Jump to content

Ragnos

Recommended Posts

Истинска наслада за сетивата е този филм. Накефих му се на макс :)

А ето и някой от местата ,които са били използвани като сцени в него:  Цък

Страхотна анимация, не мога да отлепя поглед. Реалност ли гледам или рисунка? Що за хора могат да измислят и предадат тази красота на екран в цялата й динамика? И тук идва мъъъничкият минус за мен - донякъде картината измества историята. (Но може би защото не съм най-големия фен на аниметата и окото ми не е свикнало с толкова хубост ведно. :))
А историята беше интересна, забавна и тъжна, темата за търсенето никога няма да се изхаби според мен.
И пак да кажа, ако има останал неразбрал, уникална красота, пиршество за очите. Включително и субтитрите. Благодаря!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 2

На аниме вълна съм! Причини: възпитателно-образователни. 

Темата, касаеща смяна на телата не е нова. Гледали сме ги такива и европейски и американски и азиатски продукции, но тук нещата стават някак по друг начин, много различен и много японски. Харесва ми с една дума.

В този безкраен свят има някой, който е твоят човек, този, който ти е определен от съдбата. И няма значение, колко пъти ще се разделяте, все едно предначертано е да се срещнете. В хода на филма, 2-3 пъти бях на ръба на нервен срив задавайки си въпроса "Ще се срещнат ли?" тез мушмороци най-после. 

Страхотна музика и много красота.

Става за деца над 10 години. Няма горна възрастова граница.;)

• Upvote 1

Пиша тук, понеже Тенки но ко няма тема.

Защо Япония ще предлага аниме в категорията за Чуждоезичен игрален филм, при положение че може да предложи анимето в категорията за анимации и в същото време да избере качествена лента в другия раздел?!
Умът ми не го побира. Сякаш нямат достойни игрални филми за последната година.

Защото не са печелили в категорията от 20 години. И мен ако питате, там играта е нагласена. В другата категория поне ще привлекат повече внимание с необичайния си избор, ако не друго. Стратегически ход. 

Не ми се вярва. Ако Хонконг предложи филма на Йонсан, който тъкмо взе приза за сценарий във Венеция, ще има 2 анимации.

2003г. Миязаки печели в анимационния раздел. 2008 Япония печели чуждоезичната категория.

На всичко отгоре, отзивите за новата лента на Шинкай не са толкова добри, колкото бяха за предходната.

Отзивите рядко имат отношение към това кой печели Оскара. Виждали сме го много пъти. И както казах, в анимационната категория Япония не е печелила от 20 години. 

Това разкошно филмче, т.е. аниме , си има отдавна и онлайн опции. Вече е налично и в канала на Спирита.

Към плейлистата :click:

Който го е пропуснал, да си оплакне очите с тази красота. Препоръчвам! Гледах го ,още когато го пуснаха с превода. 

Що тъй съм пропуснала на времето да благодаря за българските буквички на @Ragnos  и@mike!:bow:

Никога не е късно, нали?:)

• Like 2
  • Thanks 1

На 7.09.2022 г. at 20:16, ukio написа:

Очакваме се тези дни да излезе книгата, по която е правено анимето. Феновете на Шинкай у нас вече ще имат и книжната версия.

Коя е таз книга? Може ли линкче? 

Утре в НДК - панаир на книгата.

Издателство Пепърмил букс предлага двете книги, по които Малкото Шинкай прави известните си анимета. Преведени са на български, както и още няколко японски заглавия. 

• Like 2
  • Thanks 2

Новото аниме на Макото Шинкай е включено в официалната селекция на кинофестивала в Берлин!
21 години след Хаяо Миядзаки отново анимационен филм ще се бори за Златна мечка!
Успех!

• Like 2
  • Upvote 1