Jump to content

Bride of the Water God (2017)


Recommended Posts

oAE9xky.jpg

 

Off Topic

Bride-of-the-Water-God-Poster2.jpg

 

Bride of the Water God (2017)

하백의 신부

Държава: Южна Корея

Също така известен като: The bride of Habaek

По мангата на Yoon Mi Kyung "The Bride of the Water God"

Период на излъчване: 3 юли 2017 – 22 август 2017

Време на излънване: понеделник и вторник от 23 часа

Жанр: драма, романтика, фентъзи

Канал: tvN

Епизоди: 16

Продължителност: 60 мин.

Сценарий: Jung Yoon Jung

Режисьор: Kim Byung Soo

Субтитри: Английски

 

Актьорски състав:

Nam Joo Hyuk като Ha Baek

Shin Se Kyung като So A

Krystal от f(x) като Hye Ra

Gong Myung като Bi Ryum

 

Резюме: 

Нарцистичният бог на водата Хабек идва на Земята, за да намери достатъчно силен камък, който да му помогне в борбата за престола. Той търси помощ от  прагматичната Ю Со А, която е психиатър, чието семейство му служи от древни времена и така тя е принудена да прави същото. Проблемът е, че Со А не вярва в съществуването на богове и приема Хабек за поредния халюциниращ пациент. Всичко се обърква още повече, когато се появяват Ху Йе, изпълнителен директор на курортна компания, който се сблъсква със Со А, но след това се влюбва в нея; Му Ра – богиня от водното кралство, която живее на Земята в продължение на стотици години, работи като актриса и обича Хабек; Би Рьом – бог на вятъра.

 

 

Свали с български субтитри :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С български и английски субтитри :click:

С руски субтитри + манга + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:  :click: 

 • Like 3
 • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Нямам търпение за този сериал. Харесвам и двамата главни. Надявам се да се получи чудесна химия и интересен сериал. Сега новата мода май е водата - море, езеро, съответно русалки, богове на водата ....

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Една от любимите ми корейки- Moon Chae Won- запазила азиатското, далеч от типичните масови  анорексички, направо жена та дрънка. Младежът, обаче не и е в категорията- нито на можене, нито на години. Не ги виждам като двойка в подводен нуна романс. Пък и тя вече, на 31,  не прилича на млада девойка, каквито нормално жертвопринасят. Надявам се на промени в актьорския състав.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Преди години следях манхуата Bride of the Water God и й бях голям фен. Беше много интересна история и страхотен арт. Ех, в последствие развалиха историята, но не ми се вярва сериалът да стигне чак толкова напред. По-скоро най-доброто ще вземе и покаже. Двамата актьори са сладури, но и за мен са несъвместими. И най-вече каката, съвсем не ми отговаря на представата на 18 -годишна невинна девойка изпратена в жертва на жестокия бог Хабек, който мъчи хората със суша и не им праща дъжд. И младежът, ако той е Хабек, то тогава

 

кой ще играе детето Хабек, защото той се трансформира на дете през деня?? Да не би Nam Joo-Hyuk да е детето, пък някой по-голям оппа да изберат за Хабек през нощта/неговия истински облик/ и така тъкмо ще си пасне с каката и на години и визуално. Но пък детето в манхуата е с вид на около 12-годишно, пак не се връзва това да е Nam Joo-Hyuk. А пък Соа е съвсем млада девойка, каката е готина, но и тя не пасва на този образ.

 

Все пак се надявам каста да претърпи промени относно актьорите, не че не ги харесвам - сладури са, но не пасват на героите на манхуата и наистина са несъвместими. Както и да е, като цяло много се изненадах, че ще има драма по тази манхуа и страшно много се радвам. Който и да е в каста ще си следя сериалчето с голям интерес, дано наистина се постараят и да се получи нещо хубаво. :)

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Обожавам тази Манахуа!!! Чета и препрочитам откакто я открих - събитие, при което душата ми се окъпва в светлина и продължавам деня с усмивка. Страшно красива е - и като рисунка, и като история. Толкова исках да се филмира, но не съм се надявала, че наистина ще се случи. Чувствам се, все едно някой е прочел желанията ми и е решил да ги изпълни - приказно е! ☺️

За съжаление и аз съм на мнение, че девойката не е за тази роля.

 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Дано се осъзнаят и изберат някоя от младите, талантливи и красиви актриси, като KIm Yoo Jung  или Kim Ji Won, например. Тази горе ми е страшно антипатична с бузестото си лице и еднотипна игра, а и няма нужда пак от 30 и кусур годишни девственици, че и нуни на главния герой. 

Link to comment
Share on other sites

По резюмето изглежда поредната романтична фантасмагория. Слаба жена и "бог", като говорим за клишета.

 

Една от любимите ми корейки- Moon Chae Won- запазила азиатското, далеч от типичните масови  анорексички, направо жена та дрънка.

Защо пък да е лошо човек да е слаб, това че са слаби, не значи че страдат от анорексия. Мисля, че е обидно да се категоризират и наричат слабите жени с дума, която се използва за сериозно заболяване. Пък и 46-те килограма на Moon Chae Won на 168 см височина, не знам по какви критерии не е слаба.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Кога стартира това чудо? Не съм чела мангата, може ли да ми кажете от къде мога да я сваля и на какви езици е налична? Колко дълга е /колко тома или части/?

Link to comment
Share on other sites

За сега няма дата, само за тази година е обявено. Горе в резюмето има линк към мангата. Рисунките са толкова красиви, че сериозно се замислих дали и аз (дето никога в живота не съм виждала и разлиствала такова нещо) да не погледна...

Link to comment
Share on other sites

според мен именно Moon Chae Won ще допринесе много за приказното разказване на историята, да, нестандартна е, но изглежда невинна и на колкото години да е, същевременно има пламък в очите и зарежда образите си с голям характер :icon_sunny: , една от любимите ми актриси

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ахаха само докато чета резюмето и ми стана смешно ",жениха изглежда странно " хахаха ... странно , страно колко станно да изглежда хахаха ... и тук пак вълна ... кефят ме тези кроейци ... пускат един хитов и след него още няколко с почти същата тематика ... каста си е добър и идеята ще е  забавна , хъхъ и водна ...еха прегледах на бързо махва или манга ... много красиво нарисувана , направо пленява и омагьосва , дано и сериала да е също толкова омагьосващ .... и ако е така като е в мангата :28558:  разбрах що е така странен хахаха :28558: ще я чакам с нетърпениеЕдна от любимите ми корейки- Moon Chae Won- запазила азиатското, далеч от типичните масови  анорексички, направо жена та дрънка. Младежът, обаче не и е в категорията- нито на можене, нито на години. Не ги виждам като двойка в подводен нуна романс. Пък и тя вече, на 31,  не прилича на млада девойка, каквито нормално жертвопринасят. Надявам се на промени в актьорския състав.

е пише ,че се очаква потвърждение, така че не се знае знаели се .... честно казано и аз очаквам ако е мацката някой по като за нея,или обратното ... но определено се надявам да е приказно добро ...

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Взех, че я изчетох на бързи обороти тази манхва и се филмирах тотално. Направо го виждам в кадър Nam Joo-Hyuk в ролята на Бога на водата. Образът му пасва идеално, а физически като че ли е излязъл от манхвата. За Moon Chae Won мога да кажа, че това е нейната роля. Тя често играе подобни персонажи предвид "The Innocent Man/Nice Guy" и "The Princess' Man". Възрастовата разлика не я отчитам .... може пък да се получи. След като още не са потвърдени актьорите и не са започнали снимките, сигурно ще я гледаме драмата през втората половина на тази година.

Link to comment
Share on other sites

Прочетох днес, че Moon Chae Won е отказала ролята и на нейно място ще е Shin Se Kyung и тя е потвърдила участието. Май повече предпочитах първото предложение. Повече я харесвам.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Прочетох днес, че Moon Chae Won е отказала ролята и на нейно място ще е Shin Se Kyung и тя е потвърдила участието. Май повече предпочитах първото предложение. Повече я харесвам.

Мислех, че по-лош избор няма на къде, но ме опровергаха. Взели, че избрали Shin Se Kyung, единствената корейска актриса, която ми е по-антипатична от Moon Chae Won. Вече нямам никакви очаквания към сериала, тая мацка, с физиономия като ухапана от оса и кравешки поглед ще опропасти добрата идея.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ооо, има и още по-лошо.В комплект с кравешкия поглед, първо поддържащо дърво- Кrystal - цък    и за да e пейзажът завършен, как без подържащ храст- айдълчето  Gong Myung . В  тая комбинация, няма как да си го причиня.

Добрата новина е, че все още обмислят цък,  макар да не вярвам тия да са особено придирчиви, даже по-вероятно агенциите им да  плащат, за да ги вземат.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

е, щом няма да е моята любимка Moon Chae Won направо няма да му следя развитието повече.., още повече, че и аз нямам добри впечатления от новата актриса, макар че съм я гледала само в Дървото..

Link to comment
Share on other sites

От трън, та на глог... Ех, не подбраха добре каста, а историята си заслужава и трябваше повечко да се постараят при събирането на екипа. Въпреки това съм на клона, ще го следя сериала.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Както тука си коментираме, така и в Корея коментарите не са били положителни за избора на първоначалната двойка.

 

Оказва се, че кравешкият поглед ще го играе психоневролог. Главната героиня е имала трудно детство и години учила и работила едновременно, за да погасява дълговете на баща си и да открие собствена практика( клиника?).

В момента вървяли проби за съвместимостта на главните. :28558:

И драмата , ще е spin off на мангата, така че, почитателите на оригинала могат да се не косят.

 

Източник: Naver - Ilgan Sports

Link to comment
Share on other sites

Е, това вече е последната капка. Значи общото с манхуата ще бъде само заглавието. Като прибавя чудния каст и му тегля чертата преждевременно.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...