Jump to content

Blue_Moon

Recommended Posts

A18191-2291224427.1469808485.jpg

 

Yuri!!! On Ice

Оригинално заглавие: ユーリ!!! on ICE

Българско заглавие: Юри!!! На леда

Държава: Япония

Премиера: 5 октомври 2016

Жанр: спортен

Епизоди: 12

Режисьор: Sayo Yaamamoto

Студио: MAPPA

 

AniDB

 

В ролите:

Toyonaga Toshiyuki as Katsuki Yuuri

Suwabe Jun'ichi as Victor Nikiforov

Uchiyama Kouki as Yuri Plisetsky

Yasumoto Hiroki as Christophe Giacometti

Hino Satoshi as Emil Nekola

Hatano Wataru as Georgi Popovich

Miyano Mamoru as Jean-Jacques Leroy

Nojima Kenji as Lee Sung-Il

Toki Shun'ichi as Leo de la Iglesia

Maeno Tomoaki as Michele Crispino

 

Opening song: „History Maker“ в изпълнение на Dean Fujioka

Ending song: „You Only Live Once“ в изпълнение на Hatano Wataru

 

Резюме:

Всички надежди на Япония за добро представяне на финалите на Гран при в мъжкото фигурно пързаляне са възложени на Юри Кацуки, но той се класира на последно място. Раздвоен дали да продължи спортната си кариера или да се откаже, Юри се връща в родното си градче на остров Кюшу. Всичко се преобръща с появата на петкратния световен шампион Виктор Никифоров и младият руски фигурист Юри Плисецки. Виктор и двете Юрита ще отправят нечувано предизвикателство към красивия свят на фигурното пързаляне.

 

Хореограф на съчетанията в анимето е Кунджи Миямото, бивш фигурист, който е правил хореографии за Шизука Аракава, Дайске Такахаши, Акико Сузуки и Юзуру Ханю.

 

 

*Автор на темата: O6ina

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докат се набутам :lol2:  Това ми беше в плануваните и определено ще го следя най-малкото заради прекрасно анимираните сцени на съчетанията. Знам, че веднага ще му лепнат етикета "женско" ама ми е все тая. Главния отново е средностатистически плюнчо, боготворящ своя идол заради когото и започва да тренира, но нещо все не достига и на световното той пак не е в челната тройка.  Неизвестно защо това че е на световно и на финал май не беше достатъчно :huh:  Общо взето стандартна история, с няколко свежи включвания(шкембето и леда не ми се вързаха много, а и близначките бяха сладки) и хубава анимация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод съдържаше някои не особено хетеро сцени, така че "женско" си му приляга. Вярно, че точно в този спорт очакванията за мъжествеността на героите не бива да са много завишени, обаче по-голямата част от руската аудитория на анимето вероятно е стояла с прехапана устна през повечето време, а на сцената в горещия извор сигурно е имало и емоционални "изблици". :D

Въпреки това е идeално за любители на зимните спортове поради липсата на други заглавия за далеч по-атрактивните за мен ски, сноуборд и биатлон например. Съчетанията наистина са изненадващо добре анимирани, стига да не ни зарибяват, разбира се. Музиката също е хубава, опънингът ми хареса още на първо слушане. И да не забравяме българското знаменце в един кадър и надписа Sofia, Bulgaria. :28558: Пък "нежностите" ще се опитам да ги игнорирам доколкото е възможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и втори епизод. Наред с волейбола и художествената гимнастика фигурното пързаляне е сред най-лобимите ми спортове (макар че мен никаква ме няма в спортовете  :28558: ). От аниметата, които почнах този сезон това и Haikyu са ми фаворити. 

Според мен почна доста добре, а и това, че не е по манга, новела или игра, завиши бая очакванията ми. Вярно, че японския Юри е плюнчо, както каза debil4e, но аз го харесах. А и си личи, че обожава фигурното пързаляне. Руският Юри и Виктор по ме кефят засега. Близначките също ми харесват.

Как публикуваха видеото. :282:  То и при мен имаше емоционални изблици на сцената в горещия извор.  :wub: Какво да се прави, човещина.  :lol2: Чакам с нетърпение да видя как ще се справят със състезанието двамцата. Пукнах да се хиля като даде Ерос на японския Юри, а Ангел на руския. Тотално противоположни песни на характерите им.  :xaxa:

 

Чакам с нетърпение вече следващия епизод. 

Редактирано от Ками
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че и на мен ми е симпатичен, особено с  шкембенцето B)    Напредват японците-протагонист с шкембе, протагонист превъзнасящ мързела, чак се чудя кое следва :huh:  .

 

П.С. А на близначките как се хилих :lol2:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм сред гледащите, харесвам фигурното пързаляне, както и мъжете-състезатели  :rolleyes: . Нашият дебеланко първоначално прави впечатление на доста смотан, но ако се погледне в перспектива – на 23 не е първа младост в този спорт, той е от малко градче, в което освен изкуствен замък, нищо няма, а и е пухкавичък по природа. И все пак е на световно редом до своя идол, това показва, че има волята и силите да побеждава, просто му трябва побутване. 

И така сладко са го представили как кръшва по Виктор: ''Сърцето ми бие учестено, защото съм му фен'' :28558:

Томбой Юри е като сърдито коте, хареса ми сравнението на Виктор. 

 

 

 

 

Върви много добре, ще се смеем. 

Само ако мога да помоля да покриете мнението мааалко по-горе със спойлер, общо взето разказва всичко, което се случва във втори епизод. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам да съм на мнение, че руснаците, които следят шоуто, къртят покъщнината и се наливат с водка при всяка проява на женчото Виктор. Който е гледал филма The Man from U.N.C.L.E., нека си спомни сцената, където агентът на КГБ обясняваше за честта на руския архитект и как би реагирал в ситуация, която изисква да се прояви като истински руснак. :28558: Просто колкото и да е абсурдно, народопсихологията на руснака е доста като нашенската. Сигуренн съм, че в Русия яко плюят заглавието само по тази причина. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз щях да го плюя, ако бяха продължили във втори с фенсървисите и други подобни. Не ми се понрави това на финала, въпреки че не беше нещо кой знае колко фрапиращо, но ако феновете вземат да поискат, може да съсипят анимето. Сигурна съм, че това се прави именно за тях. Надявам се да не залитат повече натам, понеже лентата има потенциал и така хубаво рисува фигурното пързаляне. Да не говорим, колко фигуристи могат да се припознаят на леда, вкл. руснаци. Обратът във втора най-много ми хареса. Прикоткаха без да искат по-малкия Юри и като гледам тримата ще станат първи приятели. 

Браво на този хореограф, който е дал принос в създаването на продукцията! Аз си мислех, че художниците са стояли с години на леда, за да наблюдават играчите и да запомят всяко тяхно действие.

Остът е перфектен. Дийн Фуджиока има такъв глас, че безспорно приковава вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за вас, аз все се сещам за Плющенко покрай Виктор, особено  когато се появи дяволитото пламъче (а и коментрът за това колко е уверен и как си ползва сексапила на леда, винаги съм мислила, че Плющенко е доста самоуверен и като спортист, и като изпълнител). Затова е и странно как не са го направили една идея по-мачо. Усещам повече Джони Уиър (Воронов) , а той е съъъъъвсем друга скица. (Отсега си признавам, ако се появи такъв образ и около Юритата много бих се зарадвала.)
 Ханю Юзуру на хоризонта и високите резултати, японците се сетиха и за фигурното пързаляне. Да се намери спорт, който не е анимиран само по себе си е огромно предизвикателство. 

 

Иначе и аз се изненадах от участието на Дийн Фуджиока, пък и оупънингът е на някакъв английски така, няма грешка.

 

Относно фенсървиса: избрали са този път, дори го усещам и като основна нишка. Нямам нищо против, ако се запази  в тона на закачка с публиката, която от време на време се ползва, а не като нещо, което се взима насериозно и е само с цел определена таргет група да има материал за фикове. С мярка е забавно.

 

Иначе нашето Юри според мен е харесвал момичето от пързалката, мисля че и сега изпитва възхищение и благоговее пред нея, въпреки тризначетата.

Като нищо първоначалният му интерес към спорта идва именно като средство да впечатли хубавицата на сърцето си. Това преди да види записа на дългокосия Виктор, нали. 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Така. Японците имат най-големи успехи при жените. Няма да е зле, ако включат и някая дама, в която да припознаем Мао Асада или Шизука Аракава, например. Иначе и аз Плюшченко виждам в осанката на Виктор, въпреки че лицето му изглежда по-различно. Самоувереността и спокойствието са най-важни във всеки спорт. Победата отива най-вече при такива хора.

 

Излезе видео с кратка версия на завършващата песен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам да го следя с интерес. Двете Юрита ми стоплиха душата този епизод. Съчетанията бяха страхотни. И двамата откриха себе си. 

Единият, чрез дядо си, а другият като жена.  :28558: Ама Юри как си избра онзи костюм на Виктор, от онова състезание, в който беше гледал с дълга коса, в София разбира се. :i love this:  Много сладкичко сев изчервява покрай Виктор, но според мен няма да има шонен-аи, само леки намеци, те рускините така са го категоризирали. Но и да има на мен не ми пречи, даже бих се зарадвала. :xaxa: 

 

Наистина, ако продължава така, ще го обява за най-доброто аниме за сезона (изключвам Haikyu, понеже е продължение). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...