Jump to content

Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu (2016)


Recommended Posts

iPLXGPE.png?1

 

Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu (逃げるは恥だが役に立つ)

Страна: Япония

Също така известен като: We Married as Job

По мангата на: Tsunami Umino - "Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu"

Период на излъчване: 2016 – Октомври - 11 старт

Време на излъчване: Вторник 22:00

Формат: Renzoku

Жанр: Романтична комедия

Канал: TBS

Епизоди: 11

Режисьор: Fuminori Kaneko

Субтитри: Английски

 

Участва:

Aragaki Yui като Moriyama Mikuri

Hoshino Gen като Tsuzaki Hiramasa

Ishida Yuriko като Tsuchiya Yuri

Otani Ryohei като Kazami Ryota

Fujii Takashi като Hino Hideshi

Mano Erina като Tanaka Yasue

Narita Ryo като Umehara Natsuki

Yamaga Kotoko като Horiuchi Yuzu

Takahashi Yo като Takenaka Michihiko

Hayama Shono като Watanabe Kazuma

Furuhata Seika като Mana

Hosoda Yoshihiko като Moriyama Chigaya

Takayama Yuko като Moriyama Aoi

Furutachi Kanji като Yama-san (Master)

Moro Morooka като Tsuzaki Sohachi

Takahashi Hitomi като Tsuzaki Chika

Ukaji Takashi като Moriyama Tochio

Tomita Yasuko като Moriyama Sakura

Furuta Arata като Numata Yoritsuna

 

Резюме: 25-годишната Mikuri Moriyama (Yui Aragaki) никога не е имала сериозно гадже или постоянна работа, въпреки завършеното си образование. Решен да не я гледа как страда, баща ѝ я урежда като икономка в дома на взискателния 36-годишен Tsuzaki Hiramasa (Hoshino Gen). Винаги практичният Tsuzaki никога не е имал нещо сериозно около себе си, затова вижда възможност и предлага на Mikuri фиктивен брак и строг предбрачен договор. Как семейният живот с Mikuri ще промени Tsuzaki, след като той не показва емоция и дори не осъзнава, че е влюбен?

 

 

Свали с английски субтитри   :click:

 

Свали спешъла с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри  :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

 

Онлайн с руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Много ми допадна това заглавие по няколко причини. Бих го определила като социална human drama.

Много добър баланс се получи и като намесени  тематики и като емоции до самия край. Нищо не бе е в повече или по-малко, напълно по мой вкус.

Отделно някои детайли от социално - правния семеен кодекс също бяха осветлени- темата я гледам с натрупване от доста време и съм доволна като видя нещо ново за мене по нея.

Постера на драмата и резюмето шестващо и нета за нея доста подценяват това заглавие, като се започне от неправилно определения жанр и се мине през определението за героите. Разминаването за жалост е голямо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

naia, може да му дадеш шанс. По манга е. Достатъчно аналитично е погледнато на засегнатите и актуални особено в 21 век теми. Без да се залита в стерилност или овърдрама. Има си от всичко и с баланс, което не мога да не похваля, предвид опита за повече теми и гледни точки в рамките на само 11 епизода.

Нито един герой не намерих за странна птица, всички ми бяха витални и с паралели около мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този постер е просто някакво недоразумение. По скоро обърква и отблъсква, отколкото да привлича. Филмът е много симпатичен. Поредното ръководство по създаване и запазване на двойки. Страхотни герои - главният е уникален, мил и трогателен средностатистически японец, а девойката е просто прелест, без да е някаква уникална красавица. На втори план е създаването на двойка с голяма разлика във възрастта, които завоюваха симпатиите ми, а на трети - дискретно - гей двойка. Струва си гледането, оставя приятно усещане и една широка усмивка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, чудесно че това заглавие набира зрители.

Юи Арагаки аз за първи път я гледам и съм си набелязам да разгледам творческата ѝ биография за нещо като за мен , че и налично и преведено на някой разбираем език.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, само аз ли ще възнегодувам против цялата стерилност и японски консерватизъм до небесата, а съм романтична и обичам такива истории , обаче тука, тука направо бяха като камък и нагоре. :wacko: и Ген Хошино съм го гледала в почти аналогична роля на затворен младеж без самочувствие и там много ми хареса, обаче тука ми извади очите 1 000 пъти.

Само ангелчето Юи Арагаки, какво светло и безкрайно талантливо създание със супер приятен глас и муцунка ме спаси от зарязване на сериала, прекрасна актриса наистина! :wub:

Историята е ясна, фиктивния договор и брак, обаче защо толкова пъти повториха аналогични ситуации и главния герой правеше винаги едно и също, "да бяга", без и той да има реално обяснение за това.

ТЯ е грижовна, мила, супер открита, мислеща, ненатрапваща се и безкрайно внимателна и търпелива/малко ангелче, кацнало на земята/, просто ти вади очите със сърдечност и мило излъчване, а ТОЙ освен да анализира, и да страни от нея друго не правеше. Брей, не се огледа това момче, а всичко беше под носа му. :huh:

Е, добре ще кажете,  японец е, срамежлив и затворен, такъв му е героя, но на цялото това нежно и мило отношение, проявено по най-готиния и добронамерен начин не можа ли и той да прояви малко искреност и откритост, това ме дразнеше най-много.

Да, имаше промяна, но твърде бавно и някак закъсняваща.

Беше твърде противоестествено и непонятно това негово държание и не защото не познавам срамежливи хора, напротив, а защото условностите, които спазваше ми бяха ужасен трън в очите, да не виждаш по-далеч от носа си е гадно, да си срамежлив е преодолимо. Затова тесногръдието на главния герой ми дойде в повече.

Горката Микури сан, сбърка се да готви ;), уви любимия и не разбира ни от намеци, ни от хубава храна.

Може би аз да не съм усетила скритата ирония на сериала /ако е имало такава/, но ми се разминаваха страшно много като характер на поведение и желание за нещата Микури и Тцузаки. Докато при лелята и по-младия колега всичко ми дойде супер естествено и достоверно, осъзнаването и влюбването им ме докосна.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша тук. Сериала получи своето продължение. Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu: Ganbare Jinrui! Shinshun Special!!

Ако се правят продължения на сериали им пожелавам да са поне такива като на този.

Преди да седна да го гледам, отворих последните 2 серии от 2016 за да си припомня до къде бяха стигнали действащите герои.

Много ми хареса че в 2021 всички герои и съответните актьори бяха на лице. Не пропуснаха никой. И за всички продължението ми хареса.

Сценария остана верен на своя жанр- социална human drama. 

Предвид че сюжета обхвана периода 2019-2020... засегнаха сегашната ситуация. В съвсем скоро свършилия #Remolove: Futsuu no Koi wa Jado (2020) засигнахо Ковид и работната среда и донякъде в личните отношения а тук темата я разшириха. Доста добре в това отношение.

Останалите по-дългосрочни, по-константни, по-вечни социални въпроси също не бяха пропуснати и продължиха своето развитие от сериала 2016 в сегашното издание, намесвайки забременяването и раждането на дете.

Достатъчна доза хумор не липсващи. Като цяло останах много доволна и финално с ведро настроение. 

 

Може би след толкова време и все пак повече зрители не е зле нейсе да се поправи тага на това заглавие от "романтична комедия" на "социална human drama"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol::lol: оххх ама какви сладури. ukio, за да разбереш тази ми реакция задължително трябва да видиш и сериала и sp - то след това. Значи така. Е искренно им пожелавам щастлив и здрав семеен живот. На екрана мен ме спечелиха като дует ;):)

Хехе ама наистина забавно се получава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ги гледам. Хошино се представи стабилно в кримито с Го Аяно. Очаквам и тук да е на висота.

Гакки много я харесвам. Не съм я гледала от времето на Акитегами Кьоко, май.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зареди се със слонско търпение за главния герой. Сега се върнах нагоре да си припомня какве сме писали .  Ето Ямашита е негодувала по негов адрес. Нооооо този герой беше изцяло причинно-следствено представен финално за мен, така че аз съм в мир с него. :)

Всичко си бе на мястото, всичко математически точно, аналитично, праволинейно.... което и двамата главни героя в съвместния си път разбраха че в живота така баш не става.

Жанра е психологическа human drama. За любителите на "силна" романтика не е препоръчителен, сори, няма такава. За това и негодувах аз пък за постера :896767:, щото по него щях 3 пъти да го "прескоча" това заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май 4 изгледах. Нещо не ме хваща. Явно не е моето, но ще го довърша. Сега гледам и друга дорама, която в началото не беше толкова силна, но после стана много интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами остави си го да отлежи тогава. Явно не си на такава вълна към момента. На мен ми допадна цялата аналитичност на заглавието и героите и въобще. Тя остана такава и в подължението. И въпреки нея хората се справиха с житейските си казуси и бяха щастливи. Въпреки цялата аналитичност. Така да го кажа най-кратко. Живот с достатъчно емоции , без излишни. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ми е странно, понеже не долавям химия между двамата на този етап. Хошино малко студено ми стои. Някак правя паралел с друга дорама на Гакки, която не е романс, но химията между нея и Масаки Окада беше осезаема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...