Jump to content

Recommended Posts

Така е. Но основният проблем на корейските сценаристи е, че смятат че колкото по-усложнено и завързано е действието, толкова по-интересно и изненадващо ще бъде за зрителите. За съжаление, в 99% от сценариите, на пишещите ги просто не им достига здрав разум,въображение и талант, за да го направят, В резултат се получават изсмукани от пръстите, нелогични, невероятни, съшити с бели конци действия и герои, чието основно предназначение е да запълват времето. Много пъти съм казвал, че освен цензура, в корейските телевизии трябва да има и качествен контрол над сценариите, който да отрязва още в самото начало всички идиотизми. Вярно е, че тогава 70% от пусканите сега сериали няма да видят екран, но е по-добре да гледаме нещо качествено, отколкото поредната сладникава помия, пусната просто за запълване на екранното време. Лошото е, че точно такива помии са харесвани от масовия вкус-достатъчно е да видиш темите, в които основните коментари не са за качеството на сериала, а за това "колко са сладки!".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, "засадата" няма да я коментирам, защото и на мен ми извади очите. Сигурна съм, че и хлапетата от групата на щерката /2-ра група/ биха направили по-добра и успешна засада. Но за убийците...

 


Не мисля, че е умишлено усложнено. Когато даваха убийствата в началото, си личеше, че убиецът е поне 25-30 годишен - възрастта на жертвите, липсата на всякакви доказателства, дори и точките. Всичко сочеше за по-зрял индивид.
В настоящето - дават, че този е бил на 18 години тогава. Е, не пасва да е убиецът. Това, че убива по същия начин не показва нищо. Което ме убеди, че е имитатор.
И тук вече идва първият убиец. Някъде от 3-та серия си набелязах патолога и край. Не знам защо, но корейският престъпник има неотменни черти. Като да се усмихва мазно, кога ни най-малко не е за смях. Да го раздава лежерно, но някак супер подозрително. Усещам ги винаги. Досега корейска кримка не ме е изненадала откъм престъпник и това си е.

 

 

Лошото е, че точно такива помии са харесвани от масовия вкус-достатъчно е да видиш темите, в които основните коментари не са за качеството на сериала, а за това "колко са сладки!".

 

Скив сега... Има сериали, които не започваш да гледаш с нагласата за шедьовър. Това са сладките бозички, със сладки актьори и минимална мисъл. Просто сладурести сериали. Вземи например Супергърл - леко, много забавно, бонбонести актьори, химия, физика и т.н. Без кой знае какъв сюжет, но адски разтоварващо сериалче.

И после има сериали със смисъл. Този е от тях. Айде да простим на сценариста, взе пак в AsianWiki пише, че му е първа драма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно само ние гледаме това нещо. Това, което се е случило в миналото, е приемливо като завръзка на сюжета. Но действията в настоящето са подчинени единствено на целта да се запълнят 5-6 серии. Какво им пречеше да хванат единия от убийците, да установят наличието на втория и да започнат да го търсят? Губят 5-6 серии, които в момента са излишни: вече знаем кой, как и кога е направил всичко. И това не е само в този сериал. Тогава какъв е смисълът да гледам това нещо? Къде е изненадата, напрежението? Чакат ни поне 6 серии, в които героите ще правят всичко възможно да не заловят убийците, докато най-накрая стигнем до предизвестения край, без гаранцията, че той няма да е нескопосано скалъпен, просто за да свърши сериала.

Има сладурести сериали, но има и лигаво-сладникави нискокачествени захарни памуци, които за съжаление преобладават, налагайки се като основна линия за развитие в корейските сериали. Да кажем за пример Супергърл е от първите, The Liar and His Lover и My Secret Romance са от вторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствената логика, която намирам за НЕзалавянето на този убиец, е това - те вече са решили, че той е виновен за всичко. Надали биха му повярвали, за каквото и да е. Не забеляза ли в 9: ако казвал истината за едното, то определено лъжел за другото /оди обяснявай липсата на логика да признаеш за 5 убийства, но отричането на 6-тото да е лъжа.../. Корейската полицейска мисъл не се дава лесно, когато иде реч за серийни убийства или имитатори. Много по-лесно е да обвиниш един за всичко, отколкото да търсиш двама /че и да разделяш убийствата/. Забележи, че всеки път, когато някой започне да има съмнения за имитатор, веднага му се обяснява, че убийците си сменят методите /преди ги бесил, сега ги давил, после ще ги погребва живи. Което не е съвсем така, ама айде./.

 

Единственият сериал в насока разследване на убийства, който съм признала отвсякъде, е Missing Noir M. Там всичко си беше логично и изпипано до последно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам, но последните серии ме ядосаха. Отдавна знаех, че мисията му е да  спаси дъщеря си, а след това може би жена си, но че тази идиотка, която е напълно смахната, ще отиде наконтена да се набута в ръцете на убиеца, това дори от тях не очаквах. Не разбрах на какво разчиташе... С теглото си от около 40 кила с мокри дрехи и железни обувки не би могла да му се опълчи. Ако е само за да пуснат в действие свирката. можеха да измислят нещо по-добро.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се дали няма да изкарат, че...

 

убиецът е някой, който също пътува във времето.

 

Не мисля.

 

 

Убийците са двама. Патологът е убивал през 1985 - 86 г., и сега уби две жени: момичето в реката и номер осми. Май ще започне да убива по-често, защото се ядосва, че го сравняват със сегашния убиец. Разликата, както я схващам, е, че този смята убитите от него жени за порочни.

Другият убива сега, а преди тридесет години беше онова хлапе, дето убиваше всички кучета в квартала и го завариха на едно местопрестъпление. Този нападна дъщерята.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааа корейско SciFi, непременно трябва да се скифи  :wub:

То и филмите с бойни изкуства къде започнаха да летят по дърветата още в далечната 86та теоретично попадаха в графата SciFi. Но на официално тяхно SciFi не бях попадал  :yes: 
Очаквах да поверят главната роля на Чанг Уук предвид успеха му в Хилъра. Любопитно Jin Hyuk как се е справил, него не съм го виждал да раздава ритници  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма ритници. :nunchako:

 

Ха! Че какъв такъв детектив е тогава!?! Всеки уважаващ себе си кореец трябва да може да раздава ритници на лошите, ако иска да е вървежен тип :icon_sunny:

Хайде и аз го подкарвам, нека видим за какво става дума tvman.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледащите, няма ли да сложите присъдата, че да знам да го започвам ли, след като   излезе вече целият?

Чакам последната серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...