Jump to content

Blade of the Immortal (2017)


lazeto

Recommended Posts

20170207133041427.jpg

 

 

C4Pp0jeWcAArE4F.jpg

 

 

Страна: Япония

Също така известен като: Mugen no Junin

По мангата на: Hiroaki Samura -  "Mugen no Junin"

Премиера: 29 април 2017

Времетраене: 151 мин.

Жанр: Екшън, Исторически, Приключенски

Режисьор: Takashi Miike

Субтитри: БългарскиАнглийски

:imdb:

            

Участват:

Takuya Kimura като Manji

Hana Sugisaki - Rin Asano

Sota Fukushi като Kagehisa Anotsu

Hayato Ichihara като Shira

Erika Toda като Makie Otonotachibana

Ebizo Ichikawa като Eiku Shizuma

Tsutomu Yamazaki като Kensui Ibane

Min Tanaka като Kagimura Habaki

Kazuki Kitamura като Sabato Kuroi

Chiaki Kuriyama като Hyakurin

Shinnosuke Mitsushima като Taito Magatsu

 

Резюме: Филмът разказва историята на Манджи (Такуя Кимура), умел фехтовач, прокълнат с вечен живот, без други умения, освен да убива. Затова решава да си възвърне смъртността, като убие по сто зли хора, за всеки добър, който е убил. Старата вещица, която го е направила безсмъртен, се съгласява с предложението на Манджи да убие още хиляда зли хора. По пътя си той среща младо момиче на име Рин Асано (Хана Сугисаки), която търси отмъщение срещу школа за обучение на фехтовачи, чиито членове убили семейството й. Рин и Манджи пътуват заедно, всеки с надеждата да намери някакъв мир. По своя път те срещат много и различни врагове, попадайки почти постоянно под атака и трябва да се научат да живеят живота си, без да бъдат погълнати от жаждата за отмъщение…

 

Линк към анимето :click: 

 

 

Свали с български субтитри :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри  :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как няма да са бързи, мангата е велика, а Такаши Миике е режисьор, че и Кимура е в ролята на Манджи. Мангата е една от любимите ми, анимето за мен беше провал, надявам се тук да не остана разочарована...засега единствено ме притеснява това да не би да са направили опит да вкарат 30-те тома в 2 часа филм. Отивам да го свалям, вече е качен в замунда . :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът направи фурор на кинофестивала в Кан тази година. Имаше страхотни отзиви. Прожектираха го извън големия конкурс, но ако наистина е толкова добър, колкото казват, може би трябваше да разменят мястото му с това на Окджа.

Преди време се пробвах с анимето, но първа серия нещо не ми допадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЪЪЪ, за филма....

Аз лично не харесвам Кимура Такуя, но тук го признах - играе страшно живо и естествено, много меко, като река. Девойката беше едностранчив образ, но ѝ отиваше..

Това нещо за 100 убийства или 1000 убийства - дето е горе в резюмето сигурно го има в мангата, но във филма липсваше изобщо като сюжетна врътка, условие, или каквото и да е. Някак си мотивацията на героя беше много различна.

 

Мийке. Еми, какво за него - кефи, ама и плаши. Чудна, леко фентъзи атмосфера на Япония, каквато никога не е била. Малко напомняше като визия "История за Генджи".. И много различна от "13 самураи" или "Харакири"...

 

Сценарий - тук за мен имаше голямо оливане. Ама няма да задълбавам.

 

Накратко - не бих препоръчала и не бих похвалила кой знае колко...

Ама те затова не ме канят да журирам в Кан. Знаят си, че ще ги попилея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майра, винаги коментарите ти излизат право от сърцето, затова те обичам . :bow:

Заради тебе и заради Кан ще го гледам  в най-скоро време и аз ще си напиша чистосърдечно. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Озадачена и смутена съм. Аз Кимура Такуя го харесвам. Тук също, но цялата скотобойна, в която се обърна филма, извикваше у мен по-скоро отвращение, отколкото потрес и повишаване на адреналина. Гротеска някаква, но не съвсем. Майра има възражения към сюжета, аз пък смятам, че сюжетът отсъства. От друга страна, професионализмът във всичко останало, е неоспорим. Затова смятам, че проблемът сигурно е в мен и моля, не се влияйте от мнението ми. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чела мангата, но анимето не струва. Трябва да си голям ентусиаст, за да го гледаш. Аз не съм. Но този филм, е задължителен за мен за гледане. Дано не се движи по анимето. Всъщност, каквото и да е щом Кимура е в главната роля, значи удоволствието ще е изцяло мое. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И после не забравяй да напишеш :). Е, те така, и аз го броих задължителен...

Впрочем българските субки са много добри - аннглийските в торента на нищо не мязат, така че явно си има фен-базата. И някой - всъщност- advensve - много му се е постарал за да стигне до нас, да си го плюйкаме с кеф. Аригато :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен все още е на изчакване. Свалих го заради Кимура, но като знам как все още мъча Мусашито не знам кога ще му дойде реда. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесват коментарите. Миике определоно въздейства по този начин и кара хората да се люшкат на двете крайности в мненията си. Следоветално, за филмите му винаги можем да очакваме всякакви отзиви.

Аз получих това, което отдавна чаках да видя от Миике. Май от 13-те убийци насам той не беше правил впечатляващ самурайски филм, а тук имаше и приказни елементи (сигурно заради тях ми напомняше на Шиноби) и всякакви други неща, които издават култова намеса в адаптацията, каквато само Миике може да предложи. Като добавя епичните и супер стилни първи минути, които са абсолютен реверанс към черно-бялото кино, Куросава и всички велики стари майстори на самурайски продукции, режисьорът без съмнение може да се гордее със стотното си творение. 

Ако съдя по горния коментар за анимето, съвсем няма да продължа с гледането, но за сметка на това, мога да се насладя на тази лента още много пъти. Тя е визуално и музикално пиршество. Приказка, предадена с методите на Такаши Миике. Брутална на моменти, но не и отблъскваща. Може да съм пристрастна леко, понеже имам афинитет към подобни приказно-исторически сюжети.

Кинематография, сценография, постройка на кадъра, костюми, актьорска игра, хореография, музика - перфектни! Има кадри, които стоят като изрисувани на екрана. Запомнят се осезаемо. Два от тях се запечатват моментално: този със Сота и Мин Танака - разговорът им в една от стаите, на фона на уникален прозорец и всичко, което се вижда зад него. Другият е при появата на Ерика Тода - тогава дават героите през рамките на прозорец. Сцената изглежда великолепно.

Да, история почти липсва или тя е достатъчно позната и предвидима (само на пръв поглед, понеже тук на няколко пъти имаше страхотни обрати при развитието на героите и сценарият мен лично успя да ме накара откровено да симпатизирам на персонажи, които по начало трябваше да се водят злодеи; въобще идеята за това, как в един момент започваш да се чудиш, дали човекът срещу теб наистина ти е враг - отмъщението беше основната нишка тук, но се оказа, че понякога то губи своя смисъл в потока от човешки взаимоотношения), но почитателите на японското кино знаят много добре на какво залагат най-често съвременните режисьори и в много случаи постигат тотален ефект върху зрителя, дори без ясно различим сюжет. 

Кимура беше Манджи - от главата до петите. Този човек, защо въобще се занимава с тв продукции? Той трябва да снима в киното само самурайски филми. Наистина, докато гледах, си спомних, че последният му подобен филм (без да броя Миямото Мусаши, който е правен за телевизията), беше Любов и чест на Йоджи Ямада. Актьорът и там беше безупречен. Изглежда много му отива да пресъздава образи, белязани от дефекти - били те слепи, еднооки или безсмъртни.

Хана ми е голяма любимка и трябва да призная, че до този момент никога не съм я гледала в лигава роля. Затова се изненадах, когато прочетох подобни коментари за героинята й. Съгласна съм, че към края на лентата имаше повече викове от нейна страна, на което Миике е трябвало да обърне внимание при заснемането. Въпреки това, според мен, тя е идеалният избор за героинята. Изглежда като дете, точно каквото трябва да играе. Аз си мислех, че е пораснала. Не знам, как го е постигнала, при положение че в други скорошни филми визията й съвсем не е толкова детска. 

Специално трябва да похваля Сота, който тук се справи повече от прекрасно. Очарователно присъствие на екрана показа. Осанка, действия, погледи - всичко му се получи. Очаквах героят да му пасне напълно и с тази роля да покаже, че не романтичните филми могат да изведат на преден план таланта му. Миике е неговият човек. Да се държи за режисьора!

Ерика Тода с много елегантна изява, въпреки че все още изглежда прекалено слаба и изпита. Ебизо Ичикава се завръща ударно във филм на Миике. И останалите с чудесни изяви - Хаято Ичихара, Казуки Китамура, Шиноске Мицушима, Чияки Курияма... Деай Масаюки и Такума Хираока с много малки роли, но се забелязаха. Искаше ми се повече да видя от Такума, който играеше внедрен шпионин, но него така и не го развиха като персонаж.

Черешката на тортата е не друг, а самият Мияви, който добавя супер яко звучене на финала. Личи си, че Миике у любимият му режисьор, след като се е постарал да направи толкова перфекта музика, пасваща идеално на заглавието.

 

Това е на първо гледане. Ще добавям още коментари. Следях филма в Кан. Гледах и пресконференцията, която беше доста интересна. Има какво още да се каже по въпроса.

Ето песента на Мияви - Live to Die Another Day:

https://www.youtube.com/watch?v=3hGazjvgWJs

Мейкинг

 

Трябва да се гледа на кино!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И пак ми е трудно да се сдържа...

Укио, така като те чета, излиза, че липсата на сюжет е едно много хубаво качество за един филм.

Последно в Асасинката пак така се изказа - в спомените ми. Беше нещо като "Супер начи, гледки и природа, и ако търсите сюжет, ми няма.."

Явно, класическият критерий за награда в Кан и световна известност е да няма сюжет. (Ама какво се чудя, то и Марвел го знаят това...) Мийке и той... ако иска да предизвика дискусия вече да си знае - да МАХНЕ ТОЗИ ТЪП СЮЖЕТ И БЕЗ ТУЙ НА НИЩО НЕ МЯЗА.

 

С което ви представям и новия си шедьовър, който определено не следва точно този обсъждан тук филм, понеже няма червеи (и все пак се чувствам повлияна):

Идеален сценарий за КАН:

0-5 минута: битка в чернобяло - Поклон към Рашомон. 34 убити, 5 с акцент на процеса.

5-6 минута: изгрев с мъгла.

6-7 минута: жена пищи, очите ѝ се пълнят с живописни сълзи, искрата свети.

7-12 минута: градска сцена, дебел човек със странна прическа яде боб и мляска. Китаец прави кунг-фу номера. 

12-14 минута: свири лека жена (на нещо струнно), убива дебелия човек.

14-15 минута: покриви и дъжд, капки върху листо.

16-18 минута: безсмислена сцена на насилствен секс.

19-25 минута: бойна сцена, звършваща с минатюрни Годзили ядящи Трансформерни мухи. 45 убити, трима разпорени

26-28 минута: селска сцена, жена се къпе, голям бор

29-33 минута: героите си разказват истории от живота, двама намушкват трети Пред проозорец, в контражур.

34-38 минута: полуголи мъже плуват - Мислете и женската аудитория!

39-43 минута: бойна сцена - и защо не? 5 убити, но качествено, поне двама нарязани, на тънко. Запомнящи се кадри!

43-48 минута: дворцова сцена с пришълци от бъдещето. Още запомнящи се кадри. 17 убити поотделно, взривени кораби.

49-50 минута: поле и природа. Първи сняг, Гоблина реве.

50-54 минута: на брега слизат корейции всички плачат. 

55-58 минута: мъж се къпе с жени.

59-63 минута: бойна сцена в банята, тея г*зове не мож' ги забрави. Летят листа сакура.

64-70 минута: бойна сцена с коне. съсечени животни

70-75 минута: някои от предните герои се целуват, може и еднополово.

76-77 минута: залез

78-123 минута: БОЙНА сцена, докато всичко свърши.

 

ВЕЛКОМЕ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...