Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Tajomaru
Also Known As: tajomaru - räuber und samurai

タジョウマル (Japanese Title)

Година: 2009
Държава: Япония
Режисьор: Хириюки Накано
Сценарист: Рюносуки Акутагава, Шиничи Ичикава
Жанр: Екшън, Криминален, Драма
Продължителност: 131 min
Език: японски
Субтитри: Български, Английски
IMDB


В ролите: Шун Огури, Юки Шибамато, Кей Танака, Такамаса Суга, Го Аяно, Китамура Такуми

Резюме: Някога, много отдавна, в края на ерата на Муромати, съществувал мощният клан Хатакеяма, вторият син в който бил Наомицу. Той имал възлюбена, принцеса Ако с която били заедно от ранно детство. Но щастието им не продължава дълго - бащата на принцесата умира и по-големият брат на Наомицу, Нобуцуна, решава да направи принцесата своя, както и богатството на баща й. Наомицу изоставя всичко и бяга с любимата си в планината, но там съдбата им е приготвила още едно изпитание, разбойникът Таджомару. В историята се намесва и Сакурамару, скитник, който като дете Наомицу съжалява и прибира в семейството, израстват заедно, като братя, но алчността за власт и богатство го подтикват към предателство. Филм изпълнен с много драма, романтика, бойни и комични сцени. Приятно гледане!


Трейлър

 

Свали с български субтитри :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се сдържах и се разочаровах МНОГО. Шун, всяка твар ми е свидетел, ми е любимец/слабост/любов и etc., безкрайно талантлив, харизматичен,, сладък...Защо, защо не си намери роля, която да си струва. Не желая Гаргите да са му върха в кариерата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zenith, не ми се иска, но ще си призня, че и аз съм на същото мнение...

Не видях никоя негова роля, която да ме впечатли освен Гарваните...

Странно, но факт. Прекрасен, а как не си намери мястото... ?! Сякаш не обича да е в центъра на събитията, което е жалко наистина...

Например в Sakuran- и това въобще роля ли беше? Появи се за има- няма 2 секунди.

Ами в Yuki с нищо не го запомних- Каква беше идеята на образа му, не стана ясно?!

А за Kisaragi няма да говоря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той, че не обича главните роли-не ги обчиа, по-добре е в поддържащи, но защюо когато вземе главна прави такива неща, не ми е ясно. Този филм е някакъв опит за приключенско исторически азиатски фил в американски стил. Ще го гледам със субтитрите, няма как, но някак си нищо не ме впечатли. Нито битките като битки, нито драмата като драма, само дето Шун е магнетичен. Действието не следваше никаква логика, героите нямаха никакъв пълнеж, са самия Тажо исках поне осем пъти да го ударя....

 

За Юки не съм съгласна, там ролята му си ми остава любима, мен не филмите му, а драмите ме дразнят...Като махнем добрите тийн комедии като Хана Кими и Хана Йори Данго, няма хубава драма роля...Гокусена и Онизука са твърде стари, за да са критерий...Айде, Смайл, ама там умря, а това боли...Денша Отко, Бинбо Данши, Кучетата...Всичко е толкова бозаво. Онова с Таки не беше зле, ама 50 епизода...Умрях. Те и в Уестърн Джангото го пуснаха за 2 минути. А в постановки е толкова добър, и все хубави. Загуба отсекъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бях в Япония като излизаше тоя филм и така ме беше яд, че си тръгвах и не можах да го гледам. Щях да го гледам, нищо че сигурно щях да разбера прекалено малка част от него. Вашите коментари ме отчайват малко, но имайки предвид, че за филмите му, сериалите и постановките му абсолютно споделям горните мнения.....май трябва да се приготвя само да си изплакна очите с Шун в този филм и нищо повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има го с :subs:  http://zamunda.net/details.php?id=391520 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif , НО не се препоръчва на не закоравяли фенове на Огури Шун . Този филм е с курсив : негледаем. Някаква безбожна компилация от Фантагеро ( честно очаквах някое дърво да проговори), телевизионен театър и старогръцка трагедия. Като манталитет японците ги бяха докарали до китайско послушание, битките ( добре че бяха малко) представляваха зле преписана акробатика и опит за пърхане, но най дразнещото е, всъщност бяха две неща 1 сюжета имаше много потенциал , можеше да се получи хубав и силен филм, ама станало е това което е.2 Добрите актьори, тук освен Шун ( който навсякъде и винаги е бетон ) и Кей Танака прави силна роля. За мен това си е разхищение на талант, не е честно така добре да си вършат работата в толкова карикатурни филми.

 Ако не сте фенове на Огури Шун смело може да го пропуснете този филм и от това всеки не геледал го само ще спечели, тези обаче който обичат Шун послушно ще си го изгледат - знам го, по себе си съдя -  ще им се иска да бяха го изпуснали :28558:

Много отдавна се убедих в избора и подбора на екипа преводачи в :essubs:, за пореден път ще напиша, че сте велики и аз съм ви много признателна. Убедих се, че има причина някой филми да не ги превеждате, като този. Не ми се е случвало японски игрален филм преведен от друг, да ми хареса, то винаги е от недоразумение нагоре. Това е един вид предупреждение, щом не е преведено тук, значи филма почти сигурно ще се окаже трагедия ( някакви мазохистични подбуди, обаче не ме спират и гледам подобни глупости ), ако не вярвате на мен доверете се на преводачите , който толкова години са стояли далеч от тая глупост. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...