Jump to content

Да споделим песен


Recommended Posts

@asha Просто такъв вид танци не съм имал възможността да практикувам много. В народните по ме бива и ги играя с удоволствие, ако има достатъчно хора, че да се свие хорото. :) Сиртаки също го можех в миналото. Имам спомен, че сме се хващали рамо до рамо с един от най-добрите ми приятели от юношеските години. Къде и по какъв повод обаче... Убий ме, не помня! По морето ще да е било, със сигурност. Но такъв вид танц, като горния от клипчето, само с жената бих учил. То това не се танцува със случаен човек. :rolleyes:

 

@Кева Да идват по-скоро тези партизан(к)и, да си оправим сметките, че губим време... -_-

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за народните, @Erutan!    С ръченицата и по-лесните се справях горе -долу, ама за пустото му Еленино не ме търси.:D Последните години гледам, че е на мода да се ходи на народни танци. Доста познати и колежки се юрнаха. И в редките случаи, когато съм била на заведение е много особено мило усещането, като пуснат някое хоро и изведнъж дансингът оживява и се пълни с играещи. За друго може да не стават, ама за хоро - веднага.

За другото си прав - със случаен човек не се танцува! 

 

---------------------

И ако върна темата за танците в киното, на първо четене ми идват две чудни изпълнения - спонтанно изразяване на чувствата с танц. 

Ядосаният Били Елиът - 

 

И когато фермерът Хогет пееше и танцуваше за прасенцето Бейб /след 0:50мин/

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Erutan, за партизанките не мога да помогна - те сами ще изберат кога и къде да си уредите сметките. Може да ти звучи леко романтично, но все си мисля, че трябва да се пазиш от подобен развой на събитията :896767:.

Тюленче, учудена изглеждаше, а аз почти започнах да се оправдавам :D. Не си спомням какво ме разсея, та не те попитах и така си останах с неразбирането :28558:.

Още от вчера ме сърбут ръцете за две неща :

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, по-скоро бях учудена от упоритото звънене и че май трябваше да те издирвам да ти го нося. А може и да съм се чудила кой е С. :D

 

Айде, една Лили и от мен. За лека нощ.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше вторият път, първият път не си чух телефона, че звъни - ти го чу :28558:. А самоличността на С. и тогава и сега не е тайна :D.

Аша, аз като чуя Глория Естефан се сещам за тази песен, а нея свързвам с една много обичана комедия ( Клетка за птици).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@asha Да. Последните години и аз забелязвам, че все повече млади хора, преоткриват магията на нашенския фолклор. Радва ме определено и горещо се надявам тази тенденция да се запази (пък и засили) в бъдеще! Имаме нужда като нация да се върнем към корените си - и като ценности, и като музика, и като танци. Поздравявам те с едно от любимите ми хора! Тръгна ли да се женя някой ден, съм се зарекъл, че ще го играем с булката, та пушек ще се вдига! :D (Аз го мога в два-три различни варианта. В доста танцови групи съм бил, и в България, и в чужбина, та отвсякъде ми е останало по нещо.)

 

@Кева С тези вируси и неясноти напоследък, последното, от което имам желание да се пазя, е нападение от партизанки... :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже още съм под въздействието на "интерпретацията" на Димитър Маринов на Тодор Колев, реших да постна двете му изпълнения преди това, които бяха страхотни. Това е докато чакам и последното да се появи в нета за да го споделя. С една дума, невероятно! Не си спомням откога не се бях просълзявала от нещо такова, все едно Тодор Колев беше на сцената.

 

Ето го: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, cucyta написа:

 

Когато се появи тази песен, моята интерпретация беше тази:

Stellamara - Притури се Планината ремикс - Step Up Revolution

https://www.vbox7.com/play:d82fc40a82

 

Мисля, че точно тогава разбрах какво значи dubstep

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като получихме позивна от главния ни ятак, който никога не спи и винаги бди, аз и Главната Бригадирка се отчитаме със следното:

 

 

 

Spoiler

@cucyta, @Чингулинка Много вървежен станал отрядът ни! :lol2: 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И песента е много хубава, но с този клип, с любовната история на Веско Пентелеев и съпругата му и нейният тъжен край, винаги настръхвам като гледам/слушам тази песен. И лично аз харесвам най-вече този и вариант/клип.

 

Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - Вечерай, Радо

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...