Jump to content

Recommended Posts

Възможно е кралицата и генерала да са имали някакви взаимни чувства в миналото, но после да са я дали за жена на краля. Това, че тя може да му е роднина  ми дойде като идея, защото кралят каза, че ще избие всеки един от семейството му, ако не признае, че е изменник. И започна с кралицата.

:) Наскоро гледахме един филм за династия Корьо с много объркани семейни отношения. Тук времето горе-долу е същото - защо да не е сестра на генерала, влюбена в него, но омъжена за краля, който също й е брат? :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е горе-долу, ами си е Корьо - оня на 900+ години, сега 2016, значи роден към 1100. Това си е баш Корьо. Значи и "правилата същите". Чичото се жени за 12-тата дъщеря от 10-тата жена на брат си и си раждат праплеменница/дъщеря, която па се жени за 8-я си чичо по стринкина линия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам думи. Засега сериалът е 10 от 10 точки. Имам чувството, че преживях катарзис (като фен на к-драмите) докато гледах първа серия.

Струва ми се, че гоблин-годеницата вижда меча, но понеже се е информирала относно гоблините, не си признава. Знае, че ако признае ще трябва да извади меча и така отново ще остане сама и незащитена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А между другото и аз мисля, че го вижда... ама й се струва неучтиво да коментира - нали духовете - всичките - имат странни неща по себе си, причина за смъртта им...

Малко нещо в сцената "виждаш ли ме" си беше като заобикаляне на големия розов слон в стаята, за който никой не говори...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен, не го вижда.Иначе щеше да си води вътрешни монолози: Ах, това дали е меч? Колко е страшен и кървав! Сигурно го боли?!  и т.н .Според мен нефритеният пръстен трябва да попадне в нея, тогава ше й се отключи виждането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааа, за пръстена имаш резон. Те сценаристите малко се гъбаркат не на едно и две места... с монолозите, но за пръстена... Убедително е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че тя нищо не вижда. Иначе щеше да се е изпуснала пред някой за меча. Или поне да попита за меча другите духове на седянката, докато си бъбреха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стотак, какво и има на външния вид? И не разбрах, героинята или актрисата не отговаря на главните актьори или герои.Колкото до облеклото- ученичка, облечена  с ученическо облекло. Мисля, че умишлено са търсили тази разлика и не заради женската аудитория, а защото на един отегчен и изморен 900 годишен демон, му трябва точно такова младо същество, пълно с жизнерадост и енергия, за да го изкара от рутината.

И актрисата и героинята не отговарят. Актрисата е чувствително по-ниска от главния актъор, което не ми пасва от естетическа гледна точка. Героинята в сериала е буквално по-млада от героя и не говоря за това, че е демон. Просто си изглежда много по-млада. Той е на 35, а тя е ученичка. Проблемът е, че натякват възрастовата разлика с тази ученическа униформа. Jun Ji Hyun изобщо не изглежда по-възрастна от Min Ho (поне с грим). Хората си се обичат без значение разлика във височина, тегло, години, на колко изглеждат и т.н., но това е сериал. Главния актъор облечен официално, а актрисата я обличат или с училищна униформа или с някакви "домашни дрехи". Отново разминаване. Главния актъор и другия се държат супер уравновесено и възпитано (дори го подчертават нарочно в сцената на масата), а главната героиня е пълна "простакеса". Такива разминавания при героите рядко ми харесват. Не можаха ли да напишат главната героиня по по-елегантен начин, за да отговаря на героите? Не можаха ли да изберат по-висока актриса? Може би не, защото женската аудитория мечтае за принцове, лоши момчета и всякакви други мъжки образи, които "да водят", "да са нещо повече", "да защитават", "да притежават" главните героини. Противоречи на цялата концепция за равноправие на половете, но бих казал, че просто животинския инстинкт надделява. Да отговоря - нищо и няма на външния вид, но ако и главния герой го бяха облекли в "домашни дрехи" и беше само малко по-висок от героинята, и двамата се държаха по сходен начин, то сериала едва ли щеше да е това, което е. Интересно ми е в такъв случай какви щяха да са мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само едно - не знам как очакваш 19 годишна ученичка от 21-ви век да е със същия манталитет като 1000 годишен тип /без значение дали гоблин или Жътвар/.

И как очакваш да се облича много бедна ученичка, която работи почасово, за да има какво да яде?

Колкото до разликата във височината, която така ти разваля кефа... Трябва да проверя в темата на "City Hunter" дали толкова ти избождала очите разликата между главните, която определено е по-голяма от на тези двамата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100так, какво "равноправие на половете", к'ви пет лева в тая конфуцианска Корея? Те сигурно ще те вземат на абордаж, само ако речеш "еманципация" :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейтингът надмина 12%, което вече означава нова мания в Корея    :click:

 

Никак не е за чудене, въз основа на това, което видяхме до сега, защото  има всичко (интересен сюжет, логика, диалози, музика,страхотен каст и явно екип, който се е постарал в заснемането по прекрасен начин ), което останалите клиширани, нескопосани и блудкави драми, вървящи в момента  нямат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адски ме кефи ролята на Жътваря :D Уж трябва да е някакъв такъв стоик, а той все разстроен от Гоблина :D

По принцип не съм фен на Донг Ук, но тази му роля е чудесна!

А диалозите им и изобщо бромансът са разкош! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че това даде заявка за хит още с първи епизод :) . Тия двамцата правят сериала, макар че не бих определила отношенията им като броманс, макар че точно тях имах предвид като писах, че има химия :) . По скоро са тандем,  едновременно си съперничат и си допълват взаимно .  Пък и ми допада ми чувството за хумор на този, който отговаря за музиката-смях се със глас на сцената с колата. Иначе при главната наистина нещо не достига, не съм сигурна дали е от образа или просто актрисата не е подходяща, но като си ги представя  героите един до друг всичките(дори второстепенните ) са като група, а тя остава някак встрани, като придатък.

Иначе  Жътваря е

точно  преродения Крал и плаща цената за онова клане и по точно за смърта на кралицата/сестрата/годеницата или каквато там е била. Тя е ключовия елемент в историята и затова не ни се изяснява конкретната и роля в онези събития  засега. Май за да могат и двамата да "умрат",  тоест отново да влязат в цикъла на прераждане, ще трябва първо взаимно да си простят  и после да получат прошка и от нея. Наистина е голям бъркоч от религия и традиционни вярвания, но пък сполучлив.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гениално!!! ... аз даже стигах до идеята че 

Жътваря е кралицата...

, но ми се видя прекалено... Така че гласувам за теб Debil4e...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не мисля, че жътварят е този, който сте писали...

 

 

Ся с амнезия или без, се разрева като видя пръстена ;) Онова кралче не ми се видя склонно да плаче за когото и да било от убитите, еле за кралицата, дето първа я прати да пасе вечните ловни поля.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kce, всъщност не се знае дали не е ревал после. Знаеш, че понякога хората в яда и страха си вършат непростими неща.

Смятам, че в яростта си е допуснал грешка, за която цял живот е съжалявал. Ама пък знае ли човек какви ги мисли болният корьовски мозък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...