Jump to content

Recommended Posts

И нали му каза,

 

че е изчела сума книжки, но не е намерила нищо за меча - нито какъв е, нито защо е, нито с каква цел е там.
Колкото до духовете, те виждат него, ама меча - тц. Не знам дали и Жътваря го вижда...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, прочетох ги тези редове в субтитрите, просто явно тотално останах с друго впечатление, защото нямаше кадър, в който да 

 

 

показват меча докато тя говори за него с гоблина. Това щеше да е доста еднозначно. Сега само :) аз съм се заблудила явно хехе.

 

 

Като цяло ми е доста интересно обаче, едва дочаквам новите епизоди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз чакам с нетърпение първия сняг в пета серия, за да я видя тази ученичка, как ще издърпа меча от гоблина. Имам си моя теория, че той няма да умре, а ще се прероди като смъртен /или като нещо друго подобно/, но не съм сигурна и ще почакам, за да видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм сигурна, че няма/няма да успее да извади меча. Много е рано да го правят смъртен... ще изгуби единствената характеристика, която го прави различен и интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но ако остане безсмъртен гоблин / и тя не издърпа меча/, двамата ще са твърде различни и нямат голям шанс за нормална връзка. Иначе съм съгласна, че най-интересното у него е необикновенноста му , и изгуби ли я, сериалът ще е скучен. Аз продължавам да се чудя на онази променяща се бабка....каква е?! Когато жътварят я срещна той не я разпозна така, както разпозна гоблина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един въпрос, който старателно се избягва, но пък е доста важен, защото беше намекнато за него в четвърти епизод.

 

Мисля, че е важно за главната да се знае кой е баща ѝ и защо оня чичко с бялата кола "уби" майка ѝ. Тези неща явно предстоят да се разберат, знам, нали трябва да се развива нанякъде този сюжет, ала ето, че в четвърти епизод сценаристът се присмя открито на онези плоски сценарии в стил "ама истинският ти баща е директорът на компанията". Всички някак са в стил Дарт Вейдър - Люк Скайуокър. Имам предвид, че бащата на главната надали е някой случаен и може да се окаже, че гоблинът ще трябва да използва силата си на макс. Поне така се надявам. Като няма достоен противник, освен Жътваря, за какво му е толкова сила? Макар че... опитът ме е научил да не надценявам корейските сценаристи и потенциала, който пропиляват на вятъра с глупав развой, производство на страшната бабешка цензура, която властва открай време там.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че е важен и бащата. Но не забравяйте, че и бабата  /онази странната/, също спомена бащата, тя всъщност каза "аз благослових майка ти с теб"....каквото и да значи това. Освен това в първа серия не се ли оплака майката на бабата от липсата на баща? Мисля си, че бабата знае кой е бащата. Но има и нещо още по-странно за мен и това е самата баба, или по точно същността и! За мен тя е загадката, понеже може да влияе и на жътваря, и на гоблина, и на майката, същевременно нито един от двамата, въпреки големите им способности не можа да я разпознае истински.

:)

Пропуснах да спомена, и дописвам сега, че съм впечатлена от начина, по който свърши трета и започна четвърта серия. За мен има голяма символика.

Това, че тя крачеше точно по разделителната линия на шосето, а от двете и страни зад нея крачеха ангел и демон, докато тя балансираше по средата е с дълбок смисъл поне за мен. За миг си помислих: от ляво и от дясно са двата полюса - ангел и демон, Бог и г-н Смърт, добро и лошо, а в средата е балансът между доброто и лошото, балансът между живота и смъртта.

Намирам го за много добро сценаристко и режисьорско решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че меча се вижда със "шаманското" зрение или там както се казва - не постоянно, а само когато гледаш за него. Понеже и аз дебнех на какво разстояние стои Девойката от гоблина... Но самият гоблин също каза, че вижда бъдещето на хората като ги погледне със силата си... а нейното не вижда. Според мен и той едва ли постоянно вижда всичко едновременно...

Но и аз се чудя какво е предишното прераждане на Героинята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен пети епизод! Ако продължат така - за мен ще е сериалът на годината.

И тримата (плюс останалите, разбира се) играят страхотно! Сценарият е много добър! С телефоните изкъртиха мрака, смяла съм се с глас! А истинското име на картината на Рембранд "Нощна стража" беше измислено много свежо.

 

 

Що тя е жива и е в Квебек на 29 години, няма начин накрая да не го курдисат и него там, въпреки че той смята, че го е забравила.

 

Ето това очакваме всички: отличен сценарий с отличен каст и отлично изпълнени роли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силна пета серия!

Относто мацката-бабка

аз мисля, че тя е един вид божество. В пета серия Гоблина попита Жътваря, дали е виждал някога божество. Той каза, че не е, точно тука мисля, че е разковничето в схемата.

Жътварят и СънХе-то явно са направили нещо много лошо в предния си живот и са разгневили бабката, коато им се закани, че ще ги накара да си платят. Очевидно е, че има по-голяма сила от него, защото той не я разпознава, следователно трябва да е божество.

 

ААААА и ще избие рибата Жътваря с името си май, а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Абсолютно съгласна за бабката-богиня. Смятам също, че Жътварят и изгората му действително ще се окажат прероденият крал и кралица. В следващия епизод ще видим пръстена и се надявам да ни просветлят малко. А и му е време да започва да получава флашбакове...

 

И на мен ми допадна епизода, особено началната сцена беше много трогателна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък краят на пети еп. ме подразни...

 

мечта ли... сън.. визия за бъдещето..

Иначе наситен и красив епизод, но така да ме дразнят тъпите сценарни 'фатки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно бабата-млада жена в червено - в самия каст си пише коя е тя -

това е богинята - баба, покровителка на жените, раждането и о-с Чеджу. Според корейската митология, тя има своя негативна страна, но иначе, да, наистина е по-силна от гоблина и жътваря, защото, все пак, богиня е. Неин пазител е един друг бог, покровител на рибарите. Може би в последствие той ще е бащата на главната, знам ли. Може и да се окаже, че именно тя е бялата пеперуда в началото на проклятието, за което разказваше гоблина на жътваря в последния епизод. Никой от тях не е виждал наистина лицата на боговете. Ако някой се интересува от тази баба-богиня, така се пише на английски: Grandmother Seolmundae Не съм се интересувала в подробности за специалните ѝ качества, но и не е писано много за нея...

 

 

Докато издирвах бабата, намерих и нещо интересно за един друг от каста:

 

един от призраците, който се мъкне след главната, е наречен "гадател" - това е онази възрастна женица с чуплива коса и шапка, дето сложи цигара на момичето в училище. Явно и тя ще е важна с нещо на по-късен етап :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, как успяхте да гледате пети епизод, мислех, че не е излезнал още? Нали сериала го дават два пъти в седмицата - петък и събота, и мислех, че тази седмица са излъчили само 3ти и 4ти епизод. Явно съм назад с бройката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото за богинята и призрака advensve :)

Още снощи си излезе. Сега видях, че и 6-ти го има вече, мислех, че ги качват вечер. Сега ще си го прегледам без превод-пусто нетърпение :rolleyes:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спойлер от 6 епизод

 

 

 

 

Любов ще е нужна за тоя меч,защото явно така, както я карат,  няма да стане.  :28558: Време беше момата да поеме инициятивата, че много нерешителен старчокът.Язък му за годините! :28558:

 

 

 

 

Някой знае ли, дали предварително  е заснет сериалът, или се снима в момента? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

В първа серия бабата-богиня каза на майката на главната: "лош е мъжът, който те е изоставил", като имаше предвид бащата на детето. Мъжът с бялата кола, който блъсна майката е случаен. Даваха го в една от сериите умрял при Жетваря, след като блъснал жена с колата си и е умрял с нея при тази катастрофа. Тогава Жетварят му каза, че няма да му даде чаша, която да изтрие спомените му, защото това убийство с кола не му е първия такъв случай и даваха точно сцената с бялата кола и майката на главната.

 

В asianwiki.com пише, че снимките са започнали септември 2016 г., а Гоблинчо и невестата му са започнали снимките в Канада на 5 октомври 2016 г. и на 15 ноември все още са снимали там, но не пише дали са приключили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мери, мерси!  Значи има шанс да не вървят по гайдата на фенщината .

 

 

По повод края на пети, той видя бъдещето. Нали на всички вижда минало и бъдеще, само нейното не виждаше.Ето, че го видя, но тя не помни, че е била с него преди там?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз на клона на феновете за този страхотен сериал :) Избягвам фентази но изгледох ,, 49 дни '' ,,Тайната градина''  ,, Дошъл от звездите'' и си мислех че няма как да направят нещо по добро за да ме заковат отново да гледам така наречените от мен ,,измишльотини'' но май не познах :28558: .Очарована съм, плени ме и с нетърпение очаквам следващата серия и не на последно място тук съм за  да благодаря  и за бг субките  :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...