Jump to content

Recommended Posts

Creepy_(Japanese_Movie)-p1.jpg

 

Creepy (クリーピー 偽りの隣人)

Страна: Япония

Също така известен като: Kuripi Itsuwari no Rinjin

По новелата на: Yutaka Maekawa - "Creepy"

Премиера: 18 юни 2016

Времетраене: 130 мин.

Жанр: Мистерия, Съспенс, Трилър

Режисьор: Kiyoshi Kurosawa

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Hidetoshi Nishijima като Koichi Takakura

Yuko Takeuchi като Yasuko Takakura

Teruyuki Kagawa като Mr. Nishino

Haruna Kawaguchi като Saki Honda

Masahiro Higashide като Nogami

Ryoko Fujino като Mio

Baba Toru като Matsuoka

 

Резюме: Бившият детектив Takakura (Hidetoshi Nishijima) се пренася заедно с жена си Yasuko (Yuko Takeuchi) по-близо до новата му работа като университетски преподавател по криминална психология. Но бившият му колега Nogami (Masahiro Higashide) го моли да му помогне в заплетен случай на изчезнали трима членове на семейство, оставяйки само ненадежден свидетел в лицето на дъщерята Saki (Haruna Kawaguchi). В същото време Takakura се сблъсква с новите си съседи в лицето на непредсказуемия и потаен Nishino (Teruyuki Kagawa), отглеждащ болна жена и дъщеря тийнейджърка. Докато един ден дъщерята Mio (Ryoko Fujino), не нахлува в къщата им с думите, че не познава този човек и той не е баща ѝ…

 

Свали  :click:   :click:   :click:   :click:  :click:   :click:   :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с руски субтитри :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кийоши Куросава смразяващо напомня за себе си! 

 

Вледеняваща история, пресъздадена чрез невероятните изпълнения на Теруюки Кагава и Хидетоши Нишиджима. Слагам името на Кагава първо, понеже той направи коренно противоположна роля в друг филм на Куросава - Токийска соната. Страхотен актьор, който за пореден път доказва, че е ненадминат във всякакви превъплъщения. Още ме побиват тръпки от изпълнението му. Той е идеалният злодей.

 

 

Ако трябва да говоря за пропилени герои, със сигурност ще визирам персонажите на Хигашиде и Харуна Кавагучи. За сметка на това, видях Рьоко Фуджино във втора силна роля. Стискам й палци с бъдещите проекти! Прекрасна е! И безкрайно талантлива.

 

 

Усетих лентата като предупреждение за хората. Иска да ни обърне внимание на това, в което се превръща съвременния свят, когато се разделяме. Така се появяват чудовищата, които ни плашат, зомбират и убиват. Сюжетът много ми напомни на съобщения, които съм слушала от Западна Европа. Там имаше новини за такива хора, които с години извършвали невероятни злодеяния, без никой нищо да разбере. Но идеята е универсална, както и самото послание. Подобно нещо може да се случи навсякъде.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има какво да кажа за този филм, това е че идеално си отговаря на името. Доста крипи е. :) Хареса ми как започна като нормална криминална история с убиец и изчезнали хора и малко по-малко започват да се случват "странни" неща.  Едно след друго се редуват необясними случки, неочаквани диалози и шокиращи разкрития. Разследващите се превръщат в жертви и имаш чувството че започваш да гледаш хорър филм. Много добра игра на този актьор който играеше психара.  Ако му бях съсед, щях веднага да сложа къщата за продажба. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Кагава беше плашещо убедителен. Аз дори

 

 

не виждах светлина в тунела до последно. Затова още повече се изненадах на финалните действия от страна на героите. Очевидно злодеят не беше успял да въздейства на новите съседи така, както си мислеше, че го е направил.

 

 

Кажи, какво мислиш за "дъщерята"? Как ти се стори играта й? Аз много харесах актрисата още с дебюта й в Solomon's Perjury. Смятам, че е голям талант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само като се сетя за този филм и настръхвам . Не бих пожелал и на най-големият си враг такъв съсед. Трябва да се добави в описанието за жанр и психо. Демоне защо ми го спомена :mad2:  Отивам да си лекувам душата с някоя лигава романтика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E няма какво да кажа за малката. Перфектно присъствие и много добро представяне. Аз дори не знаех че е дебютантка, дано продължава все така и голямо бъдеще я чака. . 

 

Ники точно навреме, утре е 14 февруари. Зареждай с романтични филми! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялостната атмосфера и актьорската игра създават наистина крийпи усещане. Първата част на филма беше много добра, напълно се потапя човек в мистериозността и странността на ставащото, но от момента, в който започнаха да разясняват нещата, просто се губи първоначалното усещане. Втората част на филма е по- слаба, според мен,а  след края остава една неудовлетвореност.. Цялостно е добър филмът, но след определен момент се чувства спад в реализацията. Има една неадекватност в действията на персонажите, особено на детектива.. даже започвам да се чудя дали не е било целенасочено, иначе няма как чак толкова неестествено изведнъж да тръгнат да се случват нещата. Просто въпроси като: защо "дъщерята" не реагира по някакъв начин, дали като осведоми полицията, докато е навън, или пък да конфронтира психопата(видя се, че той е harmless)? Ами това, че детектива се държеше толкова пасивно изведнъж? И много невероятно ми беше отстраняването на шефа на полицията. Някои неща просто не са както трябва, но започвам да мисля, че Куросава е искал да обърне повече внимание върху кинематографията(атмосферата наистина е пресъздадена перфектно) и затова на места има такива недостатъци. Оставям си място за doubts обаче. Най- малкото, началната сцена, в която показаха как детектива се проваля напълно да разчете психологически задържания е именно причината толкова да се вглъби в разследването на случая с изчезващото семейство и да започне да подозира съседа си, което още повече довежда до отчуждаване от съпругата му и тя затова толкова лесно поддаде. Оставам с впечатлението, че нашият перфектен психар е много ярка и умела метафора за отчуждението и раздорите в едно семейство(не случайно той не беше активен, а пасивен), той беше "причината", "спусъкът", който настройваше семейството едни срещу други. Това от една страна нали, на повърхностно ниво си е чисто и просто психар, а такива много навън..и трябва да се избягват..забележете как другата съседка в разговора й с детектива му каза в прав текст, че съседът им е странен и зловещ, че само външно изглежда нормален, а по- късно детектива сам каза, че почти и той се е заблудил. Наистина понякога е трудно външно да прецениш дали има нещо нередно с някой..иначе аз ако среща такъв като този от филма, още след една разменена дума с него щях да бягам като дявол от тамян. Макар че никога не е хубаво човек да съди предварително, но е препоръчително винаги да е нащрек. 

 Режисурата е върха. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още ме побиват тръпки като се сетя за тази история.

Така е. Има спад след средата. Затова толкова се бунтувах, че са опропастили героя на Хигашиде. От него можеха да изцедят повече. Но за сметка на това, финалът ме изненада приятно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8/10

Просто психологически филм на ужасите, но има нещо в този режисьор. Може би музиката беше това, което ме вкара в дълбок размисъл и нещо като навлизане в подсъзнанието, където не разсъждаваш логично, а търсиш логиката зад явното. Всичко беше абсурдно и безумно  като в кошмарен сън. Хората се подчиняваха на невъоръжен насилник и изпълняваха волята му като зомбита, (хайде, може би заради наркотика). Хипнотизатора( предпочитам така да си го разтълкувам)  ги омая изцяло и ги взе в своята власт, като  жената забрави съпруга си, щеше да убие кучето си, и изобщо - извършиха напълно немислимото. И го направи съвсем лесно, като някакъв Разпутин. Той е цял символ на злото и манипулацията, а те на слабите жертви. Може би и на наркотиците.

Тук се говори, че семейството се разпадна, защото един външен човек им повлиял. Популярен мит при разбитите семейства. Всъщност, никой не може да повлияе на хора, които се обичат силно, вярвам аз. Полицая, който, без никакви предпазни мерки падна в трапа беше най-смешния момент. И изобщо – самата главна героиня влизаше напълно непредпазливо в дома на тоя хахо, вратата можеше да се затвори зад нея и колко заплашително стоеше на прага й той… Това малко дребно човеченце. Смешно. Хората създаваме страховете си и ги уголемяваме.

Изобщо не е лош филма. И никакъв смисъл да нямаше, заради музиката бих го гледала. Мрачно класическо и интелигентно звучене отвсякъде. Харесва ми Кийоши Куросава. Има и чувство за хумор зад черните краски.

Звездите се справиха отлично. Хидетоши Нишиджима, който игра съпруга е невероятен навсякъде.

Creepy+2016+Movie.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...