Jump to content

Recommended Posts

Бе, Ари-то ся се прави на Спящата красавица,

за да е по-драматично, и за да си изчака нейния принца да събуди "заспалите й чувства" :28558: . То ясно, кой е...

Нищо не съм гледала още, но почти винаги като започне драмата, започвам и аз да попрескачам, та чак на финала се изстрелвам,

и то последните минути.

Щото е излишно да се терзая и рева за тези, които в крайна сметка няма да умрат... :28558:  :28558:  :28558: Просто си щадя вече нервата...

За да имам и за други... :28558:  :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лукрециана, съгласна съм с теб. :up:   :28558:  Трябва да ги щадим нервите, за да имаме и за други. :D

 

 

Аро лекичко "позаспа" със стрела в сърцето, ама а дано да я съживи принцът с целувка. :D Нямам търпение да видя края другата седмица. Първо него ще врътна/за да знам какво става/ и после спокойно ще си изгледам епизодите. :28558: . И аз правя това прескачане понякога, за да ми е по-спокойно на душата кой ще даде фира и кой не. :lol:

 

 

Анди, в 18-ти епизод е драмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой беше Ви? младият с усмивката ли? Останах с впечатление, че с брат му се обичат....

Сладкото момче, което има брат мелез, който дядото ненавиждаше и биеше. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това е Хансунг - най-малкият, усмихнат и слънчев хуаранг.  :icon_sunny:  Истинското име му е Ким Техьонг, а сценичното му име е Ви, част е от бой групата БТС. В сериала името му е Хансунг. Много имена, много нещо. :D

 

Брат му искаше да убие птицекучето, не него. Но сладура се затича да спасява прицекучето и застана пред него и хвана меча с ръце. А пък меча беше полят с отрова.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам малко помощ да оправим роднинските връзки, че се омотах  :28558:

 

1. Бащата на кучептицата, а.к.а брат на кралицата е принц Хуи Кьонг, right?
2. Уонхуа Джун Джонг а.к.а майката на кучептицата Е ли жена на Хуи Кьонг, или му е любовница? И ако му е любовница, тя ли е всъщност съпругата на докторчето?
3. Коя по дяволите е уонхуа Нам Мо? о_О Жената на докторчето? И защо всъщност е умряла, от чии ръце? Щото "официалната" версия на кралицата май не е истина.

4. Какво искаше да каже уонхуа Джун Джонг на кралицата с думите, че са си "единствени другарки"?  :896767:  


Според мен смъртта на малкото хуарангче беше абсолютно излишна... нищо общо с главните сюжетни линии.  :huh2: 

 

От началото досега най не разбирам мотивацията на кралицата. Дори да приемем, че властта много й се е усладила можеше по всяко време да прати секача, да тегли ножа на синчето. От друга страна, ако се вържем на думите й, че само му топли мястото досега трябваше да е осъзнала, че целият й план е пълен провал. Тя, с живота, който му е отредила, го е направила некомпетентен и несигурен и на всичкото отгоре народът фаворизира друг потенциален крал. В тази ситуация не трябва ли да се радва, че синът й все пак събра смелост да си вдигне задника и да го намести в стола? А тя пак ръмжи и недоволства, и не ще, и не ще да го пуска тоя кокал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е в историята,но вонхва мисля че е нещо като Кисенг , само че по-аристократично. Ако някой знае подробности да каже,та по тази ми логика , убитата от кралицата вонхва (която май се оказва жива) най-вероятно е била бременна с Dog-bird,от брата на кралицата. Много съм разочарована от 17,18епизод,нищо съществено,а завършека направо ме разсмя..... един път вече като сме чули драматичното "Аз съм краля на Шила" и да го чуем пак в друга версия ,направо си ме разсмя. Превъртах яко минута по минута,дано 20ти епизод излезе нещо съществено :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nyx , а аз най-малко разбирам мотивацията на крал-чето! Кралицата приемам за някакво необходимо зло,...но сина и, него спрях да разбирам след 15-та серия. Обезличиха човека. А в началото беше така ярък... Отделно, нищо не схващам за съпругата на доктора. Знам само, че е била няма слугиня и му е родила 2 деца.

Ако Ви е умрял, е било безмислено. А брат му нали харесваше Куче-птицата, защо ще го убива? Ще трябва да си наваксам с епизодите - дори да са бози, явно нещо се случва.


Относно краля и Куче-птица мисля, че за първи път срещам така грозен главен герой /ГГ е К-П/. Първо все се мръщи, почти не се усмихна за 16 серии. Отделно измежду хуарангите той е най-висок и едър, но и най-мургав, тъмен и най-навъсен и сърдит, а освен всичко изглежда и по-стар от другите. Кралчето обратното - най-позитивен, усмихнат, приветлив, по-слаб и дребен, чаровен, но и младее повече, като детенце е, когато стои до К-П. Сякаш нарочно са избрали гл. герой, който да ни отблъсква. Същевременно правят всичко по силите си да изградят ГГ с повече положителни качества и действия, а краля сляха с фона... незаслужено. Отделно и в любовта дават аванси само на ГГ/К-П/, а кралят страда тихо, с което и като мъж го отписаха. Да се чуди човек как този нарочно обезличен крал е останал в историята.

ПП. Часовникът на сайта и форума сверен ли е? Показва ми неточен час за коментарите ми. Не съм писала нищо в 05 часа, но писах в 07-08 часа докато си пих кафето. Часовникът не трябва ли да показва българското време?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как  избраха такъв грозен и неприятен актьор за главната роля..и носа му като клюн  и как не се усмихна..има наистина нещо много неприятно в този актьор,а и самата му роля..въртяха сукаха и го изкараха "свята кост",сега ще вземе да  подлива вода на кралчето и сигурно ще го изкарат колко способен крал може да е  с едничката идея и мотивация да спасява гушестата  Аро :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, човек като ви чете, остава с впечатлението, че този сериал е базиран на истинска история, въпреки че в началото си пише, че нито хората, нито събитията са истина.

Кралчето... Доколкото видях, истинският крал е станал такъв на 14 години.

Тук какво има? Млад мъж с алчна за власт майка, която го държи далеч от кралството му и в подчинение. Претекстът - така защитавала Шила и него самия. Та той е крал само по документи, дет се вика. Онази е узурпирала властта и не иска да пусне.

 

Единственото, което може да направи той, е да си вземе властта. И точно това показаха в 18 - вече прави опити. С още малко "помощ" от доктора мама ще отиде към 4-ти километър и ще си има резервирана стая... перманентно. Ако не и да я погребат. Оттам нататък остава да си запази трона. И точно тук смятам, че К-П ще му помогне. Не мисля, че ще иска трона. Може в началото на 19 да се двоуми, но мисля, че после ще застане на негова страна. Най-малкото заради Аро и за да бъде с нея. А кралят ще си живее, както е нормално за един крал - без истинска любов, но пък ще си има кралство.

 

 

Колкото до Пак Со Джун - момчето хич не е грозно, но с толкова грим са го докарали да изглежда като восъчна фигура. И то не хубава.

Трябва да видя дали го плюете така за визията в темите на She Was Pretty и Kill Me, Heal Me.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Киддо, селиалът почна с претенцията, че хуарангите са млади, красиви и силни аристократи. Изненадах се, че кралицата подчерта, няколко пъти, че изискава те да са красиви. Ако не беше това изискване, сигурно намаше да обърна внимание на външния им вид. За мен, красотата е излиша, по-важното е, те да са смели и силни войни. Но като се подходи така, е естествено да се издразня, че вички второстепенни са по-красиви , по-чаровни и по-младолики от главния герой. Това изискване за красота подхожда повече на компанони, но какво да се прави като жена седи на трона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, мнението ми е същото като твоето  :up: .

 

Стандартите за красота са строго индивидуални. Грозно за едни може да не е такова за други. Не бих казала, че Пак Со Джун е грозен. А, че е най-голям от всички хуаранги си е факт. Освен това вече е бил в казармата, а на мен ми е направило впечатление, че всички минали от там доста се променят като излъчване и поведение. Изглеждат някак си зрели и улегнали.

И защо стилистите така и не успяха да му нацелят подходящата перука :nunchako: . Същото беше и със Сонг Джун в Gu Family Book. Ту дълга, ту по-къса, която пък стои някак си неестествено. Останалите нямат този проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aria, само че той не е нищо от изброените. Той стана хуаранг, защото кралицата реши да се прави на интересна и да наказва доктора.

Колкото до красотата - хуаранг са Flowering Knights. Демек красавци. Не си го е измислила тя /или сценаристката/. Колко е било така, никой не знае.

 

Колкото до Пак Со Джун.. Кой, освен кралчето, е по-красив, по-чаровен от него? Всички са ми някакви такива никакви с тези коси и с този силен грим. Со Джун е сладур, но тук и на мен не ми харесва особено. Единствено Хьонг Шик ме радва, ама аз него си го харесвам всякак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза Тара, грозното за един е хубаво за друг :) На мен той никак не ми допада. Има нещо в него, което ми действа отблъскващо. Мин Хо си е същият, така че не дразни. А, забравих... Братът на Ви ми допада на визия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен ми харесват Кралчето, Бан Рю, СуХо и братът на Ви. Не в този ред де... Отблъскват ме Куче-птицата и онзи лошият роднина на Бан Рю /гадняра/, но при последния това е ролята все пак, затова и злобее. Докато Куче-птца няма причина да не се усмихне примерно, както и му липсва живец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Колкото до Пак Со Джун.. Кой, освен кралчето, е по-красив, по-чаровен от него?...

Шегуваш ли се? Тук направо е урунгел! И работата не е само в ролята и дрехите! Дрехите не му отиват. А ролята е странна. Той просто не е за тази роля, стар е за нея. И неубедителен. Колкото и да се мъча,  не успявам дори себе си да убедя, че двамата с онази са екранна двойка. Между двата края на полупроводник би протекъл повече ток, отколкото между тях! За сравнение: предложението на краля, та той й предложи да се откаже от трона! И ме убеди! А този не трепна поне, когато разбра, че пред него е баща му. Изключително неубедителна игра. А играещата хазарт знахарка, която май не разбира какво се очаква от нея, изобщо не ми се иска да коментирам. 

А тази глупост със стрелите... За трети път! Тези стрелци знаят да броят само до едно! Защо не стрелят втори път? И без това всички стоят и чакат.

Гледам го само защото го почнах, но е много зле като сценарий и с изпълнителите на главната женска и мъжка роля.

А, и на принцесата ще й се видят липсващите коронки, ако се усмихне. Нея пък какво ще я правим, нямам идея... Влюбена до ушите в този кретен... Добре, че любимата на Бан Рю не кльофна и тя в неговата посока, че щях да започна да плюя отрова като кралска кобра...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...