Jump to content

Cain and Abel (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Каин и Авел / Cain and Abel (2016) ンとアベル

 

Жанр: романтика, драма

Канал: Fuji TV

Старт: 17.10.2016

Излъчване: понеделник 21:00 ч.

Актьор: Ямада Рьоске

         Сценарист: Тацуя Каназава

Режисьори: Такеучи ХидекиХаяма Хироки

 

 

Участват: Ryosuke YamadaKenta Kiritani, Kana Kurashina, Masanobu Takashima, Otsuka Nene, Haruna Kawaguchi (епизод 6) и др.

 

Описание: Такада Ю е сътрудник в крупна компания.

Баща му се гордее повече с успехите на по-големия му брат,

но и Такада иска да получи любовта  и признанието на баща си.

Един ден среща млада жена. И въпреки че причината за срещата им е неприятен инцидент, той започва да изпитва романтични чувства към нея.

Но нещата не са такива, каквито на него му се искат.  

Младата жена, в която се влюбва,

се оказва момичето на по-големия му брат...

 

Свали :click:  :click:   :click:   :click: 

 

Английски субтитри :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах да го гледам това и мисля, че ми хареса поне от тези два преведени епизода. Каста ми е изцяло непознат като въпросната Кана Курашина ми е направо невзрачна и като актьорско майсторство и като визия, а самата й героиня също не ми допада. Другите обаче са си ок като двамата братя пресъздават точно впечатленията, които трябва за съответните герои. Малкият отначало ми се стори, че ще е лентяй и безхаберник, но се оказа, че просто момчето е неуверено в себе си и търси бащиното одобрение по свой си начин преживявайки някак си в сянката на аникито без да изневерява на самата си личност. Случките тук са главно с развитието на семейната фирма като всеки един от двамата се занимава със своята част. Големият естествено като привилигирован движи най важните въпроси, а малкият нещо като черноработник на който притикваха най големите чешити от бизнес партньорите за да ги убеждава за разни неща. И той си се справяше някак си човека...къде с упорство, къде с повечко труд и щипка късмет(ах как я мразя тази дума). 

Аникито през това време и то още във втори епизод сякаш забърка някакви каши. Освен че сюрпризира братчето си с прикриваната иначе в началото връзка с оная мишка главната, взе да рискува на едро по отношение на инвестициите и то с крупни суми. Стана ми доста интересно и изгледах дори трети епизод без субтитри и май дори почнаха да го изнудват бъдещите му инвеститори, което може да доведе си мисля до доста интересни събития в последствие. На всичкото отгоре и леля им нещо идва съмнителнаи сигурно и нейните действия ще разклатят семейната идилия.

Героинята на Хирона Ямазаки също е някак си безлична, но позицията в която е ми се струва крие някакъв потенциал и честно казано ми е поне малко симпатична за разлика от Кана. Надявам се сценарият да й даде поне малък шанс и да изплува от сенките, за нея поне има надежда.

Дано да се поразмърдат с превода тъй като сериалчето ми е интересно и поне искам да игледам спокойно още един-два епизода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразмърдаха се вече има и за трети...и си заслужаваше чакането. Докато го гледах без букви долових горе-долу смисъла на събитията и сега вече всичко ми е ясно. Като цяло доста интересен епизод с доволно количество изненади. Характерите и изобщо личностите на двамата братя са си интересни дори и само от психологическа гледна точка, тук се вижда под съвсем друг ъгъл същността и на двамата, което си е доста интересно като развитие.

Малкият не престава да ме изненадва - просто му трябваше катализатор в случая на недолюбваната от мен главна женска роля и почна да се променя драстично и да развива потенциала си. Често се случва това...преживявайки в сянката на някой друг оставаме недоразивити собствените си личности качества тъй като да се носиш по течението и да разчиташ на други, да ги следваш е по лесният начин дори и по пътя да загубиш себе си. Героят на Рьосуке Ямада определено почна да намира себе си и дори ако сюжета се развие в тази насока в която си мисля скоро ще му се наложи да скача според доста високо вдигната летва.

Големият брат също е интересен случай. Може би човек наистина непознаващ истинско разочарование в живота си и несвикнал да губи беше особено интересно да проследя действията му в този трети епизод, когато обстоятелствата го натиснаха и то как само...Едно такова неочаквано развитие би довело по слаби характери дори до самият ръб и отвъд него, а залогът беше наистина огромен. И той разбира се избра най-лесното предвид финалната случка на свиканото съвещание на фирмата...не се изненадах, даже хич, но преди да направи този избор ми хареса тази сцена с върнатата писалка, което поне малко говори добре за него.

 

Историята на Каин и Авел е първата наистина обезпокоителна случка от Старият завет - брат убива брата с движещи мотиви: гняв и завист. Бързо развилите се събития тук предразполагат за такива негативни емоции между героите било то едно/двустранен процес, но по интересното е че в самото начало Авел тоест Ю-кун беше в позицията да ги генерира, не героят на Кента. Благововението на господ е заменено с това на бащата тъй като и за двамата е важно да му се докажат, видя се и в ретроспекцията с писалката. Все пак не мисля, че тази драма ще има същият библейски завършек..ако не би било наистина жалко, но какъвто и да е изхода ще ми е интересно да проследя тази история до край. Освен това реализирането на този проект с търговският комплекс някак си наистина ми влезе под кожата особено при сегашните обстоятелства и изобщо всички перипетии до този момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...