Jump to content

Suna no Tou (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Suna no Tou (砂の塔~知りすぎた隣人)

Страна: Япония

Също така известен като: Sand's Tower

Период на излъчване: 2016 – Октомври - 14 старт

Време на излъчване: Петък 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Съспенс, Човешка драма

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Tsukahara Ayuko, Hirano Shunichi, Tanazawa Takayoshi

Субтитри: Английски

 

Участват:

Kanno Miho като Takano Aki

Matsushima Nanako като Sasaki Yumiko

Iwata Takanori като Ubukata Kohei

Takano Family

Tanaka Naoki като Takano Kenichi

Sano Hayato като Takano Kazuki

Inagaki Kurumi като Takano Sora

Residents of Sky Grand Tower TOYOSU

Yokoyama Megumi като Aso Hiroko

Tsuda Kanji като Aso Takefumi

Horiuchi Keiko като Hashiguchi Rino

Kawazu Asuka като Hashiguchi Narumi

Otozuki Kei като Yanagi Shori

Sato Nori като Miura Atsuko

Horan Chiaki като Ono Ayaka

Metropolitan Police Department

Mitsuishi Ken като Aramata Hidemi

Uesugi Shuhei като Tsukui Takumi

 

Резюме: Aki Takano (Miho Kanno) е обикновена домакиня със съпруг и две деца. Но когато се местят в луксозна, многоетажна сграда, очаквайки да започнат един разкошен и спокоен семеен живот, среща зловещите си и страшни съседи. Зад стените на тази красива сграда, животът е социална екосистема, продиктувана от строги правила. Макар абсурдно и комично на пръв поглед, поведението на домакините лесно се превръща в зловещо, когато Aki открива по неочакван начин, че някой се опитва да разруши живота и семейството и..

 

Свали :click:  :click:   :click:   :click:   :click:  :click:

 

Свали руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с руски субтитри :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да изгледам първите два епизода преди седмица, но забравих да коментирам. Много ми е сладка Канно Михо тук. Сериалчето много напомня на.. хм, поне 2 други драми с подобен сюжет, и това някак ме настрои да не очаквам кой знае какво, но, определено, ме изненадаха приятно. Има, има какво да се види и от Канно и от Касейфу но Мита-та, хихих. Да не говорим, че Ивата Таканори за първи път го виждам.. а как напълва екрана с всяка своя поява! Нямам търпение да видя какво ще се случи м/у него и Аки нататък. Много ми харесаха и децата актьори и музиката... ах, отивам да гледам трети епизод :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първи епизод съм още, но ми допада. "Мита" пак в същия репертоар, мистерията на квартала :28558: Само дето се усмихва тоя път.

 

EDIT: Мъжът на Аки е адски дразнещ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Девети епизод много наситен се оказа :) Дано преведат десети по-скоро, че нещо бавничко върви засега.

 

 

 

Смотаната Сасаки ако не настояваше Казуки да се отрече напълно от семейството си, можеше и да запази контакт с него. Сама си вкара автогол от пуста ревност.

 

 

 

Ама и в тая тема е едно мълчание - само аз ли го гледам бре, съфорумци?  :icon_sunny:

 

EDIT: Свърши. Явно сама си пиша тука, ама ще си кажа мнението, барем някой по-нататък седне да го гледа:)

 

 

Възпяха майчинството и семейството накрая;) Лошата Сасаки се сдоби с ореол на майка-орлица, колебливата Аки натрупа вяра в себе си и в силата на своята майчинска любов. Дори отвличанията ги прехвърлиха в тематиката на майчината и синовна обич:) Малко твърде розовко стана, ама все пак добър финал. Преиграването малко разваляше удоволствието от гледането, но то си е класика за японците... С Кохей като похитител ме изненадаха, така че имаше и неочакван обрат;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аууу, kce, кога успя да го изгледаш, браво! Трябва да се взема и аз в ръце и да успея да го довърша, най-накрая. Мъжлето на Аки и мен ми лазеше по лявата нерва, особено като овдигнаха въпроса с пушенето, хахах.. и я използваше да му помага в кариерата.. ;/

 

ПП: Колкото до коментирането - и аз си писах сама, в темата на предишната драма, дето гледах.. после се оказа, че и други хора са я довършили, но никой не коментираше като излизаше.. явно само корейско се гледа/следи в тоя форум, тцъ.. -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4 -и епизод съм. Прочетох до тук споделеното.

Гледам с умерен интерес. Психото , най вече в снимането , ми идва малко в повече но пък образите компенсират. 2 стандартни тематики - "закопани майки - домакини" в обществен и личностен план и "комуникационни проблеми" в семейството и кръга контакти.

Гледката честно казано ми "изправя" косите но за тези , които не носят розови очила е ясно колко е реална и глобална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах 2 серии. Даже спойлери четох.

Любопитно е, какво ще заформят с взаимоотношенията между бившите съседи. Определено не ми се гледа романс там и се надявам да ме изненадат. Двете деца са ми най-интересни. Много искам да наблегнат на семейните отношения. Все пак, води се човешка драма.

Ендинг:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже ukio  каза за децата, на мен за сега хем уж ясна хем уж най-интересна "птица" ми е сина на главната героиня.

Да видим. За сега в очакване гледам образа на Nanako Matsushima  , там като зрител имам изискване до края да ми се даде причинно-следствено героя ѝ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен той ми е много интересен (хлапето дебютира в прекрасен филм на Такахиро Мики преди 1-2г.), но не смятам, че ще му отделят достатъчно внимание, въпреки че около училището му се очертава нещо необичайно. За Нанако - съгласна.

П.П. Тази приказка, "Свирачът от Хамелин", се оказа страшно зловеща. Японците такива все избират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши-сан, Укио-чан, не всичко е това, което изглежда.  ;) Първо, да успокоя Укио-чан, романс няма. Второ, имаше много обрати и все се чудех накъде ще ни поведат. Мислиш си нещо, то после в серията нещата се обръщат на 180 градуса. И за героинята на Нанако се изясниха, там направо ме сашардисаха, и за сина, а убиеца се оказа човека, който най-малко подозирах. Ако някой няма против да разбере нещо може да напиша в спойлър.  :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В трета стана още по-объркано. Съседката как само спечели децата на своя страна, не е истина! А само преди няколко сцени, щях да се обзаложа, че момиченцето никога няма да я хареса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B)  ще прескоча спойлера Ками, след като те прочетох ще се засиля с чиста съвест към епизод 4. Повече от обнадеждаващо ми прозвуча.

ukio, нали. И аз така с трети епизод. Малко снимането бе напред-назад.

При мен почнах голямото самообзалагане кой е убиеца :896767: , представям си на финала как ще съм :slap: . :lol:

Браво щом ще разнищят героя на Нанако, така трябва за да има смисъл образа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали въобще има убиец? 

Еп. 4 ме изкара от кожата! Не така си представях вечерта на моста.

 

 

Колкото и да ми е симпатичен Кохей, не искам да се появява там, където не трябва. Направо съм бясна, че съседката успя да оплете и сина.

 

 

Надявам се накрая всеки да си получи заслуженото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Шоши-сан и аз бях така, даже по едно време дори Казуки подозирах.  :28558:  А, Укио-чан, има, има убиец и ще останеш много изненадана, надявам се, от това кой е той.

Укио-чан, има си логично обяснение за това с Юмико и сина, но, айде, заради Шоши, няма да спойлвам. :na2: Ще ви оставя да си го изгледате с удоволствие. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:wacko:  изгледах епизод 4 и даже и 5 почнах но силите ми свършиха на първата трета.

4- и продължи да бъде сниман като 3-и. Не ми допада такова снимание. Цялото назидание по отношение на "майка" ми идва прекалено , то от полицаите, то от син, то от съпруг, то от съседките по ред, , ..... напрово изпуших от гледката.

Няколко стряскащи неща по любимата ми тема "комуникация"

 

Полицай говори без грам съобразяване с майки на изчезналите деца пред една камара свидетели начело със "скъпите" съпрузи. :bee:  на каква изобщо информация разчитат тез така. По -зле и от полицаите на Сен Тропе.

На съпрузите и синовете кой им пречи да си отварят устите ?! Съпругата , майката явно всякакви финтове за да изкопчи "скъпоценна " дума от тез трябва да прави. Длъжна. :bee:

Стая със заключалки в дом , у дома не търпя било то и wc , пък камо ли на дете :bee:

......

Пълна психиатрия до тук. Героите с бодра крачка минават границите на психологията и отиват в патологията.

 

Добре че има убиец все пак , щото се :swoon:  като прочето ukio с предположение че може и да няма де факто.  До къде я докарах :896767: мамма миа :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преполових 6-и. Какво му става на това дете?

 


Как изведнъж отчуждение и безразличие спрямо семейството? Толкова много помагаше преди и се усещаше, че не го прави насила.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани 8 серии. След 5 гледането нещо ми потръгна. Почнах да усещам главно послание - "цаката е в баланса, не живей в крайности". Подкрепям напълно.

Остават ми 2 серии,  таман да разбера кой е убиеца :896767: . То вече един разбрах де в минало време.

Сценария е ок, доволна съм от цялостните образи- определено се разнищиха мисли , страсти и човешки слабости и неволи. Режисьора обаче ми куца на моменти определено. Има няма и той в крайност, люс в малодрамата :bee: . Определено режисурата намалява от стойността на заглавието. Бих заснела по друг начин този силен сценарий.

Сега да видим ще устоя ли на последните 2 серии или и тях анблок до края :896767:

За сина до епизод 9 да споделя:

 

Хич не ми харесва клиширан образ на "тийн" и " тормозен тийн". Детето още преди да стигне 12 години трябва да е научено и оттренирало вече себеуважение и любов към себе си, да не позволява своеволия от други хора към себе си. Да носи главата си на раменете и да знае че дейстивията имат последици. Не живет "в парник" и за тома са им тези години- и първите 7 и после постепенното самоосъзнаване.  За това и сина ми стана крайно безинтересен образ постепенно. Инфантил и половина под Сора , която още в детска градина възраст. Крайна мелодрама образ излезе този герой :happy:  да продължава да мълчи като пукъл и да гледа тъпо.

 

Ей на, силен сценарий, след като успява да ме разпише така :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи продължих с гледането и минах последните 2 серии на екс. Честно казано изненадана в тях не станах. Ретроспективно,  за мен силната част на сериала е в епизоди 6-7-8. Там бе кулминацията на заглавието според мен. Честно казано главните образи ми станаха толкова интересни,  че преди 9-10 вече бях забравила за крими казуса а и май ми бе безразлична тази част. 9 и 10 ми дойдоха малко и насилени и почти не нужни и размити и като сценарий и като снимане до край.

За крими казуса поне както и от началото писах се оказахме насред психиатрия така да се каже. Но на мен би ми харесало доста по -последователна и обоснована  финално показана в развитие  тази част от заглавието. На мен ми остана като кръпка на целия фон.

Адмирации на сценариста, без да съм била свидетел на снимането, според мен минусите са в полето на останалата част от творческия екип. Към актьорите без претенции, справиха си се с образите в работен режим.

Като оправдание на режисурата взимам под внимание , че заглавието направо преля от едновременно повдигнати големи тематики на куп. И на моменти просто в сглобяването на кадрите , редакцията, нещата не са се получили идеално.

Доволна съм от отделеното време. Размислих се гледайки и емоции се измъкнаха, ефект постигнат. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна! Откога не бях гледала хубава човешка драма, а тази се оказа точно такава. Получих точно това, което си пожелах - заслуженото за всеки герой. За мен всички епизоди бяха достатъчно интересни и макар голяма част от загадките да се разкриха 1-2 серии преди финала, успоредната нишка, която вървеше и даваше допълнителния крими-съспенс елемент към основния жанр, съвсем уместно получи своето развитие накрая.

Заглавието засяга толкова наболели съвременни проблеми и звучи повече от универсално. Как да не му се радва човек! Бих преполъчала да го гледат във всяко семейство.

Михо Канно може да не стане майка на нацията, но със сигурност би се преборила за приза актриса на годината. Страшно й отива ролята. Не бих сложила друга на нейно място.

Въпреки че си наспойлих сериозно относно това, кой е Свиръчът,

 

 

оказа се, че финалното разкритие отново ме изненада с допълненията, които ми поднесе и идеята, която се криеше зад действията на героя. Другото, за което искрено се радвах, беше потвърдилото се мое предположение, че реално няма убиец. Отвличания - да, но убийства - не. Това още веднът потвърждава нещо, което наскоро четох за японците - при тях няма подсъзнателна агресия. Подобно развитие в сюжета на дорами не е ново. Често се е случвало да си мисля какви ли не ужасии за дадено престъпление, а то да се окаже инцидент или съвсем невинно действие, извършено без агресия и жестокост. Разбира се, има всякави примери, но подобни решения често срещам в японски продукции.

Изглежда създателите са се опитали този път да изведат на преден план идеята за майката и нейната роля в живота на децата и семейството. Затова като че ли, всичко се въртеше около нея.

Изненадах се, че Юмико се оказа майка на Казуки, въпреки че от един момент започнах да го подозирам. Малко повече ми дойде образа на Нанако, който почти повтаряше този на Мита. Затова, когато разбрах мотивите й, ми идваше да я ударя с нещо по главата. Да изоставиш доброволно детето си, да виждаш, че някой се е грижил за него 13г. и вместо да му благодариш, да се опиташ да го съсипеш (Ами онзи спомен - родната майка вижда, че тормозят сина й в стария клас и не прави нищо, за да го защити. Защо? Чака Сторъкият Шива да бъде на няколко места едновременно ли?). Това не е човешко. Дори у нас трудно бих си представила, че може да се случи, въпреки че - хора всякакви. Ако беше попаднала на друга Аки, можеше нещата да се развият по друг начин. Добре че и тя накрая видя нещата от истинския им ъгъл, за да прогледне. По този начин накара и мен да й съчувствам, понеже наистина беше направила голяма жертва в името на доброто на сина си. Да, кръвта може да не става на вода, но 13 години са си 13 години.

 

 

Много важни послания, свързани с това, как трябва да живее човек. Кои са истинските неща в живота и семейството. И най-вече - пиадестал за майката. След подобни заглавия, няма как да не се замислим за важната роля на майката в живота на детето. Реално погледнато, това е повече от професия, която обаче никой не заплаща и не признава. Дано в бъдеще нещата да се променят! Признание е нужно.

Другата основна идея, залегнала в заглавието, беше разкрита именно в последната серия. Големият скъп блок се оказа пясъчна кула, която се сгромоляса за миг и накара хората да осъзнаят, колко жалки са били в своето желание да изглеждат богати и превзети материалисти. Още едно доказателство за това, че човек трябва да изгуби всичко, за да прогледне и да започне градежа отначало. Само така може да се пречисти и да продължи напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, сега като те прочетох и се сетих за още неща, които забравих са споделя като писах последно и добре че ме подсети и за тях. Може би не малко ще те повторя :blush: , но нещо като коментар с допълнение нека е.

Но първо да не забравя как се :slap: като те прочетох за +/- убиеца.

В цялата наситеност на сюжета изобщо финално не забелязах че убиец няма . :slap:  голям майтап съм а уж туй беше една основна нишка в заглавието  и мисъл у мен. Обаче признавам че отплесната в основните герои и провокирани мисли покрай тях,  тотално някъде след епизод 6 до 9-и забравих да залагам "кой е убиеца".

 

Мда , напълно съгласна за това колко органична бе Михо Канно в тази роля. И отделно колко близка ми бе героинята ѝ. Цялостно.

Героинята на Накано съм доволна че я дадоха в своята цялост с нейния психологически синдром причинно-следствено.

М/у другото убийство при самозащита е също едно голяма тема а и съм я гледала в японски  human drama  и винаги ме е провокирала силно. Разбирам такъв герой. В конкретния случай наслагане на няколко неща едновременно са довели до минаване в сферата на патологията . Герой с явна нужда поне от психологическа помощ ако не психиатрична. 

 

Вербалната агресия за мен  е равносилна на физическата агресия. Т.е. агресията е агресия. Абсолютно ненужна и нездравословна и неконструктивна. Нагледах се на агресия - глобален проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...