Jump to content

Recommended Posts

f173fa6f8b161d8ec80b632a8d0a5040.jpg

 

2002

异灵灵异

 

Държава: Хонконг

Премиера: 15 декември 2001г.

Времетраене: 94 мин.

Жанр: екшън, фантастика, драма

 Сценаристи: Vincent Kok, Szeto Kam-Yuen, Wilson Yip

Режисьор: Wilson Yip

Език: кантонски

Субтитри: Английски

IMDB

 

Участват:

Nicholas Tse като Chiu
Stephen Fung като Fung
Law Kar-ying като Paper Chan
Rain Li като Rain
Sam Lee като Sam
Danielle Graham като Danielle
Alex Fong като Water Ghost
Anya Wu като Fire Ghost

 

Резюме: Chiu е полицай в специално подразделение към полицията - отдел 2002. Той обаче не е обикновен полицай - има способността да вижда духове, а отдела е за борба с духове и призраци. Fung, който също може да вижда духове (но се страхува от тях) иска да се присъедини към отдела и да бъде партньор на Chiu. Двамата бързо се сработват, но тогава Fung разбира, че в този отдел партньорствата винаги са между човек и призрак и за да продължи да работи за отдел 2002, трябва да умре. Точно тогава се появява и един воден дух, който иска да отмъсти на Chiu.

 

 

Свали с английски субтитри

Онлайн с английски субтитри: тук, тук

С руски дублаж - Истребители Призраков / 2002 - свали, онлайн

Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за темичката! :kissy:

Филмчето е много приятно и би представлявало интерес за всички, които имат пристрастие към лекото фентъзи.

Комбинацията от  полицейски екшън  и  неконвенционални / като произход / криминално проявени, не открива"топлата вода", но тази тук е увлекателно "забъркана". Няма особено тежки драми  и големи трагедии. Хареса ми как свърши. Нямам нищо против, ако с точнъ този край са си оставили вратичка за продължение. Би се получило дори и добро сериалче по темата.  

Хареса ми старанието да се измислят нови и оригинални елементи и обяснения, като например това, че духовете могат да плачат и какви са свойствата на сълзите им.

"Униформата" на въпросния специален отдел леко пунтира облеклото на  Блейд, но решението според мен е удачно. Допадна ми.   

Главните герои са много симпатични, атрактивни  :wub: и правят добър тандем.  

Разбирам отношението на ukio към лентата - заслужава си.  Дори и български буквички си заслужава филмчето, но ...когато му дойде времето. :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за подсказката! :kissy: Ще се поразтърся за това филмче на тандемчето симпатяги.

 

ПС . Руският дублаж през VK-то беше ужасна мъка./мразя дублажи :mad: / Въпреки това филмчето ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е филмчето -   бях го гледала много отдавна, но наскоро случайно попаднах на песента Let me die и реших да го включа в коледно -новогодишния си филмов маратон :) Та го уважих и с една темичка :)

А за двойката - Стивън-Никълъс - нямат грешка. Допада ми когато в такива "криминални" историйки главните си пасват идеално.
asha, относно оригинални елементи -   идеята с пистолет също  е интересна - схемата с  натискане на спусъка  и от там кръвта му, която спомага да се убие призрака. А за руския дублаж - не успях да намеря руски субтитри, само така :(

 

Иначе в страни малко от темата - в края на миналата година Никълъс май чукна 20 г. от своя дебют :) Вярно, че сега май се е отдал повече на готварската си кариера, но нищо - и в това поприще радва :wub:

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, vivivan , оригиналните елементи си бяха наистина много. Просто не ги изброих , за да остане тръпката и любопитството... :)  Ами "експресната доставка" на вещи от всякакъв вид  от Този към Онзи свят  :i love this: ? Дори самата идея за партньорство между човек и призрак е нещо ново и оригинално. А и логично обосновано пред вид естеството на заниманието им.  И кой всъщност е шефът на отдела, пък и било да се представя за бивш? 

Мдааа, има много потенциал в тази история , който може да се разработи.  Дано се усетят и го използват.  

И моля те, не се засягай :blush:  :(  Нищо лично, относно споменаването на дублажа - това не зависи от теб. Направила си всичко по силите си ,да направиш темата, да потърсиш и да предложиш наличните варианти за гледане... 

Ако я нямаше руската алтернатива, щях да се размина с хубавото филмче.

Мога само да съм благодарна, че ми даде шанс да го гледам.

Между другото, видеото на господата руснаци е чисто, тоест липсват китайските субтитри , които вървят в тубето , под английските. Беше нещо ново. За другите алтернативи не мога да кажа как са. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, и аз съм го гледала с руски дублаж. Изглежда съм го сваляла от руска телевизия много отдавна. Съвсем ми се губи. Вярно, че имаше и

Ах, какви спомени ми връщате, момичета! Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятните спомени  са хубаво нещо, ukio. :kissx:  Стоплят душата.  Благодаря за песничката!  :icon_sunny: 

Между другото,Gen-X-Cops"  е издирен и изгледан . Намерих го с БГ дублаж, но е с разкошно качество, вероятно е професионално правен. Ще си позволя да те коригирам. Там участва само не готиния тандем, а направо цялото трио полицайчета. Освен двамата сладури Ник и Стив , третият образ е този , който играе тук духът -партньор -Сам Лий.  Не видях, обаче филмчето да има темичка тук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам събрани някъде от старите песни на Никълъс и кат ми припаднат случайно и ха..., реча да си поприпомня някой негов стар филм  :) Та така стана и тук. Но освен Let me die, място в сърцето ми намери и Without me и сбогуването по телефона  - той в асансьора, а тя тичайки по стълбите :(

 

 

И един лайв на песента за поздрав :)

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...