Jump to content

Your Lie in April (2016)


Razzormaw

Recommended Posts

O88tCZB.jpg

 

 

48b482e89fba22c306c3e3e408f9fba714619478

 

Your Lie in April

Shigatsu wa Kimi no Uso

四月は君の嘘

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 10.09.2016

Времетраене: 122 мин.

Директор: Takehiko Shinjo

Сценарист: Naoshi Arakawa (манга), Yukari Tatsui

Кинематография: Mitsuru Komiyama

Дистрибутор: Toho

Субтитри: Английски

 

Каст

Suzu Hirose - Kaori Miyazono

Kento Yamazaki - Kosei Arima

Anna Ishii - Tsubaki Sawabe

Taishi Nakagawa - Ryota Watari

Yuka Itaya - Hiroko Seto

Rei Dan - Saki Arima

Masahiro Komoto

Hirotaro Honda

 

Плот: Косей Арима (Кенто Ямазаки) печели голям брой конкурси за свирене на пиано под зоркият поглед на майка си. Изветен е като човека-метроном по това време. След смъртта на майка му, Косей не може да чуе звуците на пианото си. Тогава той се запознава с Каори Миазоно (Сузу Хиросе) покрай приятелката си от детство Тсубаки Сауабе (Ана Иши). Каори свири на цигулка и има свободен дух и откакто я среща Косей е способен да се изправи пред пианото си отново. Каори обаче пази тайна...

 

Трейлър

 

Свали :click: :click: :click: :click: 

 

Свали с български субтитри :click:

 

Български субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с руски субтитри :click: 

 

Бележка: Хареса ми замисъла на това, а и трейлъра изглежда доста сносен като показател за качество на кадрите и най вече звука. Тъй като съм любител на пианото, а и дорамата дето изгледах наскоро ме вдъхнови (да не говорим за аниме шедьоври като Нодаме) реших да дам шанс на този наскоро излязъл филм, а и това че е по доста известна манга също натежа. Не съм я чел, но знам, че има стабилна фен маса. Каста е сравнително млад, но изглежда надежден като ми е познато само момчето от иконичната дорама за икономката Мита, което хич не е малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен манга има и аниме. :896767: И мангата, и анимето са ми в челните места на класацията за любими. Няма да си кривя душата и ще призная, че толкова плаках на места, докато четох мангата. Просто такива емоции ми изби, че няма как да ги опиша. :cry:

Тук във филмът героите са на 17, а в мангата са на по 14. Не знам защо са решили да ги направят по-големи. Не, че ми пречи, де. :28558: Стискам палци да се получи нещо добро, а не като други лайв-екшъни. Много харесвам и Хиросе Сузи, и Ямазаки Кенто, дано им се получат ролите. Ямазаки леко ми падна в очите след Тетрадката на смъртта, Масатаки Кубота беше много над него там. Чакам да ми се реваншира. :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм и аниме имало да..аз обаче си научих урока и сега няма да си спойлвам докато не излезе филма. :) Иначе щом се намери някой запознат и то с добри впечатления явно историята тук действително си заслужава както предположих. Обикновенно нюхът ми не ме подвежда за заглавия и затова и се хванах да му правя тема на това. Каста както казах не съм ги гледал никъде освен Накагава, а той както и останалите в него драма бяха във всепоглъщатата сянка на героинята на Нанако Матсушима. Сега обаче и той и колегите му тук ще имат шанс да блеснат тъй като няма толкова изявен и крещящо оригинален персонаж като Мита, а и това явно предвид една реплика от трейлъра пък и от твоят коментар ще е доста драматичен сюжет, което предразполага към прилично поле за изява. Онази пародия на Тетрадката изобщо не я взимай предвид, там не са толкова виновни актьорите колкото ограниченият и бездарен сценарий, същото нещо се видя и в "Атаката на Титаните", където пострадаха не малко можещи актьори и актриси.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова казвам, че ако следват мангата тук ще се получи нещо страхотно. Ако почуствам пак същото, докато четох мангата и гледах анимето - значи са се справили. :896767: Вярно, че е драматичен, но жанра трагедия все трябва да подсказва нещо на гледащите. В Myanimelist все още съм със снимка на Арима и Каори. :D Но докато излезе и филма, и субтитрите ще почакаме доста. Дано излязат преди рождения ми ден.  :lol2: 

Точно затова се чудя дали да гледам филмовата версия на Boki Dake Ga Inai Machi и да си разваля хубавите спомени от мангата и анимето. Четох тук коментари и явно не са доволни от екранизацията. :28558:

 

П.П. Каори свири на цигулка, не на виолина. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауу вярно, че violin беше цигулка, направо си редактирах резюмето, че има разлика м/у двете ама тъй става като бързам да правя преводите и добре, че забеляза. :) Като стана дума за това се надявам по отношение на музиката този филм да е също на ниво и по отношение на двата инструмента особено пианото. Ще се види като излезе двд-то и го рипнат де, може и да стане до края на годината. но не вярвам за това заглавие да се чака много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли първа го изгледах, след толкова много коментари на чакащите по-горе?

Щях да го обявя за един от най-приятните филми на годината, ако сюжетът не беше взел такъв развой след средата. Не че не го очаквах. Винаги съм подготвена за подобно нещо, но колко много исках да ме изненадат в друга посока... Въпреки това  - прекрасна лента с отлична игра на всички и много класическа музика. Феновете й ще останат доволни. Както и тези на Кенто и Сузу. Препоръчвам да видят актрисата тук! Героинята й в началото доста напомня на фурията от Chihayafuyu. Заразителна е направо. И повдига духа на всеки, който се опита да зареже призванието си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено мога да похваля актьорите , четирите хлапета бяха великолепни, но дари и заради тях не успях да харесам филма.

Нито за началото, нито за средата или края мога да кажа добра дума - не ме докосна, не ме трогна, а напротив досаден и отегчителен ми дойде .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да на моменти наистина леко досаден и отегчителен. но имайки предвид , че става въпрос за тинейджъри сковани от страх ми изглежда нормално. Свалиха маските и света около тях грейна. Хубав филм , от който можем и да научим нещо за живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...