Jump to content

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo (2016-2017)


Recommended Posts

Weightlifting_Fairy_BG_poster_version01.

 

 

 

Weightlifting_Fairy_BG_poster_version02.Weightlifting-Fairy-Kim-Bok-Joo-Poster3.

 

 

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo (역도요정 김복주)

                              Страна: Южна Корея                                 

Период на излъчване: 16 ноември 2016 - 5 януари 2017

Време на излъчване: Сряда – Четвъртък 22:00

Жанр: Романс, Комедия, Спорт

Канал: MBC

Епизоди: 16

                                                                              Режисьор: Oh Hyun Jong                                                                          

Субтитри: Английски

        

Участват:

Lee Sung Kyung като Kim Bok Joo

Nam Joo Hyuk като Jung Joon Hyung

Kyung Soo Jin като Song Shi Ho

Lee Jae Yoon като Jung Jae Yi

Jo Hye Jung като Jung Nan Hee

Lee Joo Young като Lee Sun Ok

Oh Ui Shik като Bang Woon Ki

Ji Il Joo като Jo Tae Kwon

Jo Soo Hyang като Soo Bin

Lee Jung Eun като майката на Joon Hyung

 

Резюме: Драмата е вдъхновена от постиженията на златната медалистка по вдигане на тежести Чанг Ми Ран и разказва за това как спортистите се борят за своите мечти и любов…

Ким Бок Джу (Lee Sung Kyung) е студентка по физическо възпитание в колежа в Хануол, която още от дете демонстрира изключителна сила, повлияна силно от баща си, бивш щангист.

Чонг Джун Хьонг (Nam Joo Hyuk) е плувец, който се сблъсква с психологически проблем, когато застане на стартовото блокче.

Сонг Ши Хо (Kyung Soo Jin) е известна гимнастичка, която след престой в Олимпийския тренировъчен център се връща в колежа. Тя започва да тренира гимнастика още на 5, а на 18 години печели Азиатските игри. Сонг Ши Хо винаги е била най-добрата, но постепенно напрежението и очакванията на другите ѝ идват в повече, което води до затварянето ѝ към другите хора и разделянето ѝ с Чонг Джун Хьонг, за което силно съжалява…

 

С български субтитри  :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С български и английски субтитри :click:

С руски субтитри + OST  :click:

 

Харесвам спортните драми, дано не ги оплетат много в триъгълници и да забравят за спорта... :28558:

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Аз също обичам спортни драми и след прочитане на инфото започнах да точа зъби докато не видях плаката.

лично мнение, вероятно крайно, ако имате намерение да го гледате просто не го четете :)

 

Директно аут, просто няма начин. Вече се убеждавам, че корейците освен, че не виждат не могат и да мислят когато става въпрос за жени.Нелепото облекло на вероятния плувец го оставям настрана, но ако тази е щангистка...., сериозно ми е любопитно що за актьорски гений притежава това момиче за да убеди някого, че с тази физика вдига тежести :blink:

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Свежарско сериалче. Много спортисти на едно място. Единствено ме издразни избора на актриса нищо лошо към мацката мн добре си беше изиграла ролята на Ин Ха в Сиренцето, но просто от нея няма как да стане щангистка. Просто не могат да ме убедят в това. Главния е ясен сега се чудя кой ще е тъпият ъгъл новата мацка, която се появи или момчето, което не е с много добри чувства към нашият главен и как ще завържат някаква интрига? 

Link to comment
Share on other sites

Допада ми засега, дано да държат темпото. Иначе почти целият отбор щангисти изглежда нереално и най-вече главната, но пък са образи, и обстановката е много хубава - басейни, стадиони, зали, общежития. 

Link to comment
Share on other sites

2 епизод Канг Чул от "Двата свята" беше гост звезда и брата на щангистката, като му каза все едно си изскочил от комикс се смях доста. Хубава препратка към готин сериал, който сме гледали тази година.

Като видях заглавието в началото на епизода си помислих, че мацката, като малка е била влюбена в плувеца, но уви. Нашето момиче взе, че хареса баткото. А това накрая какво беше? Опитва се понякакъв начин да го сваля или?

Появи се и бившата на фронта. Мисля, че няма да е на добро появяването й. Все пак ни трябва и герой, който да прецаква всичко.

 

Link to comment
Share on other sites

Май да, поне и на мен така ми се стори. Очаквах, че плувецът ще я види с чадъра, но не би в тази серия. Баткото е симпатяга  :)

Много весела беше сцената като деца - какви са бузести тези корейчета, големи сладури  :896767: .

 

Link to comment
Share on other sites

Хареса ми 3ти епизод, въпреки че имаше някои нелогични неща.

Като например това, че щангистката ще се записва в клиника по отслабване, или пък гимнастичката, която няма пари, но купи маратонки на бившия си.  :) Интересен образ е тя, все още не мога да разбера дали наистина й харесва да се занимава с гимнастика или го прави по задължение - не изглежда никак щастлива и мотивирана докато тренира.

 

Link to comment
Share on other sites

Мен също ме издразни новата. Не й е чиста работата. Според мен тя ще забърка всичко и накрая ще се изкара жертва и ще очаква 

всички да я съжаляват заради състоянието си и с това ще се оправдава. Очаквам момента, в който разбере, че плувеца се занимава с наща мацка и да видим какво ще направи на съквартирантката си. Е то ясно защо се записа на курса по отслабване няма нищо нелогично. Влюби се момичето и иска да е по - често около готиния лекар.

Мен главната ми харесва наистина добре си играе, като си я спомням и каква шматка беше  в "Сиренцето" ;д Очаквам малко повече от плувеца, само с усмивка не става майна. 

Link to comment
Share on other sites

Хайде сега, Кьонг Су Джин е голяма сладурана, а с това тяло няма как да й дадеш 29 години, на колкото е всъщност. :kissy: Щангистите и щангистките правеха всичко друго освен да вдигат щанги. За съжаление си личи, че трите героини нямат нищо общо с този спорт, а и плувецът се разминава с физиката на човек, трениращ този спорт. Всъщност самият спорт е само някакъв мътен и далечен фон на традиционната корейска мелодрама и ако някой е очаквал спортен сериал ще бъде разочарован.

Link to comment
Share on other sites

Аз нямам забележки към актьорската игра на плувеца, засега се справя прилично.Супер беше 4-ти епизод.

 

Разбрахме предисторията на плувеца и гимнастичката - не знам защо си мисли, че след като е скъсала с него в такъв тежък момент, като му свирне, той ще се върне при нея. Момчето е лапнало по щангистката, но първоначално тя явно ще вехне по Баткото.

 

Като изключим викането, главният треньор ме кефи. Хубаво го измислиха това с по-високите категории, но нашето момиче и капитанът ще могат ли да качат килограми и да се справят с по-големите тежести ?! :huh2: Завързва се някаква драма тук, но да видим.

 

 

Link to comment
Share on other sites

След първоначалното ми разочарование (щот като видях спортен и после плаката...), реших да игнорирам "спорт" и да се фокусирам върху другите два жанра.

Приятно изненадана, наистина комедия(или поне докато не набутат любимия на корейските сценаристи неизлечимо болен персонаж), нещо рядко срещано в корейските сериали :) . Каста се справя повече от добре, героите са сравнително реални и палитрата от характери, роднини и приятели е широка, а не фокусирана само на определен типаж както обикновено. Спорта или по-скоро спортния университет(леле как звучи ама нали и ние си имаме такъв...) са фона, на който се развиват отношенията на героите като се набляга на романтиката и комедията засега. Вярно, от време на време пробутват по някой проблем, като търканията за място под слънцето на представителите на различните спортове и съперничеството им, но засега в правилната доза :)  От сега го виждам като източник на инфо за темите "какво научих..."  и другата за митовете. Като например колко честни са корейците (теглиш голяма сума пари и я слагаш къде-в шкафчето в общежитието :slap: ) и как макар, че са високо технологична държава като развитие социално са някъде в началото на двайсети век(сцената с напиването).

Спирам и очаквам с нетърпение новите епизоди на това свежо сериалче с млади актьори, които не отстъпват на по-възрастните си колеги в продукцията.

 

П.С. Само се надявам Иван Абаджиев и Нешка никога да не гледат никога това "спортно" сериалче :lol2:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

В този университет явно няма почистващ персонал, та студентите редовно си чистят залите и басейните.  :896767: 

 

Голям жест от страна на плувеца за концерта, след като поизпоти главната с тормоз. :)

Гимнастичката почва да става досадна. Приятелят на плувеца много добре се справи с превъплъщението си на мажоретка.  :28558:  В 6-ти епизод изглежда, че нашето момиче ще се пробва за по-високата категория. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

И аз го гледам с много приятно чувство :) Спортът не ми е тръпка, но случващото се в този сериал можеш да го пренесеш в която и да е област. Актьорите наистина са много добри. След "Сиренцето...", където И Сонг Кьон играеше откачена глезла и фръцла (трудно я понасях там) сега е толкова автентична тежкоатлетка - походката й, стойката й, маниера й . страхотно се справя. Нам Джу Хьок ми е слабост от Лунните влюбени и се чудя как при моята придирчивост още с нищо не ме е подразнил. Не е актьор с огромен потенциал, но е с изключително симпатично излъчване. Ще успее да ме смае, ако изиграе някой гадняр. (Не и в този сериал :) Тук е в амплоато, което си  е намерил и което му пасва като ръкавичка.)

Много обичам и Ан Гил Кан (бащата) - вечният второстепенен герой. Гледал ли го е някой в главна роля?  

Link to comment
Share on other sites

Ан Гил Кан (бащата) - вечният второстепенен герой. Гледал ли го е някой в главна роля?

 

Аз не съм, но и аз го харесвам като актьор,  заедно с още няколко от неговото поколение. Те също вечно са в ролята на поддържащи персонажи, но като него са много добри и допринасят за успеха на сериалите в които участват. Радвам се, че му позволиха да излезе от калъпа-историческа продукция, лош с принципи и да покаже, че е добър актьор. Дотиращия татко е много симпатичен като образ и комедийните включвания също са добри. Знам, че е офтопик, но винаги съм смятала, че всички актьори се справят с драматичните роли, но на малцина се отдава да се справят и с комедийните, но пък и аз съм лаик в тази област, така че моето мнение няма никаква тежест :D  

 

Колкото до И Сонг Кьон още в Сиренцето ми направи впечатление и само заради нея изтърпях няколко епизода, а тук доказва, че  може да играе. Честно, не очаквах, че някой толкова кльощав може да изиграе тежкоатлет, но тя ме кара да забравя външния и вид и влиза в образа перфектно. Само вечно течащата пот липсва от изброените от Matrim характерни черти за този спорт за да е картинката пълна, но пак е добра :)  Май е от онези редки изключения родени за тази работа и очаквам да я видя като отрицателен персонаж (ако и позволят -_- ). Определено ще следя нещата с нейно участие от тук нататък.

 

Сладура не е от нейната категория, но определено не е и зле. Това което все още му липсва е практика и има шанс да стане добър ако не брилянтен актьор. По това ми напомня на Брад Пит като млад-вече мога да кажа, че се справя и вече не разчита само на външнияси вид, но не ме кара да затаявам дъх с изпълнението си.

 

 

 

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Продължава да ме радва това сериалче. Главната с тези две плитчици ми заприлича на Пипи Дългото Чорапче - много е слънчева.  :icon_sunny: Страшни физиономии и стойки чупи, и въпреки че е сравнително височка и слабичка за щанги - много добре си играе ролята. Гимнастичката от ревност се прецака сама още повече. 

 

Оригинална е идеята за сюжет, чест им прави, че са решили да направят продукция за жените в този спорт.  :up: Също се поинтересувах за истинската щангистка Jang Mi Ran - тя е била в доста по-висока категория - 75 плюс - и е спечелила 12 медала, от които 7 златни. Прекратява спортната си кариера след Олимпийските игри в Лондон.

 

ПС. И аз не съм гледала бащата в главна роля, но не съм мерило, понеже съм отскоро на корейския фронт.  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Като не чета биографиите на актьорите... Оказа се,че съм гледала И Сонг Кьон в отрицателна роля, но просто не я разпознах. Всъщност гледала е малко пресилено, защото от въпросната продукция(онова докторското сериалче) пак стигнах само до някъде и то насила, но нейният образ го помня- "добра", лоша, амбициозна, просто човек. Щом помня образа, а не актрисата, при това и в двете неща, които съм гледала с нея, наистина ще следя предстоящите и проекти с нетърпение. Талантлива, наистина.

Link to comment
Share on other sites

Нещо стана тъпо и скучно. Особено се изгуби смисълът на всичките действия досега на "щангистката" (зле написана роля и зле изиграна), когато тя като овца прие безропотно да качва килограми за по-горна категория. За какво беше цялата простотия досега? Отива в "Гледане с превъртане".

Всъщност целият сериал е тъп и изсмукан от пръстите на краката на сценаристката, която когато работи за OCN и tvN пише добри сценарии, а когато е за MBC се получават глупости като тази тук, Явно първите две телевизии повече държат на качеството.

Link to comment
Share on other sites

Гимнастичката съвсем лудна.

Дано не вземе да си втълпи, че се е справила добре на състезанието, заради мизерията, която направи на главната. Изглежда, че ще го дава в този дух, след като имаше наглостта да заплаши и плувеца. 

 

 

Особено се изгуби смисълът на всичките действия досега на "щангистката" (зле написана роля и зле изиграна), когато тя като овца прие безропотно да качва килограми за по-горна категория. 

Какъв смисъл се е загубил? Треньорите й прецениха, че има по-големи шансове за медал в по-висока категория, в която няма голяма конкуренция. Защо да не пробва?! Това с клиниката беше ясно, че излезе ли на бял свят, е дотам.

Link to comment
Share on other sites

Гимнастичката съвсем лудна.

Дано не вземе да си втълпи, че се е справила добре на състезанието, заради мизерията, която направи на главната. Изглежда, че ще го дава в този дух, след като имаше наглостта да заплаши и плувеца. 

 

 

Какъв смисъл се е загубил? Треньорите й прецениха, че има по-големи шансове за медал в по-висока категория, в която няма голяма конкуренция. Защо да не пробва?! Това с клиниката беше ясно, че излезе ли на бял свят, е дотам.

Ами точно затова няма смисъл.

Link to comment
Share on other sites

Lee Sung -Kyung не е  Lee Soo Kyung, където води линка горе при каста. Би било добре да го поправите. :)

 

Колкото до сериала, от любов към спортната тематика с напъни изгледах почти два  епизода -неинтригуващо за мен  и неподходяща актриса за щангистка.Едва ли не са имали избор, но са наблегнали на хубавкото.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...