Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Five children / Five enough

 

Страна: Южна Корея

Епизоди: 54

Период на излъчване: 20 февруари 2016 - 21 август 2016

Канал: KBS2

Сценарист: Jung Hyun Jung

Режисьор: Kim Jung Kyu

Субтитри: Английски

 

Участват:

Ahn Jae Wook като Lee Sang Tae

So Yu Jin като An Mi Jung

Shim Hyung Tak като Lee Ho Tae

Shim Yi Young като Mo Soon Young

Lim Soo Hyang като Jang Jin Joo

Shin Hye Sun като Lee Yeon Tae

Sung Hoon като Kim Sang Min

An Woo Yeon като Kim Tae Min

Jang Yong като Lee Shin Wook

Park Hye Sook като Oh Mi Sook

Choi Jung Woo като Jang Min Ho

Song Ok Suk като Park ok Soon

Kim Cheong като Lee Jum Sook

Jo Hyun Do като lee Soo

Kwon Soo Jung като Lee Bin

Jung Yoon Suk като Yoon Woo Young

Kwak Ji Hye като Yoon Woo Ri

Choi Yoo Ri като Yoon Woo Joo

 

Резюме:

Санг Те е вдовец, който живее заедно с двете си деца при родителите на починалата му жена. Ми Джонг е разведена жена с три деца, която крие развода си от тях, лъжейки ги, че баща им е заминал в Америка. Тя постъпва на работа като помощник-мениджър в отдела по маркетинг на модна компания, в която работи и Санг Те. И двамата никога не са мислили, че ще се влюбят отново, но съдбата е решила друго за тях.

 

Лично мнение: Много приятна и весела комедия с изобилие от герои, героини и геройчета, както обикновено е във всяка корейска семейна драма.

 

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още от началото си върви като чиста комедия и явно така и ще завърши. Няма сълзливи драми, няма болести и неочаквани трагедии. Доволно количество родителски тела, които те оставят без думи на моменти къде от яд, къде от смях. Наред с любовната история на главните върви и тази на братя, сестри, балдъзи.... :28558: , с които също да се забавляваш. 

Много приятен каст - и млади, и възрастни, и деца.

Общо взето, ако решите да се позабавлявате  и да се посмеете, спокойно можете да погледнете този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, да, аз много се забавлявам  :) отдавна не бях гледала семейна драма и съм забравила колко са разпускащи. Ето и един голям образ  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привърших го и аз вчера, та реших да споделя с какви впечатления останах. Сериалът като жанрове действително е романтичен, комедия, семеен и драма. Като усещане преобладава приказното начало - предвидим сюжет на 100% без много действие, но с множество "сладки" моменти и ситуацийки. Лично аз да си призная никога преди не съм гледал толкова дълъг кор. сериал и ми беше за пръв път въобще да започна нещо с подобен формат. Какво точно ме привлече? Резюмето може би... Самата ситуация беше интересна: разведена с три деца и вдовец с две. :28558:  Заложих на това, че няма да се спрат на любовни триъгълници, а ще гледат да поддържат романтичното "розово" чувство до край. И се оказах в общи линии прав. Няма любовни триъгълници, което за мен лично е винаги огромен плюс! Първите около 30-40 епизода ги изгледах почти на един дъх, за няколко дни. Последните 10-15 нивото значително спадна, след някои кофти сценаристки решения, но нищо кой знае колко трагично и "непростимо".
Сериалът не е преведен с БГ букви, което може за някои да се окаже спирачка. (Мен отдавна английският ми е като втори матерен и не го усещам като чужд, така че си пердаша със субтитри без проблем.) Съветът ми е да изгледате да речем 2-3 епизода. Ако ви хареса като чувство ще го продължите и вероятно ще го изгледате до края. Ако ли пък не - зарязвайте и търсете друга реколта.
Силни страни на сериала са:
- хубави на външност актьори и "добри по душа и действия" персонажи
- множество смешни (но в същото време близки до действителността) ситуации между разлчини поколения семейства и роднини - тъщите бяха уникални!
- лек и приятен за гледане
- няколко романтични линии едновременно с много готини двойки (различни по темперамент и усещане)
- сносна обработка - визуално и като музика, не стои евтино
Слаби точки:
- предвидим на 100% сюжет и като цяло без много действие (статичен - залага се на емоционални промени, а не на физически)
- спад на нивото след 35-40 серия и няколко недобри сценаристки решения, които могат да ви вгорчат усещането за сериала
- като за 54 епизода сравнително кратка и форсирана развръзка (кор. сериал е все пак!) - не мога да ги разбера защо не залагаха на 100% на "сладникавото" до самия край, а се опитаха да вкарват ненужни драми и ситуации - не им стигнаха идеите може би...
Като крайна оценка се колебая между 7 и 8. Действително на мен сериалът ми хареса в по-голямата част от обема си. Смисъл 54 епизода ги изгледах без превъртания... Че не е топ класа - не е. Но и че е много добра алтернатива - това също е вярно. Както казах, ако ви се гледа предвидима, но красива и сладникаво-романтична история с доста неща от реалния свят, то тогава му хвърлете едно око. Няма да съжалявате! ;)
8/10 от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, само да вмъкна, че сериалът беше предвиден за 50 епизода, но в последствие го удължиха малко, та от там идват "няколкото недобри сценаристки решения" в последните епизоди. Просто с нещо трябваше да ги запълнят и натъманят. Но като цяло този път не съсипаха тотално сериала, както се е случвало с други при подобни случаи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал , препоръчвам на всеки който не го е гледал. То няма да е корейски сериал ако няма сълзи на моменти. Отново много добра роля на Shin Hye Sun, не мислех да го гледам сериала защото ролята и беше второстепенна , но ми го препоръчаха и не съжалявам.  Всички актьори играха чудесно, децата включително. Давали ли са го по телевизията , все имах чувството че съм го гледал преди? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, gig911 написа:

Много добър сериал , препоръчвам на всеки който не го е гледал. То няма да е корейски сериал ако няма сълзи на моменти. Отново много добра роля на Shin Hye Sun, не мислех да го гледам сериала защото ролята и беше второстепенна , но ми го препоръчаха и не съжалявам.  Всички актьори играха чудесно, децата включително. Давали ли са го по телевизията , все имах чувството че съм го гледал преди? 

НЕ.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нивото на сериалите последните няколко години толкова удари дъното, че се хванах как пак заглеждам това не чак толкова известно бижу. В YouTube от KBS са качили всички епизоди в HD качество и с английски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двете сладуранки Shin Hye Sun и Im Soo Hyang.  Сериала го има и с руски субтитри. Зачетох предно мнение на Erutan по горе за любовни триъгълници. Ама какви триъгълници с тия деца на килограм.  То целият сериал беше за предубежденията срещу самотните родители с деца.  Като чуеха за главната героиня и майките се хващаха за главите.  Майка с три деца + баба. Шансът и да се ожени отново беше някъде 4%. Тя беше като празно място в пространството с тоя неин багаж.  Ама спомените от тоя сериал ме карат да се усмихвам много широко.  Цялата свалка между Санг Мин и Йон Те ми е може би най любимата романтична история.  Имам любими моменти които обичам да гледам отново и отново. Различният начин по който майката на Санг Мин и Тае Мин се отнасяше към будещите кандидат снахи. Умираше за едната(Shin Hye Sun), а другата не искаше изобщо да я види(Im Soo Hyang). 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...