Jump to content

Night Light (2016-2017)


Recommended Posts

spacer.png

 

Night Light (불야성)

                                Страна: Южна Корея                                

   Период на излъчване: 21 ноември 2016 - 24 януари 2017

Време на излъчване: Понеделник – Вторник 22:00

Жанр: Мелодрама

Канал: MBC

Епизоди: 20

                                                                              Режисьор: Lee Jae Dong                                                                            

Субтитри: Английски

        

Участват:

Lee Yo Won като Seo Yi Kyung

Jin Goo като Park Gun Woo

Uee като Lee Se Jin

S Finance

Choi Il Hwa като Seo Bong Soo

Choi Min като Jo Seong Mook

Shim Yi Young като Kim Jak Ga

Jung Hae In като Tak

Семейството на Lee Se Jin

Yoon Bok In като Kim Hwa sook

Kim Go Eun като Shin Song Mi

Muzin Group

Jung Han Yong като Park Moo Il

Lee Jae Yong като Park Moo Sam

Nam Ki Ae като Moon Hee Jung

Tianjin Finance

Jun Gook Hwan като Son Kyu Seong

Park Sun Woo като Song Yi Tae

Lee Ho Jung като Son Ma Ri

BaekSong Foundation

Jung Dong Hwan като Jang Tae Jun

Song Young Kyu като Nam Jong Kyu

 

Резюме: В драмата се разказва за трима млади хора и тяхната ожесточена борба за пари и власт в град, който никога не спи.

 

Пак Гон У (Jin Goo), наследник на корпорация "Муджин", решава да замине за Япония и да преследва мечтата си да стане музикант. Там той се влюбва в красивата и умна Со И Кьонг (Lee Yo Won). С разбито от нея сърце Пак Гон У решава да се върне в Корея и да започне работа в "Муджин". 12 години по-късно той среща отново Со И Кьонг, която вече се е превърнала в хладнокръвна и студена бизнес дама. В същото време той се запознава с обикновеното момиче И Се Джин (Uee), което с всички сили се бори да преуспее в живота…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това започна добре.Не, че не е предвидимо в някаква степен, но си има интрига и страхотни актьори .Ще е интересно да се види до къде ще стигне желязната чеболка и дали ще има трупове или само пандизчии. Анорексичната певачка, тук ще  ми е трън в очите до Чин Гу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преведоха и втора серия и го за..рязаха. Явно не интересен за преводачите. По повод на анорексичната певачка-напоследък почти във всички сериали актрисите са слаби като вейки-чак е неприятно за гледане. Явно е излязла някаква нова мода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега. след 3-та серия, разбрах защо никой не се напъва бързо да превежда (говоря за превод на английски език) този сериал. Пълна скръб, скука и прозявки. Направо не е за вярване, че това нещо е писано от сценариста на TaegukgiRoad No. 1 и Last!  Прибавяме и  режисьора, който може да се "похвали", че е заснел бозите I Miss You и The Spring Day of My Life и губя надежда за следващите серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм съгласна. На мен много ми харесва филма щом започнах да уча англ. чрез него т.к. няма bg.субтитри.

Има много по скучни сериали и сериалчета,които ги превеждат,а този сериал никой не иска да го превежда.

Ако все пак се появи някой желаещ да го преведе ще бъде наистина прекрасно.:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради кривогледото дърво (Kim Yoo Jin) бях решила да не го гледам, но ще хвърля едно око заради другите актьори. 

Kim Yoo Jin ми е най- противната актриса. Видя ли я в каста пропускам филма. Просто не я издържам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като видях актьорския състав имах големи надежди и все ми беше едно такова гадничко, че покрай  всички глупости, които върша не отделях време да го почна. С адски мъки стигнах до 11 серия. В началото по се търпеше, но последните 3-4 серии все едно нищо не се случва. Тези въртят сучат едно и също правят. Тази хубава актриса как така я хабят не знам. От началото до сега повтаря 4-5 фрази си ги върти и това е. ЧинГу пък толкова си го харесвах в ДОТС и той нещо не може да изпъкне. За певицата хич не я знам кой харесва накрая ще вземе да го удари на лезбо любов. Някой, който е по напред от мен моля кажете в спойлер горе долу какво става, че сериозно се чудя какво да правя. Хем искам да видя какво ще стане с мацката дали просто бизнес прави или е отмъщение и какъв номер ще им извърти на всички ако е отмъщение. И Гьонг У пък с нея имат нещо много специфично, като са заедно дори каквото и да си говорят има нещо, а певачката хич да не се бута, където не й е работа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволна - харесват ми интригите и задкулисните игри. Не харесвам и аз колкото е слабо това момиче - изглежда хем измъчена от образа, който играе, хем от недохранване. И Йо Уон ми харесва колко е отбрана с покър фейс, макар че напоследък всичките й образи са все такива ригидни, хванаха я в серия явно.

Чингу завалията хем ми е неугледен с дълга коса, хем ролята му е една никаква.

 

 

Иначе определено го удариха на лесбо любов макар и също толкова пасивна колкото любовта между Чингу и И Йо Уон. То си биеше натам още отначалото, ама не можех да повярвам, че в корейска драма ще разчупят стереотипа.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 2 епизода и не е зле. Само не знам какво ще дават толкова много серии. Мъжките роли съвсем ги няма, май ще гледаме женска любов :D. Тези и двамата пред Lee Yo Won иглеждат като айдъли в сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го довърших между другото мацката е номер 1. ЧинГу тука все едно, че го няма накрая прави така включвания ама негова роля си беше  на място  в DOTS, тука малко слабо. По едно време почва да става скучно и се разтягат локуми и така доста прескачах. Имаше си моментите сериалът особено някои работи, които ги говори главната за живота и т.н много ми харесаха, но края лично мен не ме задоволи. Няма да пиша повече за да си го гледате и да не ви спойлвам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз го догледах. Задържа ми интереса, макар и с известно превъртане. Този сериал за мен се отличи със силния образ на И Йо Уон - тя беше силна не като следствие просто на стоицизъм, а имаше идеи, мотивация, методи на изпълнение и най-вече амбиция - тема табу за една корейска жена. 

Хареса ми темата с уоменса (така му викат в Корея :)) - доста нетипична концепция за корейски сериал, която внесе екзотична нотка. 

За съжаление героинята на Юи беше много неадекватна от един момент нататък - имам чувството, че накрая е имало някаква самоцензура от страна на сценаристката (предполагам, че е жена :)), тъй като корейците са се възмутили или знам ли и аз. Можеше израстването на И Се Джин да се ползва по  доста по-впечатляващ начин за развитието  на сюжетната линия. В крайна сметка корейците не могат да избягат от идеята за девойката в беда (било то спасена от друга жена).

 

 

 

И за мен краят беше безумен. И Кьонг се бори с всичко със зъби и нокти и накрая реши да се върне в Япония... Да кажем, че при нея поне има някакъв резон - изпълнила е плана си (изкачила е стъпалата или е получила удовлетворение от самия процес, както обясняваше), отърсила се е от миналото и освен това наистина изгуби противниците си в играта,  което може наистина да я демотивира да продължи нататък, но при все, че имаше толкова гъвкави планове и  беше толкова амбициозна, не виждам това как реално отразява характера й. Принизиха амбициите й до форма на отмъщение и очистване от бремето, оставено от баща й. В крайна сметка действията й се оказаха буря в чаша. 

 

Образа на Се Джин пък съвсем го насраха - първоначално беше впечатлена  от силата на директорката, после пък изведнъж методите на шефката й бяха прекалено ожесточени (интересно как не й хрумна след това, което й се случи в началото) и се обърна срещу нея. След като беше ялова опонентка (барабар с Гон У) общо взето ролята и се сведе до това да е пречка в някакви събития. Уж ни се предложи някакво израстване и приближаване до образа на И Кьонг, но аз лично не го видях - да, имаше някакви проблясъци оттук-оттам, но така и не можа да демонстрира консистентност.  През повечето време беше просто безумно наивна, което някак не върви на протеже на политически гений. Да не говорим, че накрая, след като толкова време искаше да откаже директорката от играта и тя взе, че склони, й каза да остане и да действа според амбициите си. Всичките й постъпки в крайна сметка не бяха нито заради любов (както се опитаха да внушат от момента, в който се обърна срещу шефката си), нито от амбиция, защото и съответната изведнъж се появи накрая само и само, за да не ги съберат заедно...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Да точно ей така заряза всичко и се върна. Бих преглътнала клиширан финал от типа да се измори вече от всичко това и да поиска да живее, като всички и този път да поправи грешката си от миналото и да избяга заедно с ЧинГу. Това бих го преглътнала. Бих преглътнала след, като победи всички и застане на върха да се самозабрави и да стане още по жестока и да си остане напълно сама, защото победителите винаги са сами. Тя винаги имаше хора, които я обичат и държат на нея около себе си, макар че дори и с тях до някаква степен самотата й си личеше.
Да се върне в Япония не е краят, който отива на образа й според мен. Аз лично, като свърши първото, което си казах беше "Е къв' беше смисълът от всичко това?"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смисълът ли?

 

Може би с връщането си в Япония, затвори цикълъа на монетата и етапа от живота си, свързан с нея.Там я получи и там я хвърли  и стана свободна от нейното бреме и задължения към баща си.

Нататък всеки може да си фантазира- романс или уоменс :28558: Просто, понеже нямаше лигавщини цял сериал,   са ни спестили  клишираното  розово в единия вариант, или не им е стигнала смелост за другия. Аз бих предпочела романса,а видяхме ,че и главната натам клони, защото Пепеляшка я показаха  имитация на оригинала и не стои добре до него.

 

Иначе- и аз  попревъртах,  но ме кефеше главната и не можах да го зарежа, пък и беше по-различно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същото ми направи впечатление, че героинята на Lee Yo Won си беше силна и самостоятелна не просто за да доказва нещо и напук, а просто си беше възпитана така. Не като в други сериали, които излизат с някакви едва ли не лозунги за равенство на жените, а накрая главната героиня не може да свърши нищо без помощ от главния герой. Това UEE ли е в другата женска роля, трудно е разпознаваема. Че е отслабнала не прави такова впечатление, колкото промените в лицето. В Корея да не би да правят някакви пластични операции за промяна на структурата на лицето... нищо чудно че е отслабнала ако го е правила, че то след такива неща не може да се яде. Нейната роля е малко иска и да е горделива, но и липсва самочувствието за това. В героинята на Lee Yo Won май намери нещо като по-голяма сестра, която да се грижи за нея, защото иначе тя се грижеше за леля си и братовчедка си. Какво означава това "уоменса"? Да не са кръстили така женското приятелство или така ми се струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, така са кръстили тиха лесбо любов без сексуални взаимоотношения :), поне според мен. Т.е. лесбо любов, подходяща за национален корейски ефир.

 

Явно не си стигнал дотам, ама

Off Topic

героинята на Юи се обяснява на тази на И Йо Уон, че я харесва в един момент, тъй че не мисля, че се свеждат нещата до сестринско чувство просто.

 

UEE е, да. Има една операция, при която се пили челюстта, за да се докара т.нар. V line - демек в-образна форма на лицето, което според мен е супер неестествено, но корейците много ги кефи. Та това си е причинила явно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...