Jump to content

Jam Films I, II, S (2002-2005)


Recommended Posts

spacer.png

 

Jam Films

 

Jam Films е колекция от късометражни японски филми от различни режисьори на различна тематика. До момента има три издания: Jam Films, Jam Films II, Jam Films S.

Jam Films съдържа:
1. "The Messenger -弔いは夜の果てで-" (Requiem for the Dead) - directed by Ryuhei Kitamura
2. "けん玉" (Kendama) - directed by Tetsuo Shinohara
3. "コールドスリープ" (Cold Sleep) - directed by George Iida
4. "Pandora - Hong Kong Leg" - directed by Mochizuki Rokuro
5. "Hijiki" - directed by Tsutsumi Yukihiko
6. "Justice" - directed by Isao Yukisada
7. "Arita" - directed by Shunji Iwai

Jam Films 2 съдържа:
1. "机上の空論" (Kijo no Kuron) directed by Junji Kojima (小島淳二)
2. "Clean Room" directed by Eiki Takahashi (高橋栄樹)
3. "Hoops Men Soul" directed by Hidenori Inoue (井上秀憲)
4. "Fastener" directed by Kouki Tange (丹下絋希)

Jam Films S съдържа:

1. "Tuesday"
2. "HEAVEN SENT"
3. "ブラウス" (Blouse)
4. "NEW HORIZON"
5. "すべり台" (Suberidai)
6. "α" (Alpha)
7. "スーツ -suit-"

Ето тук може да гледате първия филм от втората колекция, разделен на 4 части, за да добиете все пак някаква представа за какво иде реч: Част I, Част II, Част III, Част IV

Трейлър за първата колекция:


Линкове за сваляне с английски субтитри: Jam Films, Jam Films II, Jam Films S

 

 

Jam Film
Български субтитри

 

Онлайн с руски субтитри


Лично мнение: Почитателите на късометражното кино няма да останат разочаровани. Приятно гледане smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като заклет фен на Shunji Iwai, преди няколко месеца си отрязах segment "Arita" от първият Jam Films. Даже като на шега му направих превод. :) Ама така се случи, че ме домързя да правя тема и ти Tier, чак сега ме подсети за това. Сега ще ги пльосна линковете в темата.

 

ARITA (ОТ Jam Film 1)

Български субтитри

 

Гледайте, много е яко,а и е само 14 мин. :D Тъкмо може да ви надъха да изгледате и всичките 7. Който иска да превежда цялата колекция, може да ги използва.

 

От останалите си спомням едно дето се развиваше в космоса, голям смях падна. :green: "Justice" също беше яко!

 

Току що изгледах 4-тата история във Jam Films 2 и направо изгубих ума и дума... Мале това истина ли беше? Припомни ми колко готино е да гледаш филми късно вечер. Точно това им харесвам на японските филмчета! Като ги гледам тия щуротии ми идва вдъхновението. Дай да кажа и нещо за останалите три, макар че след 4-тата... Втората част на Jam Films направо започва с гръм и трясък, с една доста смешна история. Трудно се описва, по-добре гледайте и вижте. Става въпрос за някакъв видео гайд, как да си намериш японско момиче или нещо подобно. Втората беше малко странна, но си свърши работата, като ме успа... Вече всичко след това ми беше малко като на сън. За третата какво да кажа? Уникален начин на заснемане и музика. Jet Set Radio стайл Ако си пазех Дриймкаста тази нощ нямаше да се спи. Супер странно и идиотско беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да си призная, че първата колекция Jam Films като че ли беше най-силна. Или може би защото беше първа, не знам "Messenger" ми се видя слаб като за начало, но после много се накефих на останалите Особено на "Kendama", "Hijiki" и "Justice".

От втората част филмът за японското ухажване направо ме разби! Няколко пъти го гледах само него и все се смях Другите като че ли някак си ми бледнееха. "Fastener" също беше добър.

Третата част ми се стори най-слаба, но може би поради факта, че ги гледах трите една след друга и май множко ми дойде накрая. Най-много ми допаднаха "Heaven Sent", "Blouse" (макар че така и не схванах точно идеята в него) и "Suit", който беше размазващ

Като цяло мога да кажа, че си беше прекрасно преживяване и наистина един невероятен спектакъл от различни гледни точки, визии и настроения

 

Бтв преди време в една от темите беше препоръчал пак една японска компилация с няколко късометражни филма. Изгледах я, но сега не мога да се сетя как се казваше. Та ако се присетиш за името по това мъгляво описание светни ме, че искам да я препоръчам на приятели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че съм гледал поне още два такива японски филми, ама в момента ми бягат имената им.

 

Да не говориш за Five Senses Of Eros и Female? Те са с малко по еротична насоченост, обаче и мен много ми харесват. В кратките азиатски филми, като че ли имаш възможност да вложиш повече фантазия, без да се притесняваш, че не си покрил някакви задължителни изисквания и т.н. Ако попаднеш на още казвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за Female ставаше въпрос :)

Иначе в момента тегля две двд-тата със сингапурски късометражни филми и някаква колекция корейски късометражни филми. Ето линкове към avistaz: цък, цък 2, Корейски 1, Корейски 2, Корейски 3, Корейски 4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая успях да изгледам и третата част Jam Films S. Действително е най-слабата от всички, но пак си струва. (като се има предвид колко добри попадения имаше в първите). Не мога да кажа, че имам някакви много любими от тази част. Първите 2 бяха добро начало, после малко ми се размътиха. Това с блузата и аз не го разбрах. :lol: И на финала ми се искаше още едно филмче да има, ама онова с роботския костюм, сложи край на тази интересна поредица. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...