Jump to content

Ragnos

Recommended Posts

Ами, то ти се моташ тоя път, с твойта муза и отсъствието й...  :28558:

 

Иначе знаеш, че ми е все едно за другите преводи, просто твърде еретично вярвах, че този път ще счупим каръка да сме вечно втори или трети с бай Макото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми анимето, не че съм очаквала друго де;) Красива история, красива анимация. Имаше и забавни моменти:)

 

 

Когато малката сестричка обади "Цъ-цъ-цъ, тая съвсем полудя вече, изкука напълно", се смях с глас  :28558: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майк като по-наблюдателен ми обърна внимание на следния по-забавен момент:

 

 

Мацката първоначално спеше без сутиен, докато не разбра, че он левент й опипва гърдите. хахах

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26-ти юли ще имаме блурейки, 4к-ъта и ДВД-та! Търпение се иска, другари. :) А на 27-ми искам Ragnos вече да е качил филма с бг буквички, че да няма шамарки! :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях тази информация в страницата на анимето в уикипедия.

 

"On May 9, Toho Pictures announced a domestic 4K UHD Blu-ray, Blu-ray, and DVD release on July 26. The release will be offered in regular, special, and collectors editions."

 

А вие си свършете работата и никой няма да яде шамари. Толкова е просто. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готово - договаряме се за заплатата и веднага сядам да си върша работата.

Субтитри за риповете на официалните релийзи ще има веднага щом излязат, никога не съм ги пускал за двд скрийнове, кам рип и от сорта недоразумения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале, мале, в момента го гледам на едно скромно 24 гигабайтово блурей рипче и буквално на всяка втора сцена ченето ми удря пода.

Този филм е предназначен за гледане на кино (най-добре IMAX) или поне на наистина качествен и голям тв. Колкото и пъти да съм гледал останалите филми на Макото, Гибли, Сатоши Кон и останалите велики майстори на анимето, нищо не може да се сравни като качество на анимацията/цветовете/играта със светлината и ефектите на нейното пречупване, с красотата на "Your name". Когато набарам и 4к рипа, гарантирано ще оргазмирам.

[BDMV] [HD 1080p]  [BDRip] [HD 1080p]   [BDRip] [HD 720p]

 

Субтитрите са готови, утре ще им понаглася тайминга, ще поогледам какво може да се пипне по превода и ги мятам на Рагнос за редакция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуден екип! Значи да тегля файла с най-много гигабайте, а? Тия дни ми се освобождава време за гледане и това ще е първото нещо, което ще си пусна. Мерси много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето първия торент:

[MTBB] Kimi no Na Wa (1080p BD)

 

След цяла година чакане (и доста псуване 1f642.png) най-накрая се появи оптимално качествен рип на последния филм на един от любимите ми анимационни режисьори Макото Шинкай. Съжалявам единствено, че не се стърпях и си причиних отвратителия китайски TS преди няколко месеца и не само че си създадох грешно впечатление за заглавието, но и си развалих кефа от превода и всичко останало. За щастие Блурейката ми пооправи горчивия вкус и вече мога да си кажа точно какво ми е мнението. А то е, че филмът е убийствено красив! Със сигурност забива в земята един куп компютърно генерирани анимации (и тук дори не включвам холивудските, защото са ниска топка) като „Реална фантазия”, „Космическият пират Харлок”, „Ганц” и всякакви други с подобни претенции. Просто рисуваното на ръка си е класика. Не че и тук няма дигинална намеса, но е изключително смекчена и незабележима. Играта със светлината и сенките, експозицията на кадрите, мимиките на лицата, пейзажите – от артистична гледна точка всичко е висш пилотаж. И няма как да е иначе при този режисьор (все пак за какво ще се хабя да му превеждам всичките филми, нали?). Отново отлично композирана музика от страна на Тенмон и перфектна игра на сеютата. 
Колкото до историята – знаем си го Макото, не е най-добрият разказвач на планетата, но поне знае как да напише приличен диалог. За пореден път е направил комбинация от любимите си неща – влакове, облаци, изгреви и залези, цикади (този път не видях много котки) и така нататък. Естествено, има и множество препратки към предишните му творби - първоначалните кадри с метеорита са намигването към „5 сантиметра в секунда”, учителката от даскалото е главната героиня от „Градината на словата” и дори я озвучава същата актриса, кратерът по-нататък е същият кратер от „Ловци на изгубени гласове”, и дори скапаното слънце свети умишлено във вертикална линия, за да ни напомня за Кулата от „На обещаното място, отвъд облаците”. Подобни примери бол. Е, имаше и няколко мега идиотски режисьорски решения, но сигурно само на мен са ми направили впечатление.
В заключение, вече съм на мнение, че заглавието заслужаваше номинацията за Оскар в графата „Най-добър анимационен филм” (удобно го пропуснаха), не само защото разби всички рекорди по продажби и гледане (само в Япония са го видяли 40 милиона души!!!) и измести бетонирания шедьовър на Хаяо Миядзаки „Отнесени от духове”, но и защото като самостоятелна творба през 2016 г. нищо не успя да му стъпи на малкия пръст (изгледал съм почти всичко, дето заслужаваше някакво внимание). И определено заглавието не е предназначено за деца. Лична оценка 8,5/10.
На тези, които още не са имали удоволствието, желая приятно гледане. Както винаги, с бат Андро сме се постарали да допълним кефа с качествен превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, как ми се гледа, а не мога в момента. Кой знае, кога ще имам случай?!

Фактът, че си си променил мнението, означава много. Трябва да вярваме в режисьори и да се надяваме, че някой ден ще посети България. Той вече беше канен из Европа, на различни фестивали и събития. В момента е застигнал по слава Миязаки, смея да твърдя. 

Тая минимална надежда, че Оскаровата номинация не е съвсем изгубена. Може би, не са го номинирали, понеже го пуснаха в американските кина чак тази година. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...