Jump to content

Solomon’s Perjury (2016-2017)


Recommended Posts

Solomon%E2%80%99s_Perjury_BG_poste

 

Solomon’s Perjury (솔로몬의 위증)
                             Страна: Южна Корея                                  
Също така известен като: The Trial of Solomon
По новелата на Miyuki Miyabe "Solomon no Gisho"
Период на излъчване: от 16 декември 2016 до 21 януари 2017
Време на излъчване: Петък – Събота 20:30
Жанр: Съспенс, Трилър, Мистерия
Канал: jTBC
Епизоди: 12
Режисьор: Kang Il Soo
Субтитри: Aнглийски
           
Участват:
Kim Hyun Soo като Go Seo Yun
Jang Dong Yoon като Han Ji Hoon
Jo Jae Hyun като Han Kyung Moon
Kim Yeo Jin като Seo Yun Mo
Seo Young Joo като Lee So Woo
Seo Ji Hoon като Bae Joon Young
Seo Shin Ae като Park Cho Rong
Shin Se Hwi като Lee Joo Ri
Baek Chul Min като Choi Woo Hyuk
Ahn Sol Bin като Lee Yoo Jin
Kim So Hee като Kim Soo Hee
Ahn Seung Kyun като Jo Seung Hyun
Woo Ki Hoon като Kim Min Suk
Yoo Ha Bok като Vice Principle
Son Soo Hyun като Teacher
Shim Yi Young като Detective Oh
Lee Kyung Shim като Joon Young’s mother
Shin Eun Jung като Teacher
So Hee Jung като Choi Woo Hyuk’s mother
Ahn Nae Sang като Ko Sang Joon
 
Резюме: По новелата “Solomon no Gisho / ソロモンの偽証” на Miyuki Miyabe, публикувана от октомври 2002 г. до ноември 2011 г. и пресъздадена в два поредни японски филма - “Solomon’s Perjury (1 & 2), излъчени на 7 март 2015 г. и 11 април 2015 г.
На коледното тържество ученик е убит и оставен в двора на гимназията. Появява се очевидец, който предлага писмено свидетелските си показания, които обаче не водят до решаване на случая. Нови убийства започват да създават хаос в училището, което засилва вниманието на медиите, докато учителите се опитват да изолират ставащото от погледите на външния свят. Осъзнавайки, че не могат да разчитат на възрастните, учениците сами се заемат със случая. Водени от ученичката Ко Со Йон (Kim Hyun Soo), те организират съдебен процес, чрез който да открият истината за случващите се престъпления…
 
Свали с английски субтитри :click: 
Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click: :click:

 
Японските филми бяха доста добри, дано се справят горе-долу добре корейците с тази екранизация <_<
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Японските филми бяха сред топ заглавията преди 2г. За жалост, те сякаш останаха незабелязани извън страната. Затова е хубаво, че и корейците ще ги адаптират. Те показаха, че могат да разработват подобен сюжет още в Бялата Коледа. Дано да им се получи!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Не, не, не. Това нещо не е за 16 серии. И две са му много. Мудно, клиширано, нелогично (японски оригинал!), недобър подбор на млади актьори. Издържах до 5 серия и толкова Не ме развълнува и заинтересува-прекалено нагласено и измислено ми се вижда. Досега не съм видял добро корейско копие на японски сериал и това тук само затвърждава правилото.

Link to comment
Share on other sites

Мен ме заинтригува и бих го гледала ако прилича на Бяла Коледа. Само дето няма превод. Иначе резюмето хваща око. Не съм гледала и японския оригинал.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Мен ме заинтригува и бих го гледала ако прилича на Бяла Коледа. Само дето няма превод. Иначе резюмето хваща око. Не съм гледала и японския оригинал.

За мен "Бяла коледа" е още по-голяма тъпотия и от това.

Link to comment
Share on other sites

За мен "Бяла коледа" е още по-голяма тъпотия и от това.

Не казвам, че "Бяла Коледа" е някакъв голям филмов шедьовър, но за този си жанр, става и е интересен. Предвидим беше краят, за жалост, но пък поне се бяха постарали да го създадат добре, да има нужната атмосфера, актьорите също се справиха. По принцип, корейците нямат много сериали от този вид, така че няма с какво да сравняваме. Затова посочих "Бяла Коледа". А и след изгледан първи епизод, приликата е и в училищната среда, както и в възрастовия праг на героите. Само дето не намерих суб, а само озвучаване, а така не ми е удобно и ще чакам суб., за да догледам, а ако няма няма да го гледам.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Една друга гледна точка.

Гледайки такива филми и сериали, просто изпадам в ужас. Всеки път показват кошмара в азиатските училища- все тая Корея, Япония. Какви извратени изроди само отглеждат образователните им системи в борбата за  успех и нататъшен пробив и шуробаджанащината, която толкова ни възмущава у нас, но тук е бебе в сравнение с там.После същото следва в университетите и в работата.И всички ония ценности, дето  уж ги изповядват са просто един мит. И всеки път се чудя, защо го показват, като нищо не променят. И всеки път благодаря, че не съм се родила и не живея там в двете  високо развити азиатски държави, по които се точат лиги.

 

Гледах го  до 3 епизод, но е отвратително, защото не е филм на ужасите, а  явно там е реалност. Смятам, че е така защото  това  го виждам във всеки филм, сериал, свързан с училище  там и като добавим броя на самоубийците, нещата се напасват.

 

Дидо, за идиотията там, едва ли е прекалено нагласено и измислено. От тия родители и ученици с унищожителните им амбиции и "морални" учители, явно  може да се очаква всичко, та и ученически съд и всякакви простотии.

След трети нататък, все пак не знам как е.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Лавандула, ако го засечеш със субтитри ми кажи, че аз с това озвучаване и с тази бързо говорещта рускиня само скачам върху бутона за пауза. :( Не мога толкова бързо да вдяна, признавам си. Иначе и аз съм на твоето мнение, явно да си гимназист в Корея е някакъв кошмар. Във всяка една корейска драма, в която има ученици, го показват - къде повече, къде по-малко.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...