Jump to content

Shopping King Louie (2016)


Recommended Posts

Не мислех да го гледам и не мисля все още. Не си подам нито по този актьор нито по такива сладички сериали. Обаче ви прочетох коментарите и на два от тях съм се хилила 3 минути без прекъсване /по часовник/, чак сълзи ми потекоха от смях. Хора уникални сте! На този форум най-хубавото нещо са му коментарите, а не сериалите. Редовно се отбивам да чета в различни теми, дори и да не гледам конкретните филми и винаги ме карате да се чувствам добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно първо място за годината, казано най-отговорно и дори два епизода преди края. Такова нещо рядко се вижда на екран.

 

 

 

По Erutan системата. ;)

 

Шестнадесет епизода по шестдесет минути =960 минути, минимум по 1 реклама на минута, а понякога и повече= поне 1000 реклами.
Едва ли остана нещо нерекламирано - като  се почна от женшена, хранителни добавки и напитки, сандвичи и к'вот се сетите за ядене, мина през ръкавици за миене на съдове, прахосмукачки, чаши, чинии, поливни системи и всякакви др. уреди..., та стигна до телефони, часовници, брилянти, превозни средства и всякакви знайни и незнайни неща.

 

Актьорите добре се справиха с рекламата чрез комедията.

 

Сюжетът изцяло бе подчинен на основната идея и я следваше до края на фона на подходящо подбрана музика.

 

Дори заглавието е идеално подбрано.

 

+ Присъствуваха всички клишета- кърпи за температура, носене на гръб, миене на под, пране в леген с крака и без и т.н., но и те в помощ на главната цел, преследващ сериала.

 

+ Любовната история се бореше неистово с продуктите, но като се съюзиха .всичко си дойде на място.

 

Като сложим не на последно място и Гуги, без който сериалът  просто губеше  тотално купувача  ...   к'во да кажа освен... 

 

очи пълни- ръце празни (-)     и... мозък недоумяващ какво гледам, макар да му разправям ,че Гугито е виновно

 

-  Слабо застъпиха кожената галантерия, една -две чанти за цял сериал, което направо си е срамотия.

 

Гледайте, сериалът е познавателен. :896767:

 

 

 

 

От мен оценка ( 9,9-) от 10 (Обясних защо намалям една десета, но ако до края попълнят пропуска, ще се коригирам. Минусът няма как- остава си ;) .). И накрая,  умножаваме  по 0, за да е по- лесно за смятане...   :na2: 

 

P.S.

Да си призная, превъртах доста :blush: , не за друго, а защото не можех да възприема наведнъж всичката информация , но ще си го запазя в "любими", за да го изгледам по задълбочено :D .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В моменти като този осъзнаваш, че ако напишеш какво мислиш за сериала модераторите ще го изтрият, а наличните емотикони са твърде малко и не много разнообразни, за да заменят думите.  Определено ми влиза в Топ 20 на най-тъпи и безсмислени корейски сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писах, много топло сериалче, прекрасна актьорска игра. 

Перфектно подбрана музика на точните места. Подейства ми емоционално.

Върна ми вярата, че човешката усмивка и доброта могат да променят света... :)  :)  :)  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро май не съм гледала толкова тъп като цяло сериал. Тук - таме има някоя добре измислена сцена, но веднага след нея те залива такова недоразумение, че се чудиш какво гледаш. :slap:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям Лукчето, много топъл сериал, може да е пълен с реклами и клишета, но двамата главни като се погледнеха и блажената усмивка на Гуги ми стопляше сърцето. И накрая разкритието за Кобоши ме изненада - много интересно го извъртяха сценаристите откъде е започнало всичко.
Имаше и доста смехории, малко прекалиха с тоалетния хумор, но това, което не мога да им простя, е че

затриха любимата ми баба!

Няма такъв шемет просто - с 30 см токчета припка като младо яре!
Уникален беше методът за белене на чесън на Луи, както и гащите му с диамант, а и приятелството му с хьонга, който го открехваше за тайните на живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топъл, нежен, романтичен. Имало рекламиране - голям праз, усетих го, но не ме дразнеше, защото повечето от останалото беше на ниво. Страхотни актьори, които представиха персонажите си достоверно и майсторски. Баби, лели, майки, съперници - всичките бяха от "светлата страна". Дори и "лошият" не ми беше противен. Поведението на трите майки беше позитивно и този път не се караха и биеха заради децата си. Можело, а?... Голяма скица е хьонг-а, мозъчния тръст на махалата. Но черешката на тортата са главните сладури - толкова сладки, толкова естествени и толкова си подхождаха. Nam Ji Hyun тука ми хареса много повече, отколкото в Suspicious Partner - не знам защо. Изглежда ми някак... истинска. А Seo In Guk - този тип ме изненадва с всяка негова продукция, все по-добър става. Прекрасно пресъздава героя си, да, но му и му придава един такъв детски чар, чистота, непринуденост и закачливост, а усмивката му ти разтреперва коленете.:rolleyes:

А, когато се изясни как се е получило името на кучето, все едно беше дежа вю - спомних си как също така изненадана и сащисана се почувствах, когато разбрах какво означава Ходор във Троновете.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне. Талантът му да се забърква в глупотевини ме влудява. И тоя поглед на изоставено пале, придружен от вечната фраза 'гладен съм, дай ми да ям' ми докарва асоциации, как Нам Джи върти черпака като Жануария, отглеждаща бедния Изауро :rolleyes:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите 4 епизода, които са с превод на български. На мен определено сериала ми допада, лек, забавен, неангажиращ. С нетърпение очаквам следващите епизоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът не беше нищо особено, типичните корейски романтични клишенца, които продължават да ни пълнят сърчицата *сериозно, чудя се дали мъкненето на гръб някога ще ми омръзне*. И аз трябва да си призная че скипвах доста, лично аз мразя като почнат да ме занимават с цялата рода на героите, там лели, баби, майки, чинки... абе, каквото се сетиш, но наистина Гукито беше радост за очите, душата и всичко като цяло, изнесе сериалът на гръб леко така с красота, но сюжетът беше очарователен.

Не е най- доброто произведение на изкуството на киното, но е перфектен за разпускане, диабет може да получите, ако сте фенове на романтичните сериалчета, аз лично не го изгледах докрая, понеже ми стана лигаво вече на 13 епизод, малко протакаха и поизтъркаха нещата, но все пак си беше добра драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, lazeto написа:

Погледнах сайта на преводачите, просто са спряли превода нямам идея защо, така че за съжаление само до 10 еп. го има с бг.субки...:)

Не са им издържали нервите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 。゚☆: *.☽ .* :☆゚

 

След всички тези трагедии, които изгледах през последните дни, имах нужда точно от нещо такова. Много забавно и свежо.

Гледала съм Seo In Guk в безброй продукции, като че ли в тази роля ми бе най-симпатичен.

С главната бяха очарователни. По принцип рядко одобрявам избора на двойки, капризна съм, така че това ме зарадва.

 

Бабката вече в 3-та или 4-та драма подред я виждам, много приятна женица. А Yoon Sang Hyun с неговото kghmmm просто ме заливаше от смях всеки път, ще вземе да ми стане навик и на мен. Не мога да не спомена Kang Ji-Sub, eye candy-то на сериала, жалко че не му дадоха повечко екранно време. Разбира се, просто нямаше да съм аз ако не ми станеше любим точно някой второстепенен герой.

 

Драмата не е нещо невиждано, но и не съм очаквала.

В крайна сметка излизат безумно много драми ежегодишно, няма кой знае какво да бъде добавено към един жанр.

Това се отнася и за филми, сериали и дори музика в повечето страни. 

 

На мен лично ми хареса, но аз съм и фен на този тип комедии. Леки, топли и весели са. Придават настроение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, съгласна съм, напоследък само на драми попадам, този сериал, макар с типичните клишета, е доста свеж, главните са много сладки, трябва да балансират малко с жанровете. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръгнах с нагласата да гледам романтична комедия, а попаднах на истинска сапунка! Само дето не беше 50-60 епизода, а 16. Макар че след 12-и вече съвсем нищо не се случваше и едвааам го избутах. Нямам против клишетата, но ако си бяха за точния жанр, а не

Off Topic

амнезия, завръщания от отвъдното, желание за власт и т.н.  

 

Всъщност тези клишета ги има и в ромком-ите, обаче явно начинът, по който бяха разказани, ми навяваха на семеен сериал, ама от долнопробните. 

 

Не вярвах, че ще го кажа някога, обаче Со Ин Гук беше кошмар – дали беше гевезене, както го нарече някой по-горе, или някакво прекомерно инфантилно поведение, не знам, ама изобщо не му отива. В комбинация с начина, по който тичаше и размахваше крачета и ръчички, беше като дете с умствено увреждане. А докато нямаше спомен за себе си, се и държеше като такова. Нам Джи Хьон... още се чудя какво да мисля за нея, но спор няма, че е естествена и не дразни с лиготии. 

 

И пак ще се съглася с написаното по-горе, затрогващ беше моментът в последния епизод с видеокасетата и записа на нея. Май само това ми хареса от всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста дълго отлагах гледането на това сериалче, понеже смятах, че ще е тъпо. Всъщност се оказа, че сериала е едно малко бижу до 11 серия. След това леко го разводниха, но според мен си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериал за двама малоумника. Тя хваната от гората , той с амнезия. Амнезията явно според сценаристите те превръща в малоумник.

Off Topic

 

Щото той така и се държеше, като 5 годишен.  Дай ми да ям? Дърпаше я за ръкава като дете???  Детските му физиономии и цупения? Кой 25 годишен се държи така? Че си загубил спомените си , не те превръща в идиот. На 25 годишен като му кажеш ,че нямаш пари би трябвало да те разбере.  А той разбра ли я? Не, продължи да си харчи като 5 годишен който не може да се контролира. Предполагам ,че по някакъв начин е имал достъп до парите и , защото не ми е ясно от къде ги вземаше парите? 2000$?  А тя тогава и телефон нямаше още. От къде ги взе тия 2000$? Че да ги даде на измамниците. Това дето ни го представят как героите мислят за другите хора, ами в Азия това нещо го няма. Там всеки мисли за себе си и пет пари не дава за другите. Тоя борсук нито щеше да го вземе да се грижи за него, или щеше да го изхвърли при първата му изцепка. И тя щото беше ненормална като него, не се сети да му спре достъпа до парите които изкарваше с тежък труд.  То кой не ги измами и кой не ги наби тия двамата? Съседите им отдолу и те бяха едни боклуци в началото, как ли не ги лъжеха и колко пари им измъкнаха. Само единия път му измъкнаха 1000$ от компенсацията за катастрофата на пешеходната линия. И как се присламчваха на яденето им. Все едно гледах От глупав по глупав. Усещаш как мозъчните ти клетки умират. Само заради Nam Ji Hyun успях да ги изгледам до края. Другия майтап , как от чистачка стана служителка в маркетингов отдел? Тя дето нямаше образование и компютър не беше виждала. А колежката и Ма Ри беше с диплома от Харвард. Ха ха ха. И нашата с природния си талант ги разби, че после и президент на фирма стана???

Ма Ри накрая явно остана с пръст в устата щото г-н Ча си намери друга продавачка на женшен със севернокорейски акцент. Изненадващ край, уж Ма Ри и Ча си затопляха отношенията и се появи тая продавачка напук. Известната корейска аджума тук и пръстен получи , и сватба направи че и забременя. Голям късмет изкара, че и диаманта и беше по-голям от на главната героиня. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...