Jump to content

Кътчето на фотографа


Recommended Posts

Аз съм за вариант 1. Обожавам, небе, облаци, контрасти...................... и няма да съм аз, ако не гласувам за 1. Опитах се да харесам 2, но нещо не ми се получи. Важно е, че опитах! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 29.10.2020 г. at 20:29, Ragnos написа:

Ето поредната от Белмекен, този път от срещуположна гледна точка на върха. И с леко по-различна обработка.

 

spacer.png

Била съм там, снимала съм, точно змийката. Спомням си  такава картина, един топъл юни и нямаше жива душа. Красота! Водата беше ледена, а много ми се искаше да стъпя в нея. Само синьото в ляво, облаците, може би трябва да се пипнат. Иначе е великолепно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да не му е мястото тук, но ще ви кажа, защо обичам цветовете. Преди доста години бях учителка в гимназия. Мой клас завършваше и им предстоеше бал. Щяхме да празнуваме с още едно училище и моите ми викат: Госпожо трябва да се облечете така, че да ги смачкате всичките. Викам: Що ми е да ги мачкам, а тези, моите, решили да правят Мис класна. Молих ги да се откажат, но не щат. Цял месец обикалях за тоалети и обувки. Голяма мъка! Бяха едни Виденови времена, хляба беше 10 лв. май, а за обувките ме е страх да си спомня цената. Намерих си рокля, пепел от рози, красота неземна и обувки в подобен цвят. Луди пари, около две заплати ръшнах. Всеки ден я обличах да се дивя на красотата си, пък и да свиквам с обувките.  Колегата по изобразително изкуство щеше да ми кавалерства на бала. Дойде в къщи да ме вземе и вика дай да видим тука тоалета дето си го избрала. Аз гордо обличам розовата рокля и обувки и се фръцвам величествено. Оня вика, това добре, дай нещо друго. Аз му викам - друго няма! Съпругът ми, предателят, вика - нали купихме онова шареното..... Няколко дни преди бала ходихме на един панаир и там си харесах едно нещо пола и блузка с много цвят ярко синьо, зелено, червено, бяло тук там и  почти без пари.  Купих го за лятото. Обличам дрехата от панаира и виждам как и двамата ме гледат някак възхитено и в един глас казват - това ще е!  Казах им, че с тази евтиния не тръгвам никъде, обаче, ония непреклонни. Накрая махнах етикетите, облякох го и сърдита се качих в колата. По пътя мърморя, че ще се изложа заради тях, а колегата ми казва успокоително: НА КРИВА СТЕНА, СОНЧЕ, ШАРЕН ТАПЕТ СЕ СЛАГА! Как не го убих, май се опитах но не уцелих! Направиха ме мис, а мистър беше един колега от другото училище с вид на Огури Шун, но не чак толкова харизматичен. Та затова може би цветовете ме привличат или пък не е за това, но има ли цвят ми е някак радостно на душата!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 29.10.2020 г. at 22:21, sonihrisi написа:

Аз съм за вариант 1. Обожавам, небе, облаци, контрасти...................... и няма да съм аз, ако не гласувам за 1. Опитах се да харесам 2, но нещо не ми се получи. Важно е, че опитах! 

 

 

Ще взема да направя един вариант 3, като се пробвам да обединя в едно първите два. B)

На 29.10.2020 г. at 21:05, cucyta написа:

Харесва ми, но малко ми е странна, това жълтозелено ми идва малко в повече.... 

На мен пък точно това ми харесва. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ragnos, Докато се чудиш дали да ги обединяваш в 3, 4 и т.н, аз си копнах змийката и си я сложих на десктопа да и се порадвам. :thanks: На другия ми компютър е онази със скалите, но не сивата, а тази с цвят. :yes: И осъзнах, колко отдавна нямам читав пейзаж. Трябва да дойда на себе си и да започна да снимам както преди. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Есента дойде с пълна сила (тази година с близо месец по-късно от обикновено) и по този повод качвам нещо есенно, заснето миналата събота в Родопите.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работата по календара продължава, но пусти мързел много пречи. :D

 

Пускам още една снимка от лятото, белким ви стопли малко в този студ. Може да влезе, а може и да не влезе в календарчето. 

 

https://drive.google.com/file/d/1r_hEm4KSjrpP3uOsJrPKWB6Nvu1k4U7E/view?usp=drivesdk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весела Коледа на всички!

 

Ето едно скромно и символично подаръче от мен, което може да си свалите и да ползвате като тапет за телефоните си: 

 

spacer.png

 

Снимката е от най-скорошната ми разходка в близост до Юндола/Белмекен и ще бъде корица на декемврийския лист от календара ми за 2021 г.

 

Той вече е факт, макар и малко в последния момент.

 

Календарът включва 13 авторски снимки от България, отпечатани на висококачествена фотографска хартия. Бройките са лимитирани и повече от половината вече са разпродадени. Останаха ми няколко, които може да си закупите на цена от 30 лв. Ако проявявате интерес, можете да поръчате на ЛС. Изпращам ги по куриер, като при закупени 2 или повече броя, доставката е за моя сметка.

 

Надявам се всички да посрещнете една незабравима Нова година! :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изтупвам прахта от темата с една новина покрай моето творчество и тя е, че след като се назлъндисвах почти 2 години, най-накрая седнах и си направих собствен сайт. Това е нещо, за което само си мечтаех като започнах да снимам през 2017 г., и не мислех, че реално ще успея да го осъществя някой ден. Виждаше ми се много сложно, скъпо и нерентабилно. Отделно възможностите за изграждане на сайт в днешно време са безкрайни. Има десетки платформи, всяка от които твърди, че е най-добрата, най-лесната и най-удобната за ползване. След като изгледах сума ти видеа в тубата за предимства и недостатъци, изчетох една дузина сайтове и прегледах плановете и предложенията на най-популярните за целта платформи Wordpress, Wix и Square Space, в крайна сметка не избрах нито една от тях. :lol2: Оказа се, че имало платформа, която е профилирана изцяло за създаване на уебсайтове за фотографи и нищо друго - SmugMug се казва. След около месец спорадични проучвания се уверих, че май ще ми свърши най-добра работа. 

Ако някой от колегите тук също мечтае за свой сайт, където да си построи своето портфолио, препоръчвам го и на вас. Аз лично платих около 100 долара за удоволствието (към 165 лв) за 1 година, като това включва неограничено пространство за снимки с максимална резолюция, собствен домейн и възможност да си продаваш снимките от сайта. Има и по-евтин план, ако държите само на първото от трите. Честно казано, малко се озорих на първо време. Оказа се, че уменията ми за правене на сайт са поръждясали от далечната 2008 г., когато направих първия сайт на Спирита, но с достатъчно разцъкване и видеа в тубата, започнах да си припомням каква неблагодарна работа е. :lol: 

И така, може да разгледате супер бета версията му тук: https://www.goldgraphy.org/ 

Като казвам супер бета, имам предвид супер-супер бета. Реално сайтът е на 3 дни. Нито съм качил кой знае какво като снимки, нито съм започнал блога или съм направил галерия като хората. С моето темпо вероятно ще заприлича на нещо най-рано след няколко месеца, но знае ли се. 

Разчитам на вас за коментари, мнения и предложения какво бихте искали да видите в сайта, за да ми помогнете да го направя по-интересен и атрактивен. В главата ми се въртят куп идеи, но колко ще успея да реализирам, хал хабер си нямам. Всякакви промени ще обявявам тук, в темата.

 

Междувременно качвам и две нови снимки, от последните два месеца. Този път направо от сайта. Надявам се да ви харесат.

 

DZG_5675-M.jpg

 

DZG_5704-XL.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера едни художници бяха на гости у дома. Гледат календара и питат: "Тези репродукции на кого са?".
Та им казвам: "Не са репродукции, а авторски снимки, календарът е правен лично от фотографа". За догодина ще дам контакт, ако трябва. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки контакт ми е добре дошъл. :blush: 

Мен малко ме е срам как се получи календарът този път, защото се оказа, че печатницата прави дигитален, а не фото печат. Като ги попитах каква е разликата, ми отговориха, че дигиталният печат използва 3 основни цвята, а фотопечатът - 12. :o Така разбрах защо 70% от палитрата и цветния контраст са изчезнали безследно и снимките тъмнеят и бледнеят. Не знам какъв печат съм ползвал през 2019 г., но снимките бяха значително по-шарени. Ще се постарая тази издънка да не се случва тази година и да вдигна качеството при календарите за 2022 г. Вече имам 3 обещаващи снимки, с които да запълня първите 3 месеца. За останалите ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успех със сайта и хобито! И мерси за "лавандулата". Много бих се зарадвала , ако ни пуснеш нещо много лятно в  днешния мрачноват ден, за настроение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...