Jump to content

Recommended Posts

Бан Рю много усмихнат ходи в 13 еп., а Аро става все по-досадна в любовните си изповеди към фалшивия си брат, който втори еп. вече се носи все намръщен и мълчалив, ако си мисли, че така е интересен, хич не е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

andi11,Бан Рю ;)  има защо да ходи така усмихнат,за разлика от фалшивите  орабони  дето само си говорят през зъби и се цупят за 14 серии друго нема,то филма ще свърши и пак нищо съществено..

Добре поне ,че Бан Рю си е щастлив :es:Удариха го предфинално на драма вече,но поне нещо съществено да беше се случило!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nike, случи се, все пак :icon_sunny: 

На финала СонУ се изтъпи и заяви, че е кралят. Затова режат глави обикновено. А най-великият крал на Шила стискаше юмручета, докато избиваха поданиците му. Интересна авторска хрумка.

 

Kiddo, нали знаеш за какво се използват кавичките? Не се заяждам. И без външна помощ разбрах какво ме привлича в сериала: обичам мускетарски истории, пък било и в корейски вариант. Жалко, че вече не мога да чета Дюма  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Matrim,така  е ,но то  един вид главния най -накрая нещо сътвори съществено за 'любимата',ако не беше Аро надали :28558:

В интерес на истината  и кралчето щеше да го направи,но знае ,че не бива.И в тази серия пак подчертаха, че се женели свещените кости помежду си и принцесата е сгодена за брат си :rofl: Принцесата беше великолепна,в оная сцена с меча. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз пък съм разочарована от БанРю, мислех си, че вече е започнал да се чувства част от Хуарангите и няма да предаде писмото, но явно съм се излъгала. Ако някой от тях загине, той ще е виновният.

Истинският крал също щеше да си признае, просто СонУ го изпревари. И с тази разлика, че СонУ си призна заради Аро, а младият крал щеше да го направи заради всички, които ги грозеше смърт.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nike, andi11, прави сте.

Едновременно решиха да го кажат, но СонУ е по-напорист и не е много по мисленето. Искаше ми се кралят да е по-героичен от птицекучето :) А и принцесата започнаха да я развиват. Наистина беше прекрасна в сцената с меча. За нея открих, че също не е измислена героиня, а дъщеря на кралицата от втория й съпруг - върховен главнокомандващ на Шила при трима крале. Т.е. има си войнствена жилка :)

 

 

Мисля, че БанРю за последен път се опитва да балансира между семейството и хуаранската си принадлежност. Любовта е голям стимул и облагородява :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жал ми е за краля! Ако единственото, което може да докаже, че той е крал са гривната /, която както се видя може лесно да се изгуби или открадне/ и кралицата-майка /,която пък може да си замълчи или излъже/, то на него сериозно му се клати тронът. Бедничкият! :( Ходи доказвай после, че си крал. Дори сестра му /или братовчедка му/ не го познава. От потайност ще вземе да си изгуби короната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много тъпо стана. Няма напрежение какво да направим ай да ги изпратим при съседите, които са на прага да ни обявят война. 13-14 епизод яко превъртане наистина, както съм си забелязала в началото Бан Рю, Со Хо и малкия сладур V *не му помня името в сериала* ми пълнят душата и главно гледам какво ще стане с тях. И принца последно време, какво? Ще се бори срещу майка си или ще гони фустите на мацката, която още от началото на всички е ясно на кой дава зелена светлина. Колко епизода е сериалът 16? Ако е толкова в това положение не знам какъв финал ще претрупат, а ако е 20 не знам с какво ще запълнят още 6 епизода. Толкова се зарадвах на новината за този сериал след, като свърша Лунните любовници, а то взе че не оправда нито едно очакване. Да вземат да се съсредоточат върху второстепенните поне са по приятни, нито птицекучето искам да го гледам през 80% от времето, нито кралицата, която и тя не знае какво иска, нито главната мацка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се издразних на кралчето. Отдавна не съм харесвала толкова second-lead роля и ми е някво гадно, че не събра сили да излезе пред народа си. Мисля, че това щеше много да го издигне в очите на кучептицата и да му опрости някои "грехове".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се издразних на кралчето. Отдавна не съм харесвала толкова second-lead роля и ми е някво гадно, че не събра сили да излезе пред народа си. Мисля, че това щеше много да го издигне в очите на кучептицата и да му опрости някои "грехове".

Абсолютно! Направо се  разстроих. Лишиха краля "от раз" да си заслужи титлата, с която е останал в историята: Джинхънг Велики. Толкова колебания, толкова ниско самочувствие и несигурност в личните си качества! Разбирам, че има някакви разумни мотиви за поведението му, но не мога да ги приема със сърцето си :)

Не си падам особено по пародии, а тук имаше някакви плахи опити - танцуващите хуарани, хуараните-футболисти... Ако ще е гарга, да е рошава. Или го окарикатурете този крал, като оперетния Менелай в "Хубавата Елена", или го покажете подобаващо. Няма време - сериалът върви към финала.

 

Сигурно е странно,че проявявам такава активност за заглавие, към което имам толкова критики Причината е в големите очаквания, които имах. Хуараните са ми любим колективен образ още от "Кралица Сондок". Има един момент там, диалог между Мишил и Докман:

М: "Окръг Чончхон... крепостта Тосал, окръг Хандаса, крепостта Сонхам... Знаете ли някое от тези места?"

Д: "Това не са ли нашите южна, северна и западна граници?"

М: "Не. Не е така. Тези места са пропити с моята кръв, с кръвта на моите другари, хуараните, и обикновените войници. И досега там лежат техните останки, даже неудостоени с почетно погребение. Това е Шила! Границите на тая велика страна, завоювани от мен и крал Джинхънг. Какво знаете вие? Тъй както моето сърце беше изпълнено с преданост към първата ми любов, така с цялото си сърце обичам тази страна."

Откъснато от контекста и без въздействието на върховното актьорско изпълнение, този диалог може би звучи високопарно, но аз ще го помня винаги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересът към сериала по обясними причини спадна под нулата, ама аз съм си написала нещо в "Историята - начин на употреба".

Редактирано от Blue_Moon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално то не остана какво да се види. Наистина са ми много приятни и готини Со Хо и Бан Рю + сестрата единствено техните сцени гледам без прескачане другото отгоре, отгоре. А за краля ми това не е неговият сериал ще чакаме другия, който ще излезе скоро. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам кой занае какви очаквания и си го гледам с интерес.

За мен химията между птице-кучето и главната не се получава.

Но с краля я възприемем. Дразни ме, не че лошо играе.

Принцесата, малко да беше се усмихнала. Мъжете  са прелест, нямам забележки.

Можеше да наблегнат повече на вътрешните отношения между хуарангите,

да поразвият образите на всеки един.

Относно признанието... Кралчето тъкмо щеше да признае и  нашият се обади.

Не знам обаче от какви подбуди. Или се съчета тревогата му за изгората с народното страдание...

Но... струва ли си, питам аз, един крал, който се възприемат за Слънце, да се издава за някакви си 20 човека, т. е. излага живота си на опасност,

щото ясни бяха намеренията на  принца на Пекче... още повече заради крадци.... А и изходът не се очакваше да е в наша полза.

Разбира се, първосигнално си готов за саможертва, но дали ще е оправдана и резултатът какъв щe e?

По щастлива  случайност завърши добре, иначе всички щяха да са трупове насред бойното поле...

Бойните сцени, без коментар, доста фантасмагорични, в полза на приказния край за нашите...

Обаче какви са намеренията на Ban Ryoo и до ден днешен ми е загадка....  

Харесва ми сериалчето и си го очаквам. Да видим кой е всъщност птице-кучето... :up:

Като гледам следващите серии, животът колко е несправедлив,

За ГГ цял куп мъже примират, а за принцесата никой. Да не би да не заслужава, или да не е достойна.

Както и кралчето, ще забрави за кралството само и само да е с ГГ. а тя заслепена от главния  дори не го отразява...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Бооже, какво въодушевление и радост сред буйните поля на Шила настъпи при появата на подкреплението, винаги така става, баш когато се намират нечии воини в безизходица и изведнъж се появяват спасителите на бели коне.За цялата ситуация с краля на Пекче??? няма да навлизам в подробности, защото е абсурдно да се мисли, че е възможно заради шепа хора, престъпници в лицето на едните при това,  да се предизвика война между две кралства.

СонУ продължава да се издига в очите на зрителя, но не и в моите, не знам защо, но не мога много да му симпатизирам и това е, вероятно заради младия крал, който ми е на сърце. Освен това, смятам, че е напълно редно да се защити живота на краля, дори и с цената на други животи. Затова намирам постъпката му за напълно нормална, въпреки, че неговите причини не бяха тези.

Младият безлик крал продължава да ми е симпатичен. Да, слаб и безволев изглежда, но кой не би изглеждал така, ако му се налагаше да живее скрит от света. Нужно е време за да събере смелост и да се изправи срещу всички, а и както каза учителя му- израз на храброст е да си признаеш страховете си. И най-накрая той успя да събере тази смелост. Виждам, че с Аро няма да ги бъде, дори и тя да се откаже от 'брат" си след като (както се видя от превюто) видя, че принцесата също има чувства  към него, не ми се вярва изведнъж да заобича краля, но по-добре е така, защото не любовни трепети са му нужни в момента.

Бан Рю нещо се сдуха,хаха, чуди се и той себе си или онзи злия (тъй и не разбрах какъв му се пада точно) да слуша.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незаслужено слабо развитие на образите на кралчето и  хубавката и бойна принцеса,дано в оставащите епизоди поне щастливо да ги съберат,ГГ и все повече дразнещи и некъдърна игра показват,направо сцените с тях ги превъртам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От високо паднах с този сериал. И не защото е лош, напротив - хубав е и интригата яко ме държи, сериалът грабва вниманието (, а това е най-важно за един сериал), а защото почна да ми носи тъга и обреченост. В началото бях в еуфория, смях се с глас на смешките, усмихвах се заедно с влюбените (особено с Бан Рю), изобщо бях с положителни чувства. Но колкото повече напредва към края сериалът, толкова по-тъжно ми става. Защо корейските сценаристи и режисьори поне веднъж не излезнат от клишето не разбирам? Трябва ли винаги 4-5 серии преди финала да вадим кърпичките. От комедия вървим към трагедия, мисля. А превюто за 16 епизод направо ме стресна. Няма ли начин тия двама наши крале да се помирят и разберат като приятели / роднини? Ето и мацката им е стимул - има начин да намерят начин. Ако поискат. Но не, и тук следваме модела на "Лунните влюбени" - общо 20 серии, от тях първите 6-7 с комедия, вторите 6-9 с драма, последните 5-6 с трагедия.... :( Отделно и модела за няколко принца и една желана жена, а също и един трон.

Дано да греша. Дано. Има време да ме опровергаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам, почна добре според мен но после нещо имам усещането че със всяка следваща серия го гледам на сила, не ме разбирайте погрешно сериалчето не е лошо но, след като го изгледам го трия веднага и съм сигурен че след седмица няма да г помна изобщо.

Вмомента съм на еп15 но ше изчакам превода да излезне и за 16, че да ги изгледам двете серии !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен си ми харесва сериалчето и си го следя с интерес. Приятна приказка и съм доволна. В началото беше много забавно, но после по традиция започнаха да наливат драма. Имам си и любимец - Ви, който прави дебют тук и според мен много добре се справя. :)

 

Обаче бях сигурна за едно нещо... :(

 

Знаех си! Още в началото режисьорът каза, че един от хуарангите ще умре. Бях убедена, че ще види сметката на Ви! :cry: Повече от сигурна бях и точно така и стана, в 18-ти епизод му видя сметката и то собствения му брат, защото детето хукна да защитава птицекучето. Айшш, защо трябваше да бъде той! :cry:

п.п. Съсипаха ни с този 18-ти епизод, айде и Аро пътник. :cry:Пак с кофи наляха драма.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...