Jump to content

Recommended Posts

Съгласна с debil4e

 

От втори епизод си мисля, че Жътварят е реинкарнация на краля и че умишлено е сменен актьорът, за да сме в невидение. Вече съм почти убедена след покупката на пръстена.Реве дори без да помни.

 

 

Я ме светнете за продавачката- годините ли си менка? Голяма ми е чуденка, барабар с това как е  попаднал в нея пръстенът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много рано ще го обръщат на драма май, като гледам превюто на 4 еп. Дано не изгубят хумора.

 

Тая сбабичкосаната наистина си остана най-голямата мистерия - не е ясно коя е и за какво се бори:) По характер май е някаква гоблинка и тя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все си мисля че БАБАТА с подмладявашата се функция, би могла да е кралицата. Не знам за вас, но според мен и отива. Пръстенът беше у нея. Губи ми се смисълът на ПЛЕМЕННИКА, дефакто това хлапе ми е излишно и не му разбирам присъствието! В началото той ми мязаше по визия на онзи жесток крал, но бързо се разубедих като дадоха, че е потомък на прислужника, а и не е особено умен, амбициозен и лукав, напротив - дечко си е. Струва ми се, че той е там за да омае гимназистката и да предизвика някакъв вид ревност от гоблина, като негов напълно естествен противообраз.... Още не съм се добрала до 3-ти епизод, та ще видя тепърва...

Имам и още една теория, а именно, че гоблинът е от кралското семейство и това, че е генерал, не значи, че не е благородник, в такъв случай може да е роднина на краля и принцесата.

На ЖЪТВАРЯ не му отива да е преродения крал, твърде добър и готин е, твърде справедлив, принципен и откровен. Кралят беше някакво злобно, разглезено, безпринципно, жестоко и ревниво хлапе. Жътварят е пич! Много са различни!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам нищо интересно в този сериал.  :28558:

Особено в трета. Главните са готини, но ГГ не ми е на сърце. Нищо не ме разсмива, къде е този смях?

Двама красавци се мотаят и се правят на такива,

каквито уж не искат да бъдат... Пълни абсурди... Ще гледам с превъртане, току-виж се появила някаква романтика между жътваря и собственичката-

другата, с божие наказание и плащащта за греховете си с безсмъртие... :28558:  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Годеницата се държи като 9-годишна. Не й отива. В крайна сметка Гоблина за 19-годишна ли ще се жени или за 9-годишна. И тя как млящеше в ресторанта - отврат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Годеницата се държи като 9-годишна. Не й отива. В крайна сметка Гоблина за 19-годишна ли ще се жени или за 9-годишна. И тя как млящеше в ресторанта - отврат.

Това разбира се е неприятно, но не се различава от 99% от корейските сериали, които са ми попадали... Да го наречем културна особеност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен не ме дразни драстичната разлика във възрастта, ръста и манталитета на главните, нито вдетиняването на малката. Последното даже го намирам за много логично.

 

 

Не го гледам през призмата на романса, за да искам двамата да правят "перфектната двойка", а през призмата на нуждите им. Малката никога не е имала баща, а майка си е изгубила на 9 годинки. Тоест от 10 години е сама, малтретирана в семейството на леля си. Сега е и бездомна работеща ученичка на всичкото отгоре. За нея появата на гоблина е някакво чудо, той цъфва като феята-кръстница и рицаря на бял кон в едно - всеки път, когато тя духне пламъче. Все ме оставя с впечатлението, че вижда в него по-скоро закрилническа бащинска фигура, отколкото обект на романтичните си блянове. Затова се и вдетинява - лигави се, кокетничи, цупи му се, дрънка го за кинти и за почерпки. Гоблинът пък на свой ред също се държи по-скоро бащински с нея, не е като да се препотява самотните вечери, спомняйки си как очарователно се е обърнала да го погледне като тръба, развявайки коси на вятъра (нали се сещате, онова изтърканото ромАнтично клише :28558: ). Той и чисто сюжетно е изпълнил вече ролята на неин баща - дал ѝ е живот, още преди тя да излезе от утробата на майка си. Ясен е и неговият мотив да проявява интерес към нея - като към "булката на гоблина", която евентуално ще може да сложи край на този негов живот. В процес на общуване с нея полека-лека се привързва и в това няма нищо противоестествено ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ксе, абсолютно съгласна с теб. За първи път не ме дразни такова детинско държание. А и тя е толкова сладка и слънчева, че няма как да не ми допадне. Бях я гледала само в Сиренцето, но тази роля ми харесва в пъти повече.

Колкото за 4-ти епизод... Не мисля, че го обърнаха на драма. Е, не може изобщо да няма такива моменти, но като цяло си върви като досега. Особено се забавлявах в ресторанта с финала на драмата и изобщо всичко в тази сцена :D

Само че превюто за 5 вече малко ме притесни :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна с kcekce и аз :) . Връзката между двамата е по-скоро на две самотни души, намерили близък човек един в друг. Той усеща потенциала за развитие на нещата между тях, но усеща и че в момента тя не е достигнала все още нивото, когато ще си паснат реално като влюбени. Тя може и да го обича, но то идва от невинната й привързаност към някого, за когото са й говорили цял живот и тя е чакала с нетърпението на дете, което чака дядо Коледа. Тя самата си призна, че не знае какво да очаква и му предлага все някакви детински алтернативи, родени в тийнейджърската й фантазия. 

Интересното е, че развиват идеята по съвсем различен начин от това, с което сме свикнали - вместо да се пазят тайните, се разкриват и уж нещата изглеждат, че ще приключат бързо-бързо, а вече очаквам изненади в уж привидно естественото стечение на обстоятелствата.

 

Освен всичко друго, много ми харесва как сериалът засегна и идеята за съдбата - какво ще направиш, ако знаеш как ще протече животът ти (уж) и въпреки всичко имаш избор да промениш нещо. До този момент сякаш някаква неумолима скала бавно, но неизменно се търкаля към Гоблина и той знае, че тя идва и какво носи, че дори я чака с някаква болезнена радост, но в последния момент той получава избор да отстъпи няколко крачки назад и  да се отдалечи от или да забави малко скалата. Същото се случва и с Ън Дак - и тя цял живот е чувала как я наричат, чакала е появата на прословутия Гоблин, изградила си е някакви представи, и той идва, но с малко по-различна програма (която тя все още не е разбрала обаче). Понякога съдбата прави такива неочаквани подаръци, за да ти промени виждането към живота и да ти помогне да се откъснеш от нещо, което дълго време те е държало на едно място.

 

Подозирам, че

 

може и да ги разделят двамата за известно време и да ги срещнат след няколко години. Иска ми се много да видим Ън Дак като по-голяма, на реалната възраст на актрисата, за да усетим чара й като жена вече... Иначе много добре се справя с тийнейджърското поведение, но нека да покаже и малко повече класа. Много добре изглежда на плаката към драмата, мисля че не случайно са я облекли така.

Няма да стане номерът с меча, ще има допълнително условие.

 

 

И накрая, искам да се оплача. То не че е необичайно, но и тук ще има дизайнер-продукция, заради който ще се ядосвам. Може ли така да обличат Жътваря?! На никой ли не му прави впечатление този клошарски стил? Няма да му го простя, ако това превърне в някаква модна тенденция - може и да е подходящо за американците, но за корейците е направо безумно грозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гениално!!! ... аз даже стигах до идеята че 

Жътваря е кралицата...

, но ми се видя прекалено... Така че гласувам за теб Debil4e...

Хахах отдавна не бях се смяла така и същевременно почна да ми се струва съвсем възможна тезата ти. 

А за бабичката си мисля дали 

тя не е така наречения "създател" на Гоблина. Защото като говореше с майката спамена "тя я е дарила с нея", следователно може да се бърка в живота на хората и да насочва и този на Гоблина. Знаеше, че той ще й помогне, което означава, че или вижда в бъдещето или тя го насочва? Тя е дарила момиченцето на майка й. Същевременно е решила, че Гоблина достатъчно е страдал (почти 1000г) и последното през което трябва да премине е да не може да е с жената, която обича. Само така ще може да се прероди ?

 

 

И актрисата и героинята не отговарят. Актрисата е чувствително по-ниска от главния актъор, което не ми пасва от естетическа гледна точка. Героинята в сериала е буквално по-млада от героя и не говоря за това, че е демон. Просто си изглежда много по-млада. Той е на 35, а тя е ученичка. Проблемът е, че натякват възрастовата разлика с тази ученическа униформа. Jun Ji Hyun изобщо не изглежда по-възрастна от Min Ho (поне с грим). Хората си се обичат без значение разлика във височина, тегло, години, на колко изглеждат и т.н., но това е сериал. Главния актъор облечен официално, а актрисата я обличат или с училищна униформа или с някакви "домашни дрехи". Отново разминаване. Главния актъор и другия се държат супер уравновесено и възпитано (дори го подчертават нарочно в сцената на масата), а главната героиня е пълна "простакеса". Такива разминавания при героите рядко ми харесват. Не можаха ли да напишат главната героиня по по-елегантен начин, за да отговаря на героите? Не можаха ли да изберат по-висока актриса? Може би не, защото женската аудитория мечтае за принцове, лоши момчета и всякакви други мъжки образи, които "да водят", "да са нещо повече", "да защитават", "да притежават" главните героини. Противоречи на цялата концепция за равноправие на половете, но бих казал, че просто животинския инстинкт надделява. Да отговоря - нищо и няма на външния вид, но ако и главния герой го бяха облекли в "домашни дрехи" и беше само малко по-висок от героинята, и двамата се държаха по сходен начин, то сериала едва ли щеше да е това, което е. Интересно ми е в такъв случай какви щяха да са мненията.

Мислех да не отговарям ама ... не мисля, че основното водещо у женската аудитория е "желанието да я притежават". Такъв тип романтични сериалчета се харесват на хората именно заради идеята за любовта, която е способна да пребори всичко. Жените харесват главни персонажи, които поемат иницативата и правят нещо, за да се борят за тази любов. Тази идея съществува и се клишира от много години. Това, че сценаристите масово налагат образа на "лошите момчета", именно защото те се котират в тази сюжетна линия не значи, че живеем с мисълта, че те са по-добри. (или поне не всички живеем с тази мисъл)

 

Мен ми е странно реално ГонЮ как ще целуне актриса 12г. по-малка от него?  :blink:  Или ще ни спестят скиншип-а ?! :mad2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И накрая, искам да се оплача. То не че е необичайно, но и тук ще има дизайнер-продукция, заради който ще се ядосвам. Може ли така да обличат Жътваря?! На никой ли не му прави впечатление този клошарски стил? Няма да му го простя, ако това превърне в някаква модна тенденция - може и да е подходящо за американците, но за корейците е направо безумно грозно.

 

Хаха, мен пък ме кефи как се носи - с изключение на шапката, де:) Имам слабост към размъкнати овърсайз черни парцали  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мисля, че основното водещо у женската аудитория е "желанието да я притежават". Такъв тип романтични сериалчета се харесват на хората именно заради идеята за любовта, която е способна да пребори всичко. Жените харесват главни персонажи, които поемат иницативата и правят нещо, за да се борят за тази любов. Тази идея съществува и се клишира от много години. Това, че сценаристите масово налагат образа на "лошите момчета", именно защото те се котират в тази сюжетна линия не значи, че живеем с мисълта, че те са по-добри. (или поне не всички живеем с тази мисъл)

Моя грешка, че е прозвучало като генерализиране, но това са опасностите на писаното слово :D. Нямам предвид всички жени, а голяма част от тях. Различните неща се харесват на хората по различни причини, или пък не се харесват. Да отговаряш на моето мнение за нещо с твоето мнение за същото нещо е страхотно :D. За мен идеята за любовта не е това, не харесвам идеята за любов от пръв поглед. Видели се и започнала да се държи като влюбена и да се "влачи" по него още в първи епизод, това за мен е нереално. Чувала за него и го чакала, с какво това е по-различно от любовта от пръв поглед, от чакането на принцове и т.н.? Според мен любовта е нещо, което не се появява изведнъж, гради се по някакъв начин, дори да се появи от някакъв жест, разговор, то тя не е просто от пръв поглед или от някакви детски мечти за принцове. Аз не разбрах защо главната героиня започна да ходи по героя като влюбена ученичка още от първи епизод. Ако е от пръв поглед, то на къде ще се гради по-нататък? По-скоро такава любов с времето угасва. "Желанието да я притежават" е просто едно от нещата, които съм изброил и се срещат заедно или поотделно в 90% от корейските сериали. Тези неща са по-скоро в човешката природа или казано по-грубо животински инстинкт. Идеята за поемане на инициативи, някакви борби за любов пак са някакви остарели разбирания, които на мен са ми чужди. Ако обичаш някого и той те обича, то няма нужда от никакви борби. Не ме ли обича някой и се вижда, че няма да стане, то просто си тръгвам. Все пак никой не ми е длъжен и аз не съм длъжен на никого в този аспект.

 

Мислех да не отговарям ама ...

Това прозвуча като "имам нещо да ти кажа, ама няма да ти кажа, ама пък накрая ще ти го кажа, за да те е яд".

 

Мен ми е странно реално ГонЮ как ще целуне актриса 12г. по-малка от него?  :blink:  Или ще ни спестят скиншип-а ?! :mad2:

Такива връзки са присъщи, и нещо ако не нормално то приемливо, за по-консервативните общества.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Мен ми е странно реално ГонЮ как ще целуне актриса 12г. по-малка от него?  :blink:  Или ще ни спестят скиншип-а ?! :mad2:

   

При положение, че в реалния живот актрисата ходи с човек, 17 години по-голям от нея, няма проблем с младок като  Гонг Ю.  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това прозвуча като "имам нещо да ти кажа, ама няма да ти кажа, ама пък накрая ще ти го кажа, за да те е яд".

Най-малко това съм имала предвид, но както ти каза рискът на писаното слово. Просто предполагах, че ще навлезем в дълбоки дискусии за любовта и половите роли, а както ти сподели да дискутираме на дълго и на широко различните си мнения е безмислено. Има неща, с които ще се съглася с теб и с които няма. При положение, че "second male lead" синдромът е толкова разпространен не мисля, че някои от изброените характеристики за изграждане на образите отговарят на това, което много зрители търсят. Главният винаги печели с постояннството и инициатива, която предприема в повечето случаи. А иначе ако нямаха някаква борба или пречка за да са заедно, то тогава какъв сериал/филм щеше да стане?

 

 

При положение, че в реалния живот актрисата ходи с човек, 17 години по-голям от нея, няма проблем с младок като Гонг Ю. :28558::28558:

Ааааа това не го знаех за актрисата! :28558: Значи не са толкова консервативни, с каквото впечатление съм останала досега. :up:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"И накрая, искам да се оплача. То не че е необичайно, но и тук ще има дизайнер-продукция, заради който ще се ядосвам. Може ли така да обличат Жътваря?! На никой ли не му прави впечатление този клошарски стил? Няма да му го простя, ако това превърне в някаква модна тенденция - може и да е подходящо за американците, но за корейците е направо безумно грозно."

 

С тоя шлифер мяза на някой от гестапо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"И накрая, искам да се оплача. То не че е необичайно, но и тук ще има дизайнер-продукция, заради който ще се ядосвам. Може ли така да обличат Жътваря?! На никой ли не му прави впечатление този клошарски стил? Няма да му го простя, ако това превърне в някаква модна тенденция - може и да е подходящо за американците, но за корейците е направо безумно грозно."

 

С тоя шлифер мяза на някой от гестапо.

 

Че той си е своего рода Гестапо- вземе ли някой-връщане няма.

 

На мен ми харесва как го обличат- различен е, което е задължително, за да го отличи от масовката(пуловерче, сакенце, палтенце и панталон за дъжд), пък и му отива на фигурата.

 

Колкото до малката и главния- идеални като двойка  за целта. Такава, каквато е, ще  "размрази" героя до степен,  да му се прииска да не мре, а да обича. Пък и за 10 години  тя ще навакса, а след още десет, може вече да вади меча. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво му е на Жътваря? Навън си ходи облечен съвсем подобаващо - като бастун. А вкъщи си е неглиже. Вие да не се обличате с костюм у дома? Затова му се вика "домашно облекло". Освен ако не е американска домакиня от 60-70-те години или снаха в диво, консервативно семейство, хората си ходят облечени така - раздърпано, с широки и удобни дрешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо толкова силно са се фиксирали зрителите в облеклото на героите? Не само ние тук, а и в чуждестранните форуми. Като оставим настрана, че аз също много харесвам "естетиката на парцала" :rolleyes:, за мен, независимо от рекламните причини, има търсен ход в костюмите на различните персонажи. То така и трябва да бъде. Цялото действие, взаимоотношенията, характеристиките на героите са изградени на основата на контраста: Демонът - преди - безжалостен войн, щит на кралството, изгарян от гняв и желание за отмъщение и сега - английски денди, обладан от многовековна скука, със староергенски навици, с увлечение към антики и модно облекло. На него вече му е трудно да си спомни коя е причината за гнева му - младият крал, бог или самият той. Какъв е бил Жътваря още не знаем (само предполагаме, че може да е старият му враг), но противоречия са вкарани и в неговия образ. Навън ходи облечен със "служебното си облекло" (наистина прилича на човек от тайните служби), изглежда непреклонен и педантичен в изпълнение на обязаностите си. Вкъщи закача на стената кожената "униформа" и разпуска в лежерните си домашни одежди. Подозирам, че и скритата същност на Жътваря е такава, той самият едва ли я подозира - вълнува се и плаче при срещата с непозната жена и се чуди защо.

Другият въпрос, който буни публиката е възрастовата разлика между Демона и прекалено младото момиче, а също - колко не си подхождат визуално. За мен би било странно, ако я нямаше тази любов. Едно момиче от малко живее с мисълта, че е обречена за жена на демон. Тази мисъл не я плаши, а я изпълва с нетърпеливо очакване. Срещата й с него само подпалва искрата. Тя влетява в живота на Демона и го преобръща - с енергията си, с любопитството си, с очарованието си. (Актрисата наистина е прелестна!) А и какво да го коментираме, след като тук се е намесила съдбата? Няма мърдане - любовта им е съдбовна. Мечтата за покой в смъртта вече е изместена от силно и ново за Демона чувство - "първата любов". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За дрехите не знам, но тъкмо си говорихме с Yamashita за Goblin в историческото му превъплъщение... Според мен ключа в сцената и възраждането му като Демон е ненаситното, свърхчовешко чувство на гняв. Интересно, изглежда, че на Изток, Гневът е силно наказуем, завършва задължително със смърт и дори и да позволят на Гневния да се върне, той е завинаги белязан от тази емоция... На Запад и по-средните земи също е смъртен грях, обаче има едно такова пресметливо отношение - използва се като основа в битка, което ми звучи недопустимо за самурай или елитен корейски боец. А Берсъркър си е съвсем легална титла :)) ... и колко панове, богатири и гръцки герои използват гнева си за основно поведение в битка..

Та ми стана много интересно, като написа, че Гоблина е забравил гнева си... Според мен за да има логика, това не трябва да е единично преживяване, а специално вътрешно и постоянно качество - склонен към гняв...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...