Jump to content

Kamen Rider 555 (2003-2004)


Recommended Posts

spacer.png

 

仮面ライダー555(ファイズ) Kamen Raidā Faizu

 

Държава: Япония

Година: 2003 - 2004

Епизоди: 50

Телевизия: ТВ Асахи

Жанр: токусацу

Сценарист: Иноуе Тошики

Режисьор: Тасаки Рюта, Ишида Хиденори, Нагаиши Такао, Тамура Наоки, Сузумура Нобухиро

Начална песен: "Justiφ's" by ISSA

 

Участват:

Ханда Кенто – Инуи Такуми

Хага Юрия – Сонода Мари

Мизороги Кен – Кикучи Кейтаро

Изуми Масаюки – Киба Юджи

Като Ошика – Осада Юка

Карахаши Мицуру – Кайдо Наоя

Мураками Кохей – Кусака Масато

Харада Ацуши – Михара Шуиджи

Касаи Рие - Абе Рина

Аяно Го – Савада Аки

Фуджита Рей – Китазаки и др.

 

Сюжет: Корпорация Smart Brain, най-могъщата корпорация в света, се опитва да поеме контрол над света, използвайки Орфенок, следващото ниво в човешката еволюция, за да може тайно да убие човешкото население. За да изпълнят това те създават три мощни брони, наречени Rider Gears, за да намерят и защитят кралят на Орфеносите. Но Rider Gears са откраднати от Хагита, Орфенокът-коза и предишният шеф на Smart Brain. Той ги изпраща на осиновените си деца, за да могат те да спрат Орфеносите. Но Rider Gears са проектирани да бъдат носени от Орфеноси и хората не могат да активират системата, без генетични изменения.

Млад мъж, Инуи Такуми, е въвлечен в конфликта между Орфеноси и хора, и се превръща в Kamen Rider Faiz, за да спаси Сонода Мари. Smart Brain започват да го преследват за да си върнат Faiz Gear.

 

Орфенок: Чудовищата в тази история. Представени са като следващото ниво в човешката еволюция. Те са били хора, които след смъртта си се превръщат в Орфенок. Smart Brain се опитват да изтребят човечеството, превръщайки повече хора в Орфеноси или ги убиват.

Обаче има и такива Орфеноси, които вярват, че още могат да живеят мирно с хората. Тези с такова мислене бързо се превръщат в мишени за елиминация от Smart Brain.

 

Лично мнение: И аз се учудвам от себе си. Не мислех да му права сега тема, ма цял ден си припявам опенинга и хоп, ето я. :28558: Вторият ми любим райдър отпреди Ден-О след Рюки. Да си кажа тук не харесвах особено главният. Любимецът ми беше Киба Юджи, Орфенок, който иска да продължи да живее сред хората, а не да ги убива. Сюжетът беше страшно интересен, и аз не знаех накъде ще ни поведат. След почти две години подробностите ми се губят, но наистина се изненадах от истините, които излезнаха за главния. И Фуджита Рей като злодей пак ми докарва сърцетуп. :wub: Особенно с онази усмивка. Да отбележа и Го Аяно, като злодейче, макар и покаяло се впоследствие.  :kissx: Та с две думи, заплетено действие и интересен сюжет. Определено си заслужава гледането.

 

П.П. Ако някой сметне, че не съм превела Орфенок както трябва да каже. Просто така ми звучеше като го произнасят. Ще направя теми и за другите стари райдъри, ма кога ще е. :28558:

 

Свали

Гледай онлайн

Онлайн с руски

 

Хеншин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...