Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Kagen No Tsuki ( Last Quarter)
Държава: Япония
Година: 2004
Жанр: Драма, Романс, Мистика

ТРЕЙЛЪР


Участват: Chiaki Kuriyama, Hiroki Narimiya, Tomoka Kurokawa, Motoki Ochiai, HYDE, Ayumi Ito

Лично: Не пускам сюжета, за да не издавам излишно съдържанието. Като цяло става въпрос за любов, предателство, прераждане и силата на обещанията. Филмът иска предварителна нагласа, за да му се насладите напълно. Атмосферата е мистериозна, музиката е превъзходна.

Допълнително: Първоначално Hyde не е бил заинтересован да участва в лентата, но след като прочел мангата и режисьорът му обещал да направи видео на The Cape of Storms, се съгласил да изиграе ролята на Адам. Една част от Kagen no Tsuki е снимана в Лондон, а друга – в Токио. По време на снимките и в двата града е било изключително студено. Hyde имал затруднения с една от сцените, в които му се налагало да плаче. Той опитвал над 100 пъти, докато нещата се получили успешно.
 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Редактирано от bealonenomore
Обновяване.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак да се повторя, че филмът е превъзходен! Ужасно е, че предишното ми мнение , което писах още под влияние на видяното, изчезна, и сега не мога да повторя същото.

Пак благодаря на Нели, че ни го представи! Наистина смятам да го изгледам още веднъж и ако ме върхлети музата, ще пиша пак за него. Хайдо-сама ми бръкна под кожата с изпълнението на The Cape of Storms, мдас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hyde има още един филм Moon child.Мисля да пусна тема и за него,но това ще стане след като го преведат,че са обещали.

Филма е за вампири и ако на някой му представлява интерес да казва :D

Ето и няколко песнички №1 №2 №3

Определено ти влиза под кожата:P:P:P с тази мрачна красота.

 

П.С. А за този си абсолютно права,че се гледа повече от веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moon child си го имам, дори го загледах, но бях доста уморена и го оставих за по-нататък . Не съм сигурна обаче, дали някъде не ми се намират и субтитри за него. Имам смътен спомен за славянски буквички, но може и да са на руски. Довечера ще видя.

А иначе четох май за него, че приличал на "Интервю с вампир". Ако е така, ще ми става любим .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен Интервю с вампир ми е сред любимите филми, от много време насам Харесал съм си този и още няколко филма за гледане, ама пустите му сериали не позволяват. Почнеш ли някой, докато не го свършиш никакви филми не ти се гледат. После ще си дам един месец почивка и ще си гледам филмчета.Тегля една версия на Moon Child от avistaz. Ще пробвам да ги наглася, ама винаги цъкам там нещо в Workshop-a и става на магия. Стискайте палци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не можах да го изгледам. До половината го гледах ама нищо не разбрах, дали защото е объркано или ме занимаваха само незнам ама е факт, че не ме грабна филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moon Child ми се стори страшно тъп. Накрая леко стана по интересен, но изобщо не ме грабна. Имаше идея, ама реализацията е трагична. Филма явно не е за моя вкус, щото като гледах в imdb какви 10-ки му дават се същисах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намирам филма за изключителен. Типично по японски - няма екшън, няма много събития. Въпреки това чувстваш осезаемо всеки дребен детайл, смисълът му, докосваш се до перфектността. В началото намираш филма за посредствен. После осъзнаваш че е диаманд в прахта. И колкото повече времето се отдалечава от момента на гледането на филма, толкова повече детайлите се врязват дълбоко в паметта ти. Сигурен признак за съвършен филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен филма е страхотен! Трудно разбираем, но не защото има заплетен сюжет, а заради силния смисъл вложен в него или по- точно в аспектите, които засяга, а именно любовта! Хареса ми абсолютно всичко- музиката( Hyde е истинско бижу, а песните му са невероятни!), актьорите и разбира се фантастичната нотка. Отначало и на мен ми беше доста объркващо, даже помислих, че

Адам е вампир, но постепенното разкриване на историята я прави още по- вълнуваща.. Само едно не схванах- какво означаваше синият пръстен на ръката на Томоки в края на филма??


Този Moon Child, за който говорите не го зная и не смятам да го гледам.. не искам да си развалям хубавото мнение за актьорските умения на Hyde... wink.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ми беше първия от азиатското кино !

Реших да го гледам , защото приятелка ми препоръча мангата както и филма.

Първо прочетох мангата и после гледах филма и по - хубаво , че така направих ..

Филма наистина беше леко объркан .. Пък и липсваха някои от героите от мангата ..

Но като цяло си го харесвам и то много ! Трябва да си го гледам пак , че отдавна беше ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично за мен най-силният момент бе по средата на финалните надписи (лодката и греблото). Просто тогава разбираш колко жалко и безпомощно е съществуването ни. Смешно е да си мислим, че можем да овладяваме света, когато всъщност не можем да контролираме собствената си съдба. Обаче при такава интересена история сякаш нещо ми липсваше през цялото време, на всичкото отгоре имах "deja senti" (необяснимото усещане), че съм гледала подобен филм. Но като се замисля може би и това усещане за липса е също част от филма. От главните актьори сякаш очаквах малко повече...

 

За синият пръстен на Томоки....

 

Всъщност Томоки е починалият брат на Саяка (имаше сцена с него - брат и, когато той търсеше пръстена), а Мизуки си е Саяка. Според някои вярвания, когато човек се преражда той винаги търси (привлича се от) "близките си" (хора, към които е изпитвал силни чувства) и в случая, ако те в предния си живот са били брат и сестра - в следващия могат да са любовници - както е във филма. Пръстенът няма нищо общо с Адам, той според мен е заседнал във времето, защото се е самоубил.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В замунда описанието ме подведе, очаквах да е психо трилър - а не беше. На моменти ми идваше муден, обаче много ми хареса и разочарова (исках психариика - това ми се гледаше) :) Пък и тук участва любимия ми терорист :i love this: . Без да се подхожда с големи очаквания филма е гледаем


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах филма с интерес определено. Допадат ми такива филми. Този ме грабна заплетен и  интригуващ . Стана ми мъчно за Адам

финала за него беше лош според мен. Ето че тук се доказва че единия винаги обича по силно от другия. Разбра се че и приятелят и явно не е котката , както той сам каза , а брат и. За главната героиня мога да кажа, че се разочаровах на финала от нея колко много обичаше Адам и колко добре се справи като реши да го остави. Като цяло филма ми хареса. Дано попадна на още такива които определено ме отвличат от ежедневието и гледам в захлас.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам няколко неща да кажа за филма - първо, страшно ми хареса и го гледах няколко пъти. Първо не загрях какво беше това

с прераждането преди да разбера, че тяхната религия казва, че душите се връщат в ново тяло след смъртта.

 

Хайд въобще не приличаше на себе си, изигра си ролята жестоко.

Не знам какво са му обещали  за саундтракът, но Гакт е ходил лично да го врънка за Moon Child и едва го е навил. Имаше клипче как правят филма, времето наистина е било ужасно.

Финала ми се стори... нелеп. Няма да коментирам повече въпреки, че преди мен доста добре са обобщили нещата без дори да ги скрият като спойлер :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...