Jump to content
Ragnos

Кътчето на фотографа

Recommended Posts

Май все още не съм попадал на такава тема в раздела. Ако сред нас има любители или комерсиални фотографи, предлагам тук да показваме и обсъждаме творчество, какво сме заснели, какво ни е вдъхновило и т.н.
 
Аз снимам едва от 4 месеца, след като изкарах 2-месечен курс, взех си едно Nikon-че D5300, поляризационен филтър, пиратски Фотошоп за постпроцеса и така се започна. 
 
Тук съм качил първите си напъни, ако на някой му е интересно.

  • Upvote 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей Ragnos, благодаря за темата.  :)  Аз снимам от около година вече и аз като теб почнах с курс, но още не съм си купила собствен фотоапарат. Снимам с Никон D 90 на една приятелка, която беше така добра да ми го даде да се уча. Предпочитам портрети, много обичам да улавям емоции, особено детските, любими са ми за снимане. Стрийтът ми е много вълнуващ, харесва ми

 

Снимки

Edited by Blue_Moon
  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също се занимавам с фотография от около 10 години. Любител съм, абсолютно самоука.  Имам един стар Canon 1300D, с който никога не се разделям. Омръзна ми обаче и   си   търся нещо ново и значително по-добро. Сега чета усилено към какво да се насоча. Трудно ми е да изневеря на Канона, но май новата ми придобивка ще бъде Никон. 

Предпочитам пейзажни снимки. Портретите са ми някак сложни, притесняват ме погледите на хората. Това не се отнася за близките ми хора.  Може би и аз трябва да изкарам  курс, за да понауча някои неща. Във ФБ съм качила повече семейни снимки. Пейзажните са ми в папки, които са виждали няколко близки приятели.  

Ragnos видях нещата, които качваш във ФБ, имаш добро око за снимки. Дерзай!

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет! :)

Как сте,  уважаеми колеги фотографи? 

Не сте писали скоро, Ragnos снима активно, а не се хвали с нови вдъхновения и интересни случки около снимките, може да сподели свои впечатления.

Аз от месец нямам нищо заснето, хвана ме апатията и ми се отразява на снимането, но се надявам по нататък да ми се върне музата.

За всички любители на стрийт фотографията, малко от творчеството на една странна птица и уникален фотограф Вивиан Майер, за чийто снимки се разбира едва след нейната смърт, което не пречи да е една от най-добрите. Вижте...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×