Jump to content

Recommended Posts

f173fa6f8b161d8ec80b632a8d0a5040.jpg

 

2002

异灵灵异

 

Държава: Хонконг

Премиера: 15 декември 2001г.

Времетраене: 94 мин.

Жанр: екшън, фантастика, драма

 Сценаристи: Vincent Kok, Szeto Kam-Yuen, Wilson Yip

Режисьор: Wilson Yip

Език: кантонски

Субтитри: Английски

IMDB

 

Участват:

Nicholas Tse като Chiu
Stephen Fung като Fung
Law Kar-ying като Paper Chan
Rain Li като Rain
Sam Lee като Sam
Danielle Graham като Danielle
Alex Fong като Water Ghost
Anya Wu като Fire Ghost

 

Резюме: Chiu е полицай в специално подразделение към полицията - отдел 2002. Той обаче не е обикновен полицай - има способността да вижда духове, а отдела е за борба с духове и призраци. Fung, който също може да вижда духове (но се страхува от тях) иска да се присъедини към отдела и да бъде партньор на Chiu. Двамата бързо се сработват, но тогава Fung разбира, че в този отдел партньорствата винаги са между човек и призрак и за да продължи да работи за отдел 2002, трябва да умре. Точно тогава се появява и един воден дух, който иска да отмъсти на Chiu.

 

 

Свали с английски субтитри

Онлайн с английски субтитри: тук, тук

С руски дублаж - Истребители Призраков / 2002 - свали, онлайн

Edited by bealonenomore
Оразмерен постер.
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря за темичката! :kissy:

Филмчето е много приятно и би представлявало интерес за всички, които имат пристрастие към лекото фентъзи.

Комбинацията от  полицейски екшън  и  неконвенционални / като произход / криминално проявени, не открива"топлата вода", но тази тук е увлекателно "забъркана". Няма особено тежки драми  и големи трагедии. Хареса ми как свърши. Нямам нищо против, ако с точнъ този край са си оставили вратичка за продължение. Би се получило дори и добро сериалче по темата.  

Хареса ми старанието да се измислят нови и оригинални елементи и обяснения, като например това, че духовете могат да плачат и какви са свойствата на сълзите им.

"Униформата" на въпросния специален отдел леко пунтира облеклото на  Блейд, но решението според мен е удачно. Допадна ми.   

Главните герои са много симпатични, атрактивни  :wub: и правят добър тандем.  

Разбирам отношението на ukio към лентата - заслужава си.  Дори и български буквички си заслужава филмчето, но ...когато му дойде времето. :icon_sunny:

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти за подсказката! :kissy: Ще се поразтърся за това филмче на тандемчето симпатяги.

 

ПС . Руският дублаж през VK-то беше ужасна мъка./мразя дублажи :mad: / Въпреки това филмчето ми хареса.

Link to comment
Share on other sites

Хубаво е филмчето -   бях го гледала много отдавна, но наскоро случайно попаднах на песента Let me die и реших да го включа в коледно -новогодишния си филмов маратон :) Та го уважих и с една темичка :)

А за двойката - Стивън-Никълъс - нямат грешка. Допада ми когато в такива "криминални" историйки главните си пасват идеално.
asha, относно оригинални елементи -   идеята с пистолет също  е интересна - схемата с  натискане на спусъка  и от там кръвта му, която спомага да се убие призрака. А за руския дублаж - не успях да намеря руски субтитри, само така :(

 

Иначе в страни малко от темата - в края на миналата година Никълъс май чукна 20 г. от своя дебют :) Вярно, че сега май се е отдал повече на готварската си кариера, но нищо - и в това поприще радва :wub:

 
Link to comment
Share on other sites

О, vivivan , оригиналните елементи си бяха наистина много. Просто не ги изброих , за да остане тръпката и любопитството... :)  Ами "експресната доставка" на вещи от всякакъв вид  от Този към Онзи свят  :i love this: ? Дори самата идея за партньорство между човек и призрак е нещо ново и оригинално. А и логично обосновано пред вид естеството на заниманието им.  И кой всъщност е шефът на отдела, пък и било да се представя за бивш? 

Мдааа, има много потенциал в тази история , който може да се разработи.  Дано се усетят и го използват.  

И моля те, не се засягай :blush:  :(  Нищо лично, относно споменаването на дублажа - това не зависи от теб. Направила си всичко по силите си ,да направиш темата, да потърсиш и да предложиш наличните варианти за гледане... 

Ако я нямаше руската алтернатива, щях да се размина с хубавото филмче.

Мога само да съм благодарна, че ми даде шанс да го гледам.

Между другото, видеото на господата руснаци е чисто, тоест липсват китайските субтитри , които вървят в тубето , под английските. Беше нещо ново. За другите алтернативи не мога да кажа как са. 

Link to comment
Share on other sites

Като се замисля, и аз съм го гледала с руски дублаж. Изглежда съм го сваляла от руска телевизия много отдавна. Съвсем ми се губи. Вярно, че имаше и

Ах, какви спомени ми връщате, момичета! Благодаря!

Link to comment
Share on other sites

Приятните спомени  са хубаво нещо, ukio. :kissx:  Стоплят душата.  Благодаря за песничката!  :icon_sunny: 

Между другото,Gen-X-Cops"  е издирен и изгледан . Намерих го с БГ дублаж, но е с разкошно качество, вероятно е професионално правен. Ще си позволя да те коригирам. Там участва само не готиния тандем, а направо цялото трио полицайчета. Освен двамата сладури Ник и Стив , третият образ е този , който играе тук духът -партньор -Сам Лий.  Не видях, обаче филмчето да има темичка тук. 

Link to comment
Share on other sites

Имам събрани някъде от старите песни на Никълъс и кат ми припаднат случайно и ха..., реча да си поприпомня някой негов стар филм  :) Та така стана и тук. Но освен Let me die, място в сърцето ми намери и Without me и сбогуването по телефона  - той в асансьора, а тя тичайки по стълбите :(

 

 

И един лайв на песента за поздрав :)

 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...