Jump to content

Recommended Posts

Матрим, сериозно ли мислиш, че в този форум сме се събрали всички ние, за да се харесваме и за да не се харесваме? Не знам ти кои и кого не харесваш, но аз си харесвам всички и всичко в този форум /и затова съм тук/. Харесвам и темите и участниците в тях и начина, по който се изразяват. Всички са интелигентни и грамотни, имат аргументирани мнения, умеят да водят дискусия и никой не използва обидни епитети, хората са различни и изказват различни мнения, но всеки от нас обича азиатската култура - кой повече,кой по-малко. Форумът е на доста високо ниво, в сравнение с други виртуални места. Това с харесването на съфорумците, изби рибата! Сериозно - как изобщо реши да го напишеш, звучи като обида за участниците в темите. Много странно е някой да "застане" в темата и да напише, че не харесва останалите от участниците. Сериозно ме учудваш!

Ариа, изглежда не си разбрала написаното от мен. Препинателните знаци са важни и трябва да бъдат отчитани. Аз пък не разбрах твоята мисъл, че ако имам усещането, че някой не ме харесва, то това обижда по някакъв начин съфорумците... Единственият, не обиден, а натъжен, трябва да съм аз :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останах леко разочарована от края на драмата. Може би, защото съм свикнала да гледам по-лигави сериали :28558:, но наистина това е най-добрата драма за 2016-2017 :wub: Само, че аз не разбрах накрая,

когато тя се среща с Гоблина в Канада дали е дух или се е преродила и отново е човек? :huh:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

unknown, Gerry88

 

 

преродена е ;) Жътварят лично я прибра в отвъдното, тя отказа чая и си се прероди със спомените.

 

 

Мен ми се видяха малко излишни финтовете в последните епизоди.

 

 

 

Когато го замоткаха гоблина 9 години, реших, че сценаристката го е направила с цел да изкара малката от "скандалната" ѝ младост и да ги "ожени" като по-зряла двойка... Ама пък после малката я утрепаха. Само за да я преродят пак след сума години (изчака му се чакалото на тоя гоблин) и отново да му я сервират като ученичка  :28558: Тоест в случая с тяхната двойка нещата просто се завъртяха излишно в кръг, не му разбрах смисъла на това циклене, освен че ѝ прахосаха един живот на девойката. 1/4 отиде зян...

 

Спокойно можеха да си ги съберат Ким Шин и Юн Так още в 2016 г. и да позволят на гоблина да види щастието на сестра му и краля в следващ живот, щото нали има такава дарба. Това щеше да е напълно достатъчно, IMHO.

 

 

 

Матрим,

 

 

абсолютно всеки един потребител има пълното право да НЕ ЧЕТЕ написаното от теб - и претенциите ти за необръщане на внимание на споделената от теб мъдрост или за нехаресване на личността ти дори и аз не ги разбирам, макар по принцип да съм разбран човек. Не сме на водена от теб лекция, на която всеки трябва да внимава да не изпусне някоя твоя дума, щото ще те кара да се повтаряш :28558: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матрим, аз го прочетох, че ти не харесваш съфорумците, така ми прозвуча. Прозвуча осъдително.Хубаво е, да се уточняват тези неща за да няма обидени или тъжни. Извивявай, че не съм го разбрала правилно.

Четох препинателните знаци, разбира се, как без тях!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матрим,

 

 

абсолютно всеки един потребител има пълното право да НЕ ЧЕТЕ написаното от теб - и претенциите ти за необръщане на внимание на споделената от теб мъдрост или за нехаресване на личността ти дори и аз не ги разбирам, макар по принцип да съм разбран човек. Не сме на водена от теб лекция, на която всеки трябва да внимава да не изпусне някоя твоя дума, щото ще те кара да се повтаряш :28558: 

 

 

Супер! Право в целта! Всеки има право да НЕ МЕ ЧЕТЕ, дори е желателно, ако не разбира какво съм искала да кажа. Мразя да влизам в обяснителни режими, мразя и някой да си мисли "че ми е натрил носа" и затова не съм му отговорила. Мразя и да се повтарям, тъй че за последно: недоумявам откъде реши, че имам претенции "за необръщане на внимание... бла-бла... и нехаресване на личността ми? Споделих мое наблюдение за социалното общуване във форума изобщо. Затова съм използвала множествено число, т. е всички ние, вкупом, затова е и с въпросителна, което пък значи, че може и да греша.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе, да му се и мултицитата, не мога да те цитирам за  финтовете  в последните епизоди.

 

 

 

Дружко си е да ти затрият главната героиня насред последния епизод, изкарвайки я майка Тереза.  Така обясниха и защо не и виждаше бъдещето. :28558: Беше си супер ход-   да няма недоволни от много сладко и недоволни от липса на такова. Даже и  аз си получих запомнящия се финал. :D 

 

 

 

На 23.01.2017 г. at 18:00, meri2003 написа:

Някой разбра ли дали сериалът успя да мине рейтинга на "Риплей 1988"?

 

Успя, ако гледаме TNMS%, защото другите са различни.Май някой щеше да танцува, както обеща- секретарчето . Ето рейтингите на двата сериала  цък     цък ,

 

Я кажете, като споменах секретаря, шофьорът в колата  до него, да не беше внукът 2 в 1, защото само за него не ни светнаха, а едва ли са го пропуснали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се замислих и нещо не ми пасва от религиозна гледна точка.

Преди 15 страници Матрим обясняваше, че в шинтоизъм и всякакви азиатски религии самоубийството не е грях. Тук се оказа, че е най-големият грях.

Също така - коя религия предполага, че има 4 живота на душата? Аз не съм чувала за такова нещо.

И накрая - приемаше се, че всички изповядват една религия. Обаче в една сцена, когато Жътваря беше със шапката при нея, тя му прати съобщение, чу звука от телефона му. Изплашена от потенциалните духове, тя запя Hallelujah, която няма нищо общо с азиатските религии.

Та, цялото това спорене за шинтоизъм, будизъм и опитите да се препише историята с гоблина към някоя от тези религии, е напълно излишно. Просто всичко тук е съчетание от различни религии и вярвания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo според мен грехът му не беше точно самоубийството, а че не можа да понесе сам собственото си решение. Може би от държавническа гледна точка, царят е имал резон да се нерви от Генерала-гоблин... Дори Ким Шин да няма намерение да сваля краля, той му е винаги сянка, втори шанс, коректив, някой на който да се позове произволен бунтовник... Тип: спаси ни от некадърния младок и злия съветник. ... И следователно, "вържи попа да е мирно селото". Ама като го вържеш, управлявай на свой ред.


Т.е. направи ми впечатление, че и самият гоблин не беше бесен, че са го убили, а че са го убили напразно. Той си чакаше да умре във всяка война, като войник. Но спечелвайки битките, да умре така нелепо, и - несправедливо, и излагайки държавата/институцията, за която се е бил, и е убивал... това го ядеше до последно. При това, нито Корьо нито царят са станали по-велики от смъртта му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mного си го обичат това прераждане и вярата в предишни животи корейците. :) Taка и не му свикнах обаче.  Като си спомниха за предишните си животи, малко сюжета ми стана тра-ла-ла... А и  се поизтърка тази идея, главният герой да е със супер сили и винаги да се телепортира да спасява главната, когато тя го викне. Без да ги търся тия сюжети, съм попадал на поне 4-5 такива  :D


​Оттам нататъка обаче, няма какво да си кривя душата, много добре го бяха направили. :) Личи си че пари не са пестени. На някои сцени имаш чувството че гледаш не драма, а филм.  Ставаш свидетел на такива красоти, че дори да въртят една сцена 10 пъти, пак не ти омръзва. (особено онази дето булката на Гоблина скачаше на пешеходната пътека и той я гледаше осветен от слънцето... няма как да не се сещате :28558: )Някакси така вдигна летвата, че сигурно следващата драма която гледам, ще ми се строи бедна и грозна. Друго нещо да похваля, отдавна не бях чувал толкова добър саундтрак в драма. Точно като едно време, набиват ти се мелодийките в главата и направо притръпваш като почне някоя .  Актьорите - прекрасни до един, особено Ю Ин На... точно като слънчице си беше. Какво хубаво име и бяха измислили. :icon_sunny:  Е разбира се, най-добре се справи тази малката в главната роля. За първи път я гледам, страшни емоции показва.

 

Не мога да му намеря някакви кусури. Въпреки фантастичният сюжет, всичко беше правдоподобно направено. Нещо ми липсва обаче, че да ми стане любим. Харесаха ми тия малките историйки за умрелите хора. Мисля че можеха да вкарат една идея повече от тях. Бяха доста смислени и въздействащи.  Липсва му някой по-нестандартен персонаж, да вкара малко хаос може би, а също и да не се набляга толкова само на главната двойка.  Поне финала тоя път го докараха добре, най-после съм доволен в този аспект. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, Сани пееше "Бойният химн на Републиката" (The Battle Hymn of the Republic), станал популярен по време на войната между Севера и Юга в Америка: "Glory, glory, hallelujah!" Вярно, че прилича на протестантски химн, но не е. Не е достатъчно да я обявим за християнка. :28558:  Освен това християнството не приема прераждането на умрелите. А ти да не бъркаш шинтоизъм с шаманизъм? Токеби и Жътварят са герои от корейския фолклор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма не се сдържа :)

 

The song links the judgment of the wicked at the end of the age (Old Testament, Isaiah 63; New Testament, Rev. 19) with the American Civil War.
После виж и текста на химна, в който се пее за Него /Lord/. Самата дума "алелуя" идва от иврит и означава "хвалете Бога" /това е цитат от уики/. Щом пееш "Алелуя", възхваляваш Бог.

 

 

И не, не бъркам, защото не ме интересува точно кое е. Ти пишеше за религиите и обясняваше, че самоубийството не е грях. Виж си постовете по-назад

Та, идеята ми беше, че тук не може да се говори за точно определена религия, защото е смесица от различни вярвания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, не съм обърнала внимание назад в темата какво е писано, но самоубийството е грях в будизма и още как. Може да няма тежест като в християнството, но на мен са ми казвали, че човек, който се е самоубил, след прераждането ще има по-тежък живот и ще бъде още по-нещастен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук
Това съм писала за будизма и самоубийството. Каква беше религията на Гоблина и на Жътваря беше показано многократно в сцени, ситуирани в будистки храм.

Редактирано от Blue_Moon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо спомена за малките истории, на които аз също съм фен, няма как да не споделя, колко много ми въздейства историята на възрастната двойка от последните серии. Тези разделените от DMZ, направо настръхнах. Тази година посетих границата между Северна и Южна Корея, сякаш пак се пренесох там. Доволно ударих един рев и за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе, да му се и мултицитата, не мога да те цитирам за  финтовете  в последните епизоди.

 

 

Дружко си е да ти утрепят главната героиня насред последния епизод, изкарвайки я майка Тереза.  Така обясниха и защо не и виждаше бъдещето. :28558: Беше си супер ход-   да няма недоволни от много сладко и недоволни от липса на такова. Даже и  аз си получих запомнящия се финал. :D 

 

 Лавандулка, то хуу майка Тереза да я изкарат, ама да имаше смисъл и развитие в тази връзка ;)

 

 

Ако я бяха преродили за награда и нея като някакво безсмъртно същество, ок. Щяха да си изживяват вечността с Гоблина. Ама не  - тя пак е смъртна и с още 1 живот по-малко (нали е живяла и преди това веднъж, т.е.половината животи ѝ заминаха), а гоблинът я чака 30 години. Абсолютно безсмислен обрат. И аре, на гоблина кво му пука, че чака, нали е безсмъртен - ама тя не е. В предния живот е чакала 9 години той да се върне и е ходила по психиатри, щото изпадала в истерии, когато вали. В следващия си живот се ражда със старите си спомени и чака едно 20-ина години да порасне за женене :28558: Много пропиляно, пропуснато и изгубено време за човек, който има само 4 живота на тази земя.

 

 

Що се отнася до религиите, споделям мнението, че сценаристката си е въртяла на шиш каквито вярвания, митове и легенди са ѝ угодни за сюжета, който е трябвало да го навърже гледаем до предопределените часове екранно време;) Будизма също си го вкара с мистрията.

 

 

В будизма отнемането на какъвто и да било живот е грях, а всички видяхме, че кралят утрепа една гора хора, а не само себе си. Въпреки това той заяви в пряк текст пред колежката си жътварка (придворната му от предишния живот), че двамата с нея са наказани ИМЕННО за самоубийство и че жътвари ставали от самоубийците.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Blue_Moon, Lawandula, благодаря ви относно инфото за рейтинга на сериала. Аз доволен :)

Откъдето и да го погледнем, сценаристката е използвала препратки от много религии, за да се получи едно утрепващо рейтинга фентъзи, при това с поучителен характер. Пък малката сигурно има мазо-наклонности, защото си избра "sad love" :) . За драма-фентъзи-приказка става, ама за реалния живот хич и не го предпочитам. То като помислиш, някои хора и в реалния живот без драма не могат да живеят. Все намират в какъв филм да се вкарат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...