайско-индийските продукции са си чиста китайщина... За мен безсюжетната творба е тотално друг жанр. И ако сюжетен филм по манга е превърнат в мрачно полутакова... еми станала е грешка. Дефектът преобладава... и т. Н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има логика. По същата не бива да допускат документални филми в игралните категории, а напоследък се вижда, че все това правят. Нещо повече - дават им най-големите отличия.

Не изключвам да се правят нови категории. Това е развитие.

П.П. С нетърпение очаквам новия филм на Сабу, който се очертава да е подобен експеримент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но заради теб все пак проведох известно търсене :)

Може би първия японски безсюжетен филм - Воала.

A Page of Madness, 1926

Мисълта ми е, че подобно търсене не е нещо ново, почти от самото начало се случва, има си място под слънцето и пр... Да се твърди, че е прекрасна новост в доброто старо кино на 2017, не ми се ще.

Даже понякога си мисля, бе мноу чуфствителни тез хора на изкуството бря.... Един фармацевт, ако лекарството му не лекува, няма да ти вика, че това е неговото виждане за лекарства. Нито пък, един математик, който не може да си реши задачата, ще се обяснява колко е естетско драскането му и как доказва познанията му и огромния интелект. Тези са си ориентирани на резултатите - става, не става. Само някои от критиците на изкуството и дебилните политици, настояват да наричат Провала си - арт- експеримент, драма-откритие и пр. положителности... Интересно е обаче, че колкото и да са дзен с провала - то и най-малката им победа се раздува като Ултра-Авендж на Отмъстителите. Тогава, оп- не е експеримент, то е чиста емоция..

А провалът е нужен, иначе няма победа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако знаеш някакъв сайт със филмова статистика - колко филми, какви проценти, какви резултати: Давай го насам :). Страшно ми е любопитно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за  Майра.

С голям мерак седнах да гледам Blade of the immortal, Кимура, тръпка, красота иии получих челен удар в стена, ама голяма и доста твърда стена.

Без сценарий, или без идея, както и да му викаме, но филма не ми хареса, убийства, убийства и още убийства и безсмъртен Кимура и друго няма. Може би във фотографския жанр биха се изкефили на това сменяне на сцени с различни герои и съсичане на килограм/красиви сцени, идеални за снимки/, но на мен не ми трепна за тях. Искам си самураите/героите/ с цел и сърце, това тук не беше моето нещо.

Недобре претворена манга или филм без внушения, едното от двете е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах го филма, ама заспах след половин час.

Единственото, което ме ободряваше от време на време, бяха попаденията на бг преводача - управители на замъци, патенти на школи по бойни изкуства, единични мечове и какво ли още не. Top kek.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 21.12.2017 г. at 10:49, Ragnos написа:

Загледах го филма, ама заспах след половин час.

Единственото, което ме ободряваше от време на време, бяха попаденията на бг преводача - управители на замъци, патенти на школи по бойни изкуства, единични мечове и какво ли още не. Top kek.

Аз затуй дублирани филми доста отдавна не гледам, каквито и да са по националност.

Хареса ми филма, малко в повечко ми дойдоха рязането и слепването на крайници, но имаше идея, доста добре представена според мен. Вечният живот винаги е бил тема на разговор и смятан за благословия и проклятие едновременно. А песента накрая много ме израдва, напълно бях забравила, че Мияви има пръст в тая работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Медитирам върху няколко неща :D.

1. Как по даволите сте дръпнали толкова сериозен спор и защо тотално сте се отклонили от касапницата :dunno: ?

Аз го започнах с нагласата, че Мийке ще се гаври с европейският кино критик. Мога да кажа, че гаврата е тотална - награда са му дали :es: - грешка, не са му дали награда. Нищо следващият път :). Велик е Мийке - вилик. Чудно ми е колко са се пънали да го изкарат нещо повече от свръх кървава пародия ?

За мен, това е пародия, без смях, но пародия . Има си ги пак характерните препратки, тук таме и смислена критика, но то е потънало сред тонове отрязани крайници и прекаленото оливане на Мийке. За пръв път ми се случва да не споря с тоя човек докато му гледам филм. То с пародия спорили се ?

2. Какво излиза на Сота са му дали кимоно, навряли са го вътре и са му обяснили : "момчето ми, ти си стой, гледай в камерата, тук таме мъцни нещо и това стига". Колкото и да е пародия ми бъркаше в здравето това момче. Даже наличието, поведението и държанието на Сота беше единственото нещо, което искрено ме дразнеше.

3. Мийке се оля, но на мен ми хареса, обаче този филм трябва да се започне с нагласата, че е пародия с литри червена боя, сюрреалистична сеч и плеада талантливи актьори, които се държат сериозно в това безумие :D.

Само на мен ли ми се причу в първата бойна сцена с Ерика Тода българска народна песен ?  - Може пък след толкова крайници и слуха ми да се е повредил :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...