Jump to content

Cats Don't Come When You Call (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Cats Don't Come When You Call  (猫なんかよんでもこない)

Страна: Япония

Също така известен като: Neko Nanka Yondemo Konai

По мангата на: Sugisaku - "Neko Nanka Yondemo Konai"

Премиера: 30 януари 2016 г.

Времетраене: 103 мин.

Жанр: Семеен

Режисьор: Toru Yamamoto

Субтитри: Английски

:imdb:

            

Участват:

Shunsuke Kazama като Mitsuo

Mayu Matsuoka като Ume

Takeshi Tsuruno като Mitsuo's older brother

 

Резюме: Мицуо (Shunsuke Kazama) е боксьор, любител на кучетата, но спасявайки две бездомни котета, животът му напълно се променя…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Свали с български и английски субтитри :click:

 

Онлайн с руско озвучаване :click:

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо , от личен опит -  заглавието на филма не съдържа вярна информация .Хихихи ! Въпрос на характер е . Голяма част от котешката група в къщи, освен че си знаят имената и идват ако ги повикам. Е, някои идват още преди да им кажа името , а ако става дума за манджа - всички са наредени и без покана ... А какво посрещане ми се спрята , като се връщам от работа ...Мяууу....  Това е в кръга на шегата ...

Сега , сериозно . 

Изключително ми е приятно да гледам такива филмчета . Като се има пред вид , че котките наистина трудно се поддават на дресировка , то ми е пределно ясно , че снимането на такъв филм , в случая -този, е било доста  сериозна и трудоемка работа . Изобщо снимането с животни си е финно занимание, защото за да изглежда всичко естествено са необходими ужасно много условия и фактори . 

Знам , че не казах нищо ново , но мисля  че е редно да се спомене от уважение към екипа , осъществил този филм , заради успешното справяне именно с тази нелека задача .

Ще се гледа задължително в най-скоро време / като ми остане време :28558:  / , въпреки наличието само на английски буквички ...Като ,че вече взех да не се плаша толкова от тях.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами , ....изгледах го . Може да си представите какво се получава , когато лош английски трябва да се разбере от не много добре разбиращ езика ....Манджа с грозде . Добре , че всичко по отношение на писаните ми е ясно , та не се налагаше да му търся обяснения ....

С няколко думи , филмът е доста образователен по отношение на това какви са ангажиментите и отговорностите  на собствениците на домашни любимци.  По-ясно , точно и емоционално обяснение за сега не съм видяла . Котешката част може 1:1 да се пренесе и в наши условия . И по отношение на домашните животни на свободен режим и рисковете , които крие ; по отношение на кастрациите ; по отношение на изхвърлените на малки ... И как бавно и неусетно едни малки пухкавелници могат да ти "влязат под кожата" и да завладеят сърцето ти.

 

Като цяло ми се видя малко муден и леко разпилян. Някак си ми се разми , кое е всъщност основната идея . Котешката тема ли или търсенето на място в живота на гл.герой .

По- скоро и двете  се развиваха и увиваха успоредно - като една ДНК спирала . 

Имаше неща , които от позицията на занимаващ се с котки са ми малко некоректни , но айде ....Но пък , всички котета -артисти много добре се справиха със задачите си .

 

И малко уточнение - Животът на боксьора се променя не само заради писанчетата .  

 

Малко нелогично ми изглежда ,как от спортист реши да се преквалифицира художник и са рисува комикси . Че и му се получи ... Ей , многостранно развита личност. Причините да напусне спорта ги спестявам .

 

 

Филмът ми хареса  и заради котетата и посланията свързани с тях , наистина ще се пробвам с буквичките  по някое време .Дори и без онова условие от предния ми пост .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питаш, по-добре изчакай читав превод... Все ще се появи близките месец-два. Спомням си на "Gegege no Kitaro" едни гугълнати от китайски субтитри, нямаха никаква връзка с главния мозък. От помия не може да се забърка торта, колкото и да я мъчиш, пък вече наличният превод ще откаже следващите преводачи, които може да разполагат с по-добър изходен материал  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

asha, ако решиш да се заемеш с превода кажи, че и аз му хвърлих око, но си чакам читави субтитри. Особено като не ми се получи с Orange - доде се усетя някой го превел - таман, когато си занесох стария компютър на преинсталация.  :28558: Инак филмчето го попрехвърлих без субтитри, стори ми се много интересен, а котката само как следеше котките на екрана. А още малко и ще влезе в лаптопа.  :xaxa: От моментите, които видях, все едно гледам нея.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иха , почти бях решла , че само аз ще си пиша за котаранките ....А то имало небивал интерес ...Супер !  :es:  :es:  :es:

Ксе , мила , добре би било някой добре назнайващ английски да се жертва и да се произнесе за качеството на въпросните субтитри , защото с моите познания по езика не мога  да дам 100% компетентно мнение . Според мен не е чак толкова зле , вързва се с действието ,сюжета и и моментните ситуации.  Може би изреченията са  граматически и структурно грешни , но аз не мога да го усетя. 

 

А и след превода на Love lesson , където английският текст нямаше абсолютно нищо общо с руският такъв  и все едно беше  взет текст от долнопробен порнографси филм , трудно бих се уплашила от лоши текстове .

 

Може би не е пълен или достатъчно точен, но това не мога да го знам . 

Ками, интересен е , наистина . Но като по-опитни в занаята , явно сте прави , че е по-добре да се работи с читав базов превод . Не знам дали ще успея да следя редовно , дали и кога ще излязат такива , но щом и ти си му хвърлила око , ако искаш може да го спретнем двете превода, ако нямаш нищо против , де?  Хем по-бързо ще стане.  Колко му са едни 880 реда субки , айде при нещо по-подробно да станат 900, примерно.Максимум седмица, без да се презорваш.  Навитак ли си ? Може и на  ЛС. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сполучлив и красив филм,лек,забавен и небрежен.Аз си имам едно коте в къщи и освен,че трябва да се занимавам с него,знам колко и нелека задача е да имаш такова животинче,много са сладки и забавни.Препоръчвам да се гледа от любителите на котки,а и не само филмът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И от мен един напълно позитивен пост за този филм. Сега го изгелдах. Никакъв проблем с наличния превод.

Много ми допадна. Шестващите по нета резюмета не му правят добра услуга според мен- неточни са.

Много добро заснемане на котките. Добри актьори и те. Дано не са мъчили снимащите много.

Сюжета на пръв поглед съвсем стандартен но човека филм Toru Yamamoto се е справил много добре със своя вариант. Бе ми интересно да гледам главния герой как се променя/помдърява покрай домашните си любимци. Накрая го каза и самия той ясно и точно. Т.е. стигна да зрелостта правилно да се самоанализира а това да не е малко?!

Двете сцени с гекона много ми харесаха. Първата ме :lol: , особено с възможната интерпретация която подсказа познатата на главния герой. Втората сцена направо ме разтопи мен "кучкаря" за момент към котките. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...