Jump to content

Recommended Posts

Be with you
MV5BZTNhOWVmM2EtNGZiNC00ZTg3LTk2ODAtMDhhZmY2ZDk1NTg1XkEyXkFqcGdeQXVyMzYwMjQ3OTI@._V1_.jpg

BE WITH YOU


IMDb 8.0/10

Режисьор: Нобухиро Дой
Държава: Япония
Година: 2004
Жанр: Драма, Фантастика, Романс
Времетраене: 119 мин.


Актьорски състав:

Yuko Takeuchi - Mio
Shido Nakamura - Takumi
Akashi Takei - Yuji
Karen Miyama - Aya (Yuji's classmate)
Yosuke Asari - Takumi (high school days)
Yuta Hiraoka - Yuji (18 years old)
Chihiro Otsuka - Mio (high school days)

Резюме:

Смъртта на Мио оставя съпруга ѝ Такуми и шестгодишния им син Юджи да се грижат сами един за друг. Таку често страда от припадъци и се страхува, че може би лошото му здравословно състояние е попречило на щастието на Мио, а Юджи от своя страна вини себе си за смъртта на майка си. Мио оставя на сина си книжка с картинки, в която пише, че е отишла на "Звездата на спомените", но ще се появи отново през дъждовния сезон на следващата година, затова той с нетърпение очаква завръщането ѝ. Докато се разхождат в гората, Таку и Юджи попадат на жена, която се опитва да се скрие от дъжда, и незабавно я вземат за Мио. Без спомени за миналото и самоличността си, тя заживява с тях. Коя е тази жена и каква е връзката ѝ с Мио? Ключът към истината за тази мистерия се крие в "кутията със спомени", която Юджи е скрил с майка си преди смъртта ѝ.

:essub:

 

Сваляне с български субтитри: тук и тук

Сваляне с български и английски субтитри: тук

Онлайн с български субтитри: тук , тук и тук

Сваляне с руски субтитри: тук

 

OST

Личен коментар:

Невероятно красива и прочувствена история за една истинска любов между мъж и жена, между дете и родител. Този филм ме остави с впечатлението, че любовта е най-красивото чувство на света, неподвластно на времето и смъртта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Български субтитри

 

Филмът е нежен и трогателен. Навремето, когато го гледах, много ми хареса. Допадна ми и Такеучи Юко - и като външност, и като начин на изразяване на емоциите. Много е хубава в този филм. Сега обаче си мисля, че е една идея по-слъзлив от нужното.

И все пак бих го препоръчала - дори и да не ви хареса много, определено ще ви стопли сърцето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еххх ... много много много красив филм! Както само японците могат да го направят. Стопли ми сърцето. Без никакво колебание мога да кажа, че това е един от най-добрите японски филми, които съм гледал.

 

 

Възприех края повече като щастлив, от колкото тъжен. Струва ми се, че и сценаристите са искали да оставят това усещане в зрителите. Или поне аз така предполагам. Определено за мен края е позитивен. Кратка, но силна любов.

 

 

Интересното за мен в случая беше, че се оказа, че този филм съм го гледал. Явно е било когато е бил качен, което ще рече края на 2011. И въпреки това успях да му се насладя напълно ... за втори път!

 

Много пъти съм се питал кое точно отличава тези, така наречени от мен „красиви японски филми” от другите. Из главата ми се раждаха предположения като нежна музика с малко инструменти или изключителната им способност да съчетават историята с прекрасни кадри, съдържащи красива природа ... Но все още не мога да намеря отговора. Сякаш има нещо магично, нещо невидимо, което няма как да се обясни. Просто това са моите „красиви японски филми”.

 

Ето от тук може да свалите филма с редактирани субтитри, дело отново на Denibo. От този линк също може да свалите филма, но там субтитрите са „стара версия”, които явно са имали нужда от някаква редакция. Затова предоставям нов линк.

 

Моля, добавете тези линкове в първия пост и в Каталога също трябва да се сложи знаменце, което показва че филма има български субтитри.

 

Denibo, ако не ти харесва нещо в резюмето ми, може да кажеш кое да променя :) Все пак ти си преводача.

Редактирано от o6ina
Промените са направени
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре построен филм. Но за да се разбере какво имам предвид трябва да се гледа ! Ще ми е трудно да го обясня. Първоначално Юджи ми направи огромно впечатление : по-добро, благородно и сладко дете едва ли има. В последствие филма ми напомни на " Живота ми без мен " ( който винаги ми е напомнял на " Ефекта на пеперудата ") . Тъкмо си мислех за тези неща и си получих своя момент ала ефекта, но някак не толкова натрапчиво и много позитивно. За разлика от филмите на който ми напомни тук историята не е мрачна и мракобесна. Със или без препратките в главата ми ( те изобщо не са задължителни ) това е един много нежен филм. Типично по японски : на пръв поглед семпъл, а толкова красив.

И аз възприемам края позитивно. измислила съм и определение на подобни завършеци : японски хепи енд :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да крия, че съм пристрастна към корейската версия, тъй като беше един от първите ми филми, с които навлизах в азиатския кино дух. 

Историята поднесена в японски стил, носеща толкова много обич, нежност, грижовност, топлина, също мноого ми хареса.

Малкия Юджи беше голям сладур, а финалът, носи положителни емоции. 

Благодаря за превода. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...