Jump to content

Лайкове и рейтинг - как работят


kcekce

Recommended Posts

След допитване до мнението на съфорумците с анкета активирахме функция за анонимна оценка на отделните мнения с плюс и рейтингова система. Основните положения са следните:

 

1. Под всяко мнение ще видите иконки "+", с които можете да дадете вота си, както и цифра с актуалния рейтинг на въпросното мнение.

 

2. Всеки разполага със 7 плюса на ден, с които при желание може да изрази съгласие или несъгласие с мнения на други потребители. Лимитът от 7 е наложен, за да не се превръща това в самоцелен спорт.

 

3. Всяко поставяне на плюс е анонимно.

 

4. Репутацията (или рейтингът) на потребителя се сформира въз основа на натрупаните положителни гласове върху мненията му. 

 
* За готините звания на степените можете да благодарите на parab:)
 
5. Няма награди за положителен рейтинг.
 
6. Постовете с над 50 плюса ще се открояват автоматично.
 
7. Не се поддържа промяна на вече даден вот.
 
8. Само администраторите могат да виждат от кого са лайковете.
 
***
 
Ако имате въпроси относно системата, задайте ги в тази тема и ще се постараем да изясним всичко ;) За предложения, възражения и дискусии, моля ползвайте анкетната тема.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Честито за новата "придобивка"! И все пак ми се струва, че не трябва да има минуси въобще. Някои хора като получат негативна реакция и ще се откажат въобще да споделят мнения. Това е истината. И ако се замислим какво се "печели" от съществуването на отрицателен рейтинг? Човекът ще му променим мнението? Или пък хората като видят нещо с 2-3 минуса и ще си викат - "Този не разбира." Не знам... Аз споделих мнението си и в предишната тема. За субективни неща не трябва да има какъвто и да е вид "оценка". Или ако има да е само "утвърждаване" и подкрепяне, не минуси и негативизъм.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Отрицателният рейтинг не е просто обратна връзка, но и своеобразен вид проверка на реалността, а всеки има нужда от такава :). Твърдо съм за отрицателен вот и против система за наказването му, че току виж бързо гризна дървото :).

​Съвсем сериозно смятам, че форума не бива да се превръща в розово място с фалшив комфорт . 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Лично аз никога няма да дам отрицателен рейтинг, на какъвто и да е коментар тук. А и какво означава "проверка на реалността"? Аз харесвам даден актьор, но ти го оплюваш. Аз ти слагам "-"... Същото ще става и с мнения за сериали. Повтарям се, но отново - при субективни неща, няма "реалности". Все едно да ми оценяваш кой цвят е по-красив или кой ден от седмицата е с най-хубаво име. Да не говорим, че "розовото място с фалшив комфорт" има нужда преди всичко от активни пишещи хора, а не корективи. Единственият смисъл на негативен вот е ако дадено мнение "очевидно" е невярно от гледна точка на информацията, която съдържа. Пример - да напиша в темата на някой исторически сериал, че не струва понеже е "исторически", а не модерен. В реалността обаче хората не оценавят САМО верността на дадено мнение, а по-скоро до каква степен то се припокрива с тяхното. Отделно ако приемем, че всички ще даваме минуси само за "невярна информация", то тогава почти няма да има смисъл от тях, понеже аз лично не знам във форума да има психично болни или хора, които системно пишат глупости.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Лично аз никога няма да дам отрицателен рейтинг, на какъвто и да е коментар тук. А и какво означава "проверка на реалността"? Аз харесвам даден актьор, но ти го оплюваш. Аз ти слагам "-"... Същото ще става и с мнения за сериали. Повтарям се, но отново - при субективни неща, няма "реалности". Все едно да ми оценяваш кой цвят е по-красив или кой ден от седмицата е с най-хубаво име. Да не говорим, че "розовото място с фалшив комфорт" има нужда преди всичко от активни пишещи хора, а не корективи.

 

Няма смисъл да се хабиш, аз се опитах да обясня безсмислието на тази функция в предната тема, но те така или иначе си бяха решили да го слагат това, а самата тема и анкетата бяха един вид фарс, че цялата работа е демократично обоснована. С 20 гласа "за" е смешно да се и твърди обратното. Просто не обръщай внимание, който иска си брои плюсчетата и да си чеше егото щом така му харесва. Форумът си е пак същият просто една излишна функция повече. :)

 

ПП имаше наскоро една потебителка последователка на веганите...тя беше точно опровержение на последният ти абзац. В музикалната секция също се беше появила една такава личност. Такива хора обаче трудно се задържат на едно място щото и без минуси си изяждат бая критики да не говорим за модераторска сеч. :896767:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Проверка на реалността е, че и двамата (Ерутан и Рейзър) заслужавате минуси, щото писах изрично в първия постинг, че това е тема за ВЪПРОСИ, а дискусиите, възраженията и предложенията да си ги оставите за темата с анкетата. И и двамата пишете "както казах и в другата тема"  :28558: Липсата на връзка с реалността е очевидна. Не ми отговаряйте. И един на друг не си отговаряйте, тук поне  :slap:

 

Ще си помисля още малко и може да трийна с голямата метла всичко излишно оттук.

 

 

 

Шефе, някаква неанонимност ли се наблюдава? Parab спомена, че модерите ще могат да виждат от кой са вотовете (още не съм пробвала, за да видя дали става). Но редовите потребители би трябвало да тънат в неведение?

 

EDIT: ОК, чекнах, като логнат модер виждам гласовете от кого са, като излязла нерегистрирана човешка единица нищо не виждам :) Някой регистриран немодер ще ми каже ли дали вижда от кого са гласовете, когато кликне на сбора им под някое мнение? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не виждам от кого са ми лайковете. Само виждам от кои теми и коментари съм ги получила, тъй че

системата ви работи на 6. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-_- Чудех се що им е на модерите да знаят кой как гласува? Или както се казваше в соца: "Проверката е висша форма на доверие?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше от стандартните настройки, които променихме. В момента само админите виждат гласувалите ;) (както, впрочем, съм писала в първия постинг)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, debil4e написа:

Виж в този раздел, темата е технически пролеми, три дена надухме главите на модераторите:D

Мерси, ще видя в техническите въпроси.

П.С. Оправи се, благодаря, като изчистих браузъра!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...