Jump to content

Recommended Posts

2DNVwf.jpg

 

The K2 [2016]

 

Държава: Южна Корея

Година: 2016

Жанр: драма, трилър, романтика, политика

Епизоди: 16

Режисьор: Kwak Jung Hwan

Сценарий: Jang Hyuk Rin

Излъчване: tvN

Старт: 23.09 (излъчване в петък и събота)

Официален сайт

 

Актьорски състав: 

Ji Chang Wook – Kim Je Ha

Song Yun Ah – Choi Yoo Jin

Im Yoona (SNSD) – Go Anna

 

Резюме:

Ким Дже Ха е бивш таен агент, който обича страната и колегите си, но е предаден от тях.

Нает е като телохранител от съпругата на кандидат-президента, амбициозна и безмилостна в стремежа си да стане първа дама. Го Анна е (тайна) дъщеря на кандидат-президента, страдаща от антропофобия. Връщайки се в Корея, случайно се среща с Ким Дже Ха.

 

Сваляне:

Свали с български субтитри тук, тук

С български и английски субтитри тук

С руски субтитри тук

 

Онлайн:

С  български субтитри тук

С български субтитри (видимост от чужбина): Плейтюб

с руски субтитри тук

 

OST: тук

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

И аз нямам търпение пак да го гледам в главна роля... След Лечителят, се надявам и тази роля да му пасне, все пак отново ще е агент. Междувременно  хонорарът на Чи Чанг Ук е най-високият за този проект, което го прави и най-скъпо платения актьор за продукция на частния телевизионен канал tvN. 

Link to comment
Share on other sites

Първия епизод не само ми оправда очакванията, а ги надхвърли стократно. Изненадана съм страшно приятно от режисурата, имаше страшно силни моменти и се надявам да продължи така. Макар и да имам малки наблюдения за момента, може да си намери място в личния ми топ 3

Link to comment
Share on other sites

Изгледах 1 епизод добре започна има яко интрига. Бебчо както винаги е чудесен с ролята си, но на мен екшън сцените ми дойдоха в повече. Разбирам го красавеца ми, защо в интервю е казал, че това му е последният екшън сериал, който снима.  И един бонус от мен . :) 

YoonA-ji-chang-wook_1474518702_af_org.jp

Link to comment
Share on other sites

АААА, не! Как така последният екшън сериал? Да не иска да се пробва с мелодраматичните сапунки? Или да се пенсионира? :o:(

Предвижда ли се превод на този сериал или да го почвам на руски?

Link to comment
Share on other sites

Бях в очакване на този сериал с надеждата да е по-различен от The Whirlwind Girl 2 и съм изключително доволна, че на първо четене нямат нищо общо. Изключително динамичен първи епизод и сериозна заявка за качествен съвременен интригуващ сериал. Чаровникът Ji Chang Wook раздаваше правосъдие неуморно, просто е радост за очите. Надявам се в следващите епизоди момчето да има повече реплики, да разгърне потенциала си и да покаже не само бойни умения, но и качествена актьорска игра за да не плакнем само очи, а истински да се насладим на сериала. Разбира се много е рано за оценка, но :up:

Link to comment
Share on other sites

По начало репликите като цяло бяха малко за сериал. Във втората серия има промяна по отношение на този елемент и главния ще има повече реплики, но ще има и по-разговорливи от него.  :)

Изгледах и двата епизода без превод, после повторих първия с английския превод. Не беше нарочно, но това ми даде възможност да обърна повече внимание на играта актьорите. На първо място трябва да призная, че на този етап съм очарован от представянето на кандидат президентшата. Актьорска игра, мимиките на лицето й, жестовете, начина на изразяване- всичко това на високо ниво. Като се има предвид и отредената й роля, която дава благодатно поле за изява, с тези качества на актрисата може да се очаква много силно представяне от нейна страна. Мъж съм и трудно се впечатлявам от външния вид на актьорите, които изпълняват главните мъжки роли. Правя това уточнение, защото е честа практика поне част от избора на изпълнителя да се дължи на способността му да привлече дамската част от публиката. Обаче съм много приятно изненадан в това отношение от Чанг Ук. Присъствието му е осезателно, без този тежкарски блясък тип "голямата работа" и "господин сексапил". Героят му не се перчи излишно. Просто действа хладнокръвно и ефикасно спрямо ситуацията и моралните му разбирания. Тук е мястото да похваля и бойните сцени. В голямата си част се доближават доста до реалността. Ясно е, че максимално реални не могат да бъдат, а и трябва да са ефектни, но като за филм са добре. Във втората серия това се забелязва много добре в два момента. В първия, главния проникна в пазена от многобройна жива охрана къща, като обезвреди само двама от гардовете. А във втория бе обграден от същите с насочени оръжия към него. Очаквах да видя как им троши кокалите, но нищо подобно не се случи. Екипа доста си е поиграл за визията на бойните сцени. Постарали са се да покажат доста моменти от тях все едно действието се забавя и камерата се завърта на 180 градуса. Ефекта е постигнат като нареждат много камери една до друга. В един от случаите броят им беше 100. Твърдят, че за първи път се прилага тази техника в сериал. Или поне в корейски такъв. Засега кандидат президента и щерка му имат второстепенни роли, и очаквам да видя повече от тях в следващите серии. Като прибавим режисьора и сценариста, този филм има всички предпоставки да е доста добър.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Страхотно начало с много ефектни бойни сцени,впечетляващо присъствие на Ji Chang Wook.Силно начало и за кандидат президентшата,невероятна актриса  ,тя имаше много близки планове  и всяка нейна емоция бе пресъздавана  страхотно.

Интересно как ще го убеди да и стане гард,нещо ми се вижда мисия невъзможна,след това запознанство.

Link to comment
Share on other sites

...Интересно как ще го убеди да и стане гард,нещо ми се вижда мисия невъзможна,след това запознанство.

Начини винаги има. Спомни си, например, думите на дон Корлеоне:"Ще му направя предложение, но което няма да може да откаже." За мен лично, по-интересния въпрос ще са последствията от принудителното му привличане / дори то да е индиректно / на нейна страна. Съдейки по резюмето, това трябва да е една от съдбовните й грешки в историята, но да видим как ще се развият събитията. Въобще, има все още едни такива въпроси, които предизвикват интерес в зрителя. Да вземем нейната секретарка. При отношенията между кандидат президента и евентуалната Първа дама, поставени на чисто прагматично ниво и взаимен интерес, започвам да се питам дали авторите на филма не биха развили една по-дълбока линия на взаимоотношения между Ю Джин и секретарката й или би било прекалено за корейския вкус? Така или иначе, погледа на секретарката, когато двете са в кадър, е изпълнен с обожание към нейната господарка. Да не говорим, че явно е готова на всякаква саможертва в нейно име. Или поне на мен така ми се струва.

Link to comment
Share on other sites

42°10'24°30'  ,вероятно и да се намери,особено с такава кандидат президентша :up: Героят твърде съжалителен  изглежда това е слабото му място ,освен това да използва.

Link to comment
Share on other sites

Не ме грабна първа серия, не ми допадна, обожавам екшън, но тук сцените с бой ми дойдоха в повече за сметка на репликите и (не)свързаните истории. Предполагам с времето нещата ще се наредят. За сега имах чувството, че са събрали множество различни дейстия и персонажи и са ги събрали някак си на едно място без никаква връзка. Липсваше ми причинно следствената връзка и логическия преход, както и встъпителната история. Но не се дразня - все пак съм само на 1 епизод.

 

Главната тича боса, окървавена и полугола из европейско метро и по улиците, а никой не я загледа, никой не и предложи помощ, никой не се обади на бърза помощ или на полицията, никой не се почуди дори.... Това в европейска държава може ли да се случи? Не са ли по загрижени хората в Европа? Останах с усещането, че ни изкараха студенокръвни човеци чрез тези сцени. Едничък кореецът и се притече на помощ. Само и единствено той. :( 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...