Jump to content

Да споделим песен


Recommended Posts

На 15.05.2020 г. at 17:17, skofiild написа:

Аз да питам, кой е филмът с Патрик Суейзи?

 

Имах предвид Призрак и въпросният му саундтрак, дето също мога да го слушам до припадък, ако съм в такова настроение.

Righteous Brothers - UNCHAINED MELODY - GHOST

 

 

------------------

Пък на който му е интересно, попаднах на едно клипче с историята на песента. Доста се е променило звученето й, докато се стигне до горната версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позволявам си малко несъответствие с представата за песни от филми, но ми е много любимо това танго в този вариант.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехей, не само на теб, Цуцита!  Това е Ал Пачино все пак! :D

 

----------------------------------

Дали някой се сеща за това... Разкошна песен, подбрана и сложена на точното й място.  За филма няма да коментирам. Той попада в един малко специфичен раздел /за животни/ и ми е един от многото любими. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като заговорихте за гангстери и като вкарахте и италианската мафия, та се сетих за ето това- наскоро бях извадила от архивите този филм и музиката към него.... и тази култова сцена -  Палермо - Милано :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още един силен саундтрак на също така страхотен филм. Помните ли момента, когато Тали/ главната героиня/веднага разбра, че съпругът й/ изигран от Робърт Редфорт/ е убит буквално " в ефир". Покътително! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@cucyta Тангото от "Усещане за жена" пък беше един от първите инструментали, които си свалих навремето и които подпалиха в мен страстта към саундтрак музиката. :)Дори нямаше май торент-клиенти по онова време. Помня, че се радвах как в Limewire съм успял да открия съответното парче. То тогава не всичко се намираше така лесно из нета както днес. Хората тепърва почваха да споделят с другите. :happy: Гледах същото клипче вчера вечерта, преди ти да го поместиш, че даже открих и нещо по-модерно, което направо ме запали да науча и аз този танц някой ден:

Имам чувството, че и в момента не мога да откъсна очи от роклята й, която сякаш се движи сама от музиката... 01:37 :wub:

 

@Кева Тя тази прословута "сватба" беше прецакана по начало, ми се струва. Явно годежарките са имали по-голямо желание от самите главни участващи лица. @Чингулинка също даде своята лепта и направи добра дисекция на младоженеца - то не бяха къде живеел, с кого, защо, как и т.н. Не го обвинявам, че накрая му писна и на него да дава обяснения. Аз се опитах да дам малко искра в отношенията между двамата млади. Докарах ги дотам, че да се уточняват кой по кое време бил заспал, но явно и това не беше достатъчно. :wacko: А и тюлените са хлъзгава порода като цяло, така че не е лесно да ги върже човек за постоянно. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, Коте не е ли турска тая втората песен с това башкаяар?..... Нищо, че бащата говори на руски :D Или по-скоро от републиките....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Партизани дебнат в гората :ph34r: и е късно за оправдания.

Аша, благодаря :D.

Малко Вангелис - за да спазя филмовата тематика пускам това. Реално го мразя, защото брат ми няколко месеца ме будеше с тази мелодия :28558:.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Отново усмивки от старите ленти...:D

 

---------------------

@Erutan,  адмирации!

Off Topic

С изключение на баща ми/ който преди десетилетия ме учеше на този вид танци/ до сега не съм чула официално мъж да прояви сам желание да се научи да танцува.  По време оно:P / тоест 80-те / си беше направо срамно момчетата да станат да танцуват. Тук - там някой се престрашаваше и то ако евентуално се е обзавел с гадже, че да се покаже.  После малко по малко, с навлизането първо на брейка, после хип-хопа, а сега и к-попа, вече нещата са се променили много драстично. За отбелязване е - к-поп може да не слушам, но ме радва факта, че днешните момчета заради него танцуват без предразсъдъци. 

 

По отношение на латино ритмите - може в някой предишен живот да съм била от онзи район на света. Още при първите звуци на нещо такова всичко ми заиграва отвътре. И продължава навън...:896767: 

Поздрав към всички - много любима песен, която кой знае защо ме избива на рев...Откачена работа!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vangelis - Chung Kuo

https://www.vbox7.com/play:6e1afa00f8

(от Летящите кинжали, Тигър и дракон, Curse of Golden Flower, и The Banquet, който би трябвало да се казва Легенда за черния скорпион)

 

-

 

От Флашданс 1983

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като припомни Роксет, Кев, та ме присети за една песен. Нали все сме свикнали в хитовете им Мари / Мир на праха й!/ да е водещия вокал, а Пер - поддържащия. Обаче наред с всичките им прекрасни парчета има едно, което е в изпълнение само на Пер Гесле. И той пее прекрасно. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за всички хубави песни от филми+Депеш:D Да се включа и аз, първата е от мноо тъп филм, но с разкошен саундтрак и конктретно това парче е с вокалите и на любим изпълнител, да почива в мир

 

Другото си е наше, класика за мен

Третото пак наше, не е саундтрак, но присъства във филм, който е от малкото, които никога не гледах втори път. Пускам го заради единствените поносими за мен сцени от там, а и финала ставаше, от останалото ми се обръща стомаха дори при спомена.  

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...